Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.774
    Допаѓања:
    8.151

Ко да се читам себеси.. скроз исто се осеќам

На tasikike му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Za site sto ve interesirase za AD vo bremenost, za drugi potrebi bev kaj Lodi Gogovska, mnogu cenet nevrolog i ja prasav konkretno za Eliceata dali moze da odi vo bremenost, mi rece deka slobodno moze, dokolku pacientkata e so anksioznost.

Znam deka na grupava imase mnogu prasanja po ovaa tema, pa cisto da vi spodelam mislenje.

Sepak neli najdobro e bez AD, ali kad se mora, toa e druski

E sega 4 doktori prasav, site razlicno mi kazaa, sepak rizikot ke treba da si go prifatime i da procenime kako podobro se cuvstvuvame.

На Nikolina35 и Angie999 им се допаѓа ова.
  3. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Ne ti treba lek, nema bolest samo sostojba na overprotective respond na tvoeto telo, samo pogresen signal koj go ispraka mozokot za da te zastiti i ima kraj ama ne nekako vo vid na den ili slicno, kao togas i togas zavrsi tuku poveke kako dolgo rabotenje na sebe.

На JFK и Milicaakraavaa им се допаѓа ова.
  4. Mia_Z

Mia_Z Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2022
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    15
    И мене ми е преку глава, све испитав, нити една терапија не ми помогна, еве скоро 10 години, не знаам што ке биде следните 10.

На JFK му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.774
    Допаѓања:
    8.151
    Ми препишаа Верапамил. Некој искуство? :)

6. Mia_Z

Mia_Z Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2022
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    15
    Јас 10 години не функционирам, јас не сум јас,ако ти е за утеха,а психолозите се само фрлени пари.

На JFK му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Na.talia 24

Na.talia 24 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2020
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    227
    Ќе си најдиш добар психијатар што ќе ти одреди точна дијагноза и терапија. И психолог обавезно. За некој месец ќе осетиш разлика. Сите сакаме апчиња да пиеме да ни биде добро, а никој ништо друго не превзема. Е така не можи. И на 10 психијатри и психолози да одиш ако немаш активност, спорт, хоби тешко дека ќе си поможиш.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Na.talia 24

Се зачлени на:
    4 мај 2020
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    227
    Како можи така да одговарате еве не знам. Не не е за утеха, зошто начин и решение СЕКОГАШ има. Ќе одиш на повеќе психијатри, психолози, ќе смениш повеќе терапии ако треба се додека не се погоди вистинското решение што функционира за тебе.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    Здраво на сите...препишана ми е терапија асентра но во последниве две недели јас се плашам да излезам од дома,пробав неколку пати и завршив со панични напади тресење,не можам да стојам во место а страв ми е и да тргнам нозете ми се укочени ми се врти нестабилност осеќам страшна...не ми било вака до сега излегував без проблем,инаку асентрата ја пијам 2 недели

10. Mia_Z

Mia_Z Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2022
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    15
    Све е тоа зачаран круг, ке сватиш еден ден

На JFK и Milicaakraavaa им се допаѓа ова.
  11. Na.talia 24

Се зачлени на:
    4 мај 2020
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    227
    Жалам, ама не можиме да се согласиме. Посетував психијатар и психолог. Можам само да им бидам благодарна. Психијатарот од прва ми помогна, додека за психолог ми требаше малце повеќе време додека да го најдам вистинскиот.

12. Na.talia 24

Се зачлени на:
    4 мај 2020
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    227
    Јас без проблем ја поднесував, дури и поголемите дози. Највероватно потсвесно така си мислиш ама најдобро консултирај се со психијатарот.

13. JFK

JFK Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2021
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    40
    Od ovie 15 meseci vidov deka sekoj na razlicen nacin go pominuva ili se bori isto kako sto razlicni raboti pomagaat kaj razlicni lugje. Na primer mene psiholog nemoze bukvalno da mi pomogne bidejki tocno znam sto ke mi kaze. I da, sum otisol i tamu i na psihijatar i ete gi ostaviv AD ama bukvalno nemase podobruvanje. Isto kako sto gi ostaviv AD bez problem. Konkretno za mene. Jas isto taka preporacuvam site da rabotat na sebe i psiholog/psihijatar samata licnost treba da znae dali ke i pomogne ili ne. Barem da proba.

14. JFK

JFK Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2021
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    40
    10km odev do pred nekoe vreme. Dzabe :)

15. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    Не,не мислам дека ми е вака од асентрата... Веројатно треба време да почне да делува,само ми е чудно сето ова што ми е страв да излегувам што претходно не беше случај

16. JFK

JFK Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2021
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    40
    Konsultiraj se so maticen.
    Zemi EGLONYL toa ke ti pomogne so vrtoglavicata. Ama zbori so maticniot prvo

17. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    Не е класична вртоглавица,чудно чувство имам во главата како во сон да ми е се веројатно дереализација

18. JFK

JFK Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2021
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    40
    Znam kako ti e. Jas piev edna nedela navecer po edno eglonyl. Mene mi pomogna so taa voda u glava

19. Milicaakraavaa

Milicaakraavaa Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    23
    Ve molam za pomos ne se osekjam dobro deneska se mie kako vo son nz koja sum kako vo magla kako da nemam kontrola na nisto nemozam solzi mi tecat sami se sozaluvam samata mi doagja da vristam vo sebe ne mozam da izdrzam

20. Milicaakraavaa

Milicaakraavaa Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    23
    Ke prsnam mislam so se imam gnev vo mene nekoj osekjam kako da si pomognam a I sabajle edvaj se rasoniv nemam sila ni volja za nisto