Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.773
    Допаѓања:
    8.150

Маја здраво:)
    Го изгубив татко ми пред 8 месеци... имаше само 60 години. Иако е тазе, болката е иста како првиот ден. Од таму ја добив и анксиозноста, сакам да кажам дека смртта е дел од животот...понекогаш си викам зашто толку рано зашто татко ми не доживеа 80 години, не дочека ни свадба на своите деца ни внуци...ништо. Една моја пријателка еднаш ми кажа..Ако смртта е толку лоша, зашто никој не се вратил од таму? Ке боли нормално, родители ти биле, меѓутоа тоа е дел од животот. Дај боже сите да дочекаме толкава старост. Биди среќна и уживај додека се тука. И ние не сме вечни. Само треба да уживаме во животот додека сме тука. Ти посакувам се најубаво :l:

На maja.mitrova му/ѝ се допаѓа ова.
  2. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    460
    Допаѓања:
    171
    E mene i 80.mi sw malku...so vikam za roditel godinite ne se bitni. Znam deka roa mora da dojde..

3. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.773
    Допаѓања:
    8.150

Те разбирам, секогаш ке биде малку. Сепак ни се родители. Тоа е дел од животот. Сите не чека тоа. :D

4. ElenaBUTTERFLY

ElenaBUTTERFLY Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2021
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    267
    Значи кога имам обврски некои како да изнесува анксиозноста,опсесивните мисли,а кога вака седам без обврски без занимација повеќе станувам анксиозна.
    Инаку анксиозните симптоми ги победив,мене најголем проблем ми претставуваат опсесивните мисли, кои ги имам постојано,штом слушнам некоја да кажам невообичаена случка,нешто страшно и потоа веднаш ме маваат опсесивни мисли.
    Кажете некое решение за ова,да се спасам од овие опсесивни мисли.Дали некој успеал да ги победи.Инаку во интензитет ми се намалија опсесивните мисли,штом се појават си викам самата на себе "не е страшно" и потоа го чувствуваш т.е. го слушаш тој глас во тебе анксиозен.Како да има друга личност во тебе .

На Milicaakraavaa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.773
    Допаѓања:
    8.150

На ElenaBUTTERFLY му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Ima edna tehnika se vika reframing, ako ti e dobar angliskiot j. probaj na YouTube da go slusas The Anxiety Guy, ima interesen podcast za kako da im stavime druga ramka na mislite koi ne macat, cudo od transformacii mi se slucija mene koga nauciv deka toa sto e proizvod na moite scenarija vo glavata nareceni misli mozam samo jas da gi smenam. I taka uspevam cesto.

На ElenaBUTTERFLY и GirlLove им се допаѓа ова.
  7. JFK

JFK Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2021
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    40

Mene taka mi pocna pred e*bani 15 meseci. Vozev mi se stemni otidov u bolnica mi gi napravija site ispituvanja i krvni sliki i mi rekoa panicen napad. Si otidov doma i od togas do ovoj moment ispitav se na moeto telo. Mi dadoa zanfexa demek toa ke pomognelo mene licno ne ni znam dali mi pomogna. Gi prekinav posle 3-4 meseci. Znaci bukvalno se ispitav i seuste mi se mati vid, nemozam da disam imam custvo kako trema pred ispit. Ama toa trae nonstop. Iskreno preku glava mi e mene. Sve sto postoi napraviv. Bukvalno se. Se nadevam deka nabrzo ke ozdravis i site so se custvuvaat vaka ke se sredat. Jas za mene vekje iskreno neznam sto da napravam.

8. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.773
    Допаѓања:
    8.150

Истово вокендов ми се случува... значи се испитав.. се ми беше добро... смачено ми е и мене веќе не знам што да измислам да не ми е веќе вака ... и срце снимав и крв.. не функционирам 3 дена.. срцево мислам ке ми излезе од прерипување...;(

На Skorpija12 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.960
    Допаѓања:
    15.967
    Од искуство ви кажуваш да си појдете на психолог па оттаму ќе ве насочат на психијатар
    Терапија водење дневник, вежбање, дружење

10. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.773
    Допаѓања:
    8.150

Одам.. ама пак исто период добра период хаос тотален... стварно не знам што да направам веќе...

11. JFK

JFK Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2021
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    40
    Bev. Da mi kazuvaat kako se e vo mojata glava i kako nisto nemoze da mi se sluci toa vekje go znam.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. JFK

JFK Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2021
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    40
    Neznam.. jas 15 meseci nemozam normalno da funkcioniram. Nemozam na rabota da odam bukvalno nisto nemozam da pravam. I vo postovive moze sum aroganten ama preku glava mi e gi maltretiram site okolu mene. Stvarno ne se trpi

13. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.773
    Допаѓања:
    8.150

Те разбирам... исто ми е 8 месеци.. не знам веќе што да правам.. што да испитам.

На JFK му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Angie999

Angie999 Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2021
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    28
    Jas i so terapija sum ama pak mi e vaka. Se mi e ok, i pritisok i krv i srce i glava. I so ad sum i pak mi e vaka

15. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Па лутината е некогаш позитивна, на некои им помогнало да се справат. Никој не малтретираш, тоа да знаеш, зошто ако имаше не дај боже скршена нога немаше совест да те јаде, ама од ова да, имаше период кога мораше цела војска да ангажирам на смени да не го изгубам работното место и успеав, па и јас ќе им се најдам некој ден, посебно ако се фамилија како кај мене. :f:Тешко е, ама има и живот со анксиозноста, само треба да се научи како. Јас со лекарите не се разбрав, ми верглаат тоа што учеле, фала ама знам на својс кожа. Јас техники учам од паталци кои напишале книги и прават podcasts за тоа, исклучителни луѓе кои ми покажаа дека имам во себе механизми да функционирам во живот со анкс. :sun:

На GirlLove, JFK и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  16. JFK

JFK Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2021
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    40
    Jas proveriv srce glava hormoni kortizoli gluposti. Ponataka teroidna hormoni na teroidna astma snimav gradi itn tumor markeri site mozni eho pregledi na organi, uvo nos i grlo
    E sega uste mi ostana citam akupunktura deka pomagala. E toa neam probano i ke probam se nadevam deka toa e lekot.

17. JFK

JFK Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2021
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    40
    Znam taka e. Emociite custvata se pomesani kako da se pijani. Ne mi e jasno zosto i kako ama ete. Ima zivot i ima lek ama dali im kraj na ova

18. JFK

JFK Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2021
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    40
    Mene realno AD ne mi pomognaa. Status kvo. Samo mislev mi pomagaat ama licno ne mi pomognaa.

19. Angie999

Angie999 Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2021
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    28
    Mene doktorot mi vika ako ne pijam ke bide poloso....gi prekinav 6 meseci i me fati i depresija edvaj se izvlekov

На JFK му/ѝ се допаѓа ова.
  20. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Треба да добијам,стомаков ми се подуја, имам убрзување на срце на моменти, плус почна и да ме боцка нешто, имам како некоја возбуда без причина, почна паника да ме фаќа за ова со срцево, и некако како силно да ми чука си го слушам

На Skorpija12, GirlLove и Feniksgirl им се допаѓа ова.