Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Angie999

Angie999 Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2021
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    28
    Прашање до сите кои подолго се борат со анксиозност и депресија и пробале да остават терапија.
    Како да знам кога сум без терапија дали ми е лошо зошто анксиозноста и депресијата се враќаат и дури и поинтензивно од порано или ми е лошо поради тоа што треба време да се навикнам без терапија?
    Зошто не можам сама да сфатам ми е страв на пример следно пробување без апчиња да не ми биде уште полошо, посериозна епизода на анксиозност и депресија, да не полудам.

2. Nikolina35

Nikolina35 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    13.045
    Ад не се оставаат наеднаш никако, јас ги оставив еднаш постепено..... За 7 месеци ми излегоа некои семејни проблеми и оп се врати се со засилена јачина..... Со 300 лекарства ме оправаа и еве уште целосно не сум закрепната. Ад пијам 15 години. Сфати го тоа како хронична терапија. За притисок лекови не се оставаат така? За срце, бубрези, дијабет? Исто и ова.... Не е крај на светот ако пиеш ад. Посети си лекар, да ти даде точна дијагноза и лекарства и терај, за некој месец ќе бидеш ко нова.

3. Angie999

Angie999 Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2021
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    28
    И јас еднаш ги оставив по шема на доктор и не пиев 6 месеци и одеднаш ми се врати се и тоа многу полошо, и не знам дали е тоа дека треба да се навикнам без апчиња или ситуацијата станува посериозна. Тоа ме буни.

4. Nikolina35

Nikolina35 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    13.045
    Докторот што ти рече, за што е платен? Од тоа си патиме ние анксиозните - многу анализираме и се мачиме сами себе.
    Јас се спремам за инвитро, сестра ми денес ми се изнавика оти до пораѓај стигнав ако ме разбираш.

Мој совет е асален психијатар и лекови да си пиеш.

На Nena Jovanova и Angie999 им се допаѓа ова.
  5. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Ima AD sto odat vo bremenost, ali na tvoj rizik. Vo princip do 16 nedela ne e dozvoleno, no ako ne mozes ke si pies. Moja prijatelka bese na AD i toa Paroxetine i koga razbra deka e bremena, gi ostavi postepeno i deteto i e top. Vo medicinata nikogas ne se 2 i 2, 4, samo treba da se prifatat rizicite. Koj i ginekolog da go prasas ke ti kaze nikako, ne se maci da prasuvas, ova ke si go rascistis so tvojot psihijatar.

Ako odis na ivf, gledaj barem za stimulaciite da ne primas, posto sepak hormoni so AD ne se dobra kombonacija.

Go minev toj pat, ti posakuvam da se obides da se izboris sama, po cena i nekoj mesec da odlozis bremenost. Jas gi ostaviv AD i eve godina dena ne pijam, a imav i spontan, ali se izboriv sama so mnogu pozitivna misla.

So srekja :hug:

На Feniksgirl, Milicaakraavaa, Angie999 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Iskluci go mozokot cim se spremas za ivf. Mnogu lesni knigi citaj, gledaj serii, nikako psiholoski knigi, obavezno prosetki, nikako sama, nikako toa! Samo druzba i komedii simni si.

:l:

На Nikolina35 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Angie999

Angie999 Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2021
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    28
    Како што пиша, во медицината 2 и 2 не се 4 и ете на твојата пријателка и било добро без ад во бременост, а на други пак им е лошо ако остават терапија. Тоа е дилемата, дали воопшто да пробувам без ад.

Се надевам ќе надминеме и ќе се радуваме на деца :l:

8. Minnie 99

Minnie 99 Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2021
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5
    Zdravo, vekje podolg period se soocuvam so nesonica i voznemirenost dali moze da mi kazete vasi iskustva so odreden lek na prirodna baza ili mozebi caj. Vi blagodaram

9. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.212
    Допаѓања:
    8.698
    @Anastasia9228 истово би ти го препорачала за железото. Само пола саат пред сокот испиј и еден витамин Ц (мин. од 500 мг). Јас само така успеав на син ми да му ја подобрам состојбата со железото. И малку почесто говедско месо му давав.

На Mia_Z му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.773
    Допаѓања:
    8.149

Здраво Шеќерка, нова сум на форумов и патам од анксиозност веќе 8 месеци. Мене ми се појави по ненадејна смрт на мојот татко. Имав и опсесивни мисли и панични напади и 300 испитувања каде секогаш резултатот беше дека се е во ред со мене. Опсесивните мисли ме мачеа толку многу што случајно налетав на една статија каде пишуваше баш за нив. Јас ги победив со тоа што не ги бркав од мене туку едноставно оставив да лебдат, колку повеќе се обидуваш да ги тргнеш толку повеќе ќе се присутни. Верувај ми неможе ништо да се деси од нив остави нека стојат во глава, сами ќе се тргнат. Јас барем така ги победив. Се надевам ова ке ти помогне.

На шеќерка и Indiegurl им се допаѓа ова.
  11. Mia_Z

Mia_Z Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2022
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    15
    Mene licno na prirodna baza nisto ne mi prodeluva,ali pocni so kapki valerijana,ima vo apoteka,na edno lajce so seker mislam bese 10 kapki ili poveke,ne se sekjavam, pred spienje, ako ne mozes,caj od matocina e sekogas dobredojden

На Minnie 99 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mia_Z

Mia_Z Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2022
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    15
    Sto i da e,na krvna slika pokazuva

На Anastasia9228 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Sandy90

Sandy90 Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2021
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    22
    Jas so se probav, edinstveno mi pomogna Serenvin, na Erbenobili. Toplo vi preporacuvam da gi probate :) inbound8847903285267002969.jpg

На Minnie 99 и Mia_Z им се допаѓа ова.
  14. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    16434081017651364105347328393325.jpg
    Za voznemirenost 5HTP bez recept,a za spienje tinktura(kapki) Valerijana i plus Magnezium

15. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    Мене ми е многу поизразена анкс. после циклус...

На lovely girl M и Milicaakraavaa им се допаѓа ова.
  16. Minnie 99

Minnie 99 Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2021
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5
  17. Sandy90

Sandy90 Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2021
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    22
    Go ima vo Annifarm ili moze da go naracate na nivnata strana, https://erbenobili.mk/. Imaat i FB i Instagram. Pozdrav

18. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    460
    Допаѓања:
    171
    Kako se custvyvare na tematq za roditeli.. moitr roditeli se mnogu povozrasni.tatko mi ke ima 80.. i nekako momentalno nesto kasla veke 1 mesec i plus nesto padna pa go boli kicma itn... svojsrveno za godini ama mene dusata mi se kine.. samo tpa go mislam.. da ne mu se sluci nesto.. sto ke pravam bez nego... pregi se isplakav mislis kuznaj sto se slucilo ama nekako mi olesna
    Im zaviduvam na tie licnosti sto smrtta ja prifakaat kako nesto prirodno, nesto sto taka treba da bide ama jas nemozam. Jas se potresuvam za bilo koj a samatq pomisla na nekoj blizok me uzasnuva.
    Znam deka ke dojde toj den ama nemozam da se pomiram so toa i taa misla veke me jade so denovi

На Wanna.be.mum му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Godini ne se vazni koga se raboti za roditeli, jas sum mnogu privrzana za niv, tie mi se kamenot za potpiranje iako sum vozrasna. Sepak na um imame deka sekoj si odi i toa ne se prifaka tuku se prezivuva nekako, valjda..

На Milicaakraavaa и Роберт 7 им се допаѓа ова.
  20. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    460
    Допаѓања:
    171
    Toa mi e jasno..se nerviram so neznam kako da bidam jaka za moite deca.. sto ne znam kako da go prifatam toj strav i da ne mi go kpntrolira sekojdnevieto

На Skorpija12 му/ѝ се допаѓа ова.