Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Ne ti e od AD, od anksioznosta ti e. Ke se povlece so tek na vreme so terapijata i so sesiite, barem kaj mene taka bese

На velfi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ani23

ani23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    891
    Sigurno se panicni napdi,napi se heleks ,clonazepam,dodeka terapijata ne pocnala.Doktorot sigurno ti prepisal za prvite 2 do 3 nedeli.,zaedno so antidepresivot.

3. Anastasija997

Anastasija997 Нов член

Се зачлени на:
    26 јануари 2022
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Здраво луѓе, веќе една недела пијам асентра од 40mg, денес ми се случи како 5-6 брзи отчукувања на срцето, анксиозна сум одма ми почнаа црни мисли, имам и деперсонализација и дереализација. Дали ви се случувало при земање на АД да чуствувате како срцето ептен силно ви работи на моменти како ке ви излзе низ градите

4. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Rano e da deluva lekot, srcebienienjeto vi e od vasata psiholoska sostojba, ne e od lekot. Zemate li nesto plus so asentrata? Demetrin, helex ili sl? Obicno koga se pocnuva se kombinira so ovie lekovi za dodeka da deluva AD, da se smiri organizmot. Ali toa so doktor, sepak ova e samo forum, vi kazuvam iskustvo

5. Lili93

Lili93 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2020
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    28
    Pa taka najchesto pochnuva aneksioznosta koja pritoa preminuva vo hipohondrija i lutanje niz bolnici sekoja vtora nedela mislejki deka patish od 301 bolest koja ne mozhat da ti ja odkrijat ... Od iskustvo ti kazhuvam. Pishi mi vo inbox koga kje mozhesh

6. Milicaakraavaa

Milicaakraavaa Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    23
    Dali pod ankcioznoat spagja I opsesivni misli deka imas cuatvo kako da ke povredis nekogo?

7. Anastasija997

Anastasija997 Нов член

Се зачлени на:
    26 јануари 2022
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Не земам ништо друго со асентрата, на своја рака земав хелекс 3 ноќи од 0.25mg но буквално ме ставаше во кома(не осеќав ништо веднав заспивав), а сега земам мелатонин пред спиење. Инаку бев на кардиолог ЕКГ и ЕХО на срце уредни, анксиозноста ми е веќе 3 недели, првата недела страшна ноќе напади, прелу ден не знаев каде се неаоѓам, бев 2 пати на психолог пред да почнам да земам Асентра, малку се поправив. Но, сеуште осеќам дека нешто не е во ред со мене, ми наидуваат така лоши мисли, се осеќам безвредно и сега ова со срцето што ми забрза незнам што да мислам веќе, се мислам дека нешто лошо ќе ми се случи

8. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    Да,и опсесивни мисли можат да бидат дел од анкс

На Milicaakraavaa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Konsultiraj se so doktorot, mene demetrinot odma mi go smiri srcebienjeto, jas primav 3x1/2 dodeka ne se smiram, posle gi iskluciv i prodolziv samo so AD. Helexot mene isto ne mi deluva dobro

10. Klarijana

Klarijana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2017
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    6
    Иста сум, но не само навечер, цело време ;( Состојбава ја имам со години, бев на сероксат и хелекс, беше подобро... Покасно, со консултации секако ги прекинав постепено и немав проблем до пред некое време, сега мислам ми е петпати полошо од тогаш;( Зборев со докторката ми предложи баш Елицеа, заради тоа и те цитирав, а хелекс исто решивме да пробам пак во комбинација со елицеата но искрено не ми помага овојпат и не го сакам, мислам и полошо ми прави, а и покрај тоа е "потежок" за одвикнување... Да ја прифатам ли елицеа, добро ли делува со деметрин на пример,? Проблем имам и со несоница и со станување сабајле, и преку ден панични цело време и дома и секаде.. дојдов до степен да не можам да мрднам... Ме убива ова, и срце и се живо испитував а ваму симотоми, ужасни... Помогнете ми ве молам ;(

11. Mia_Z

Mia_Z Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2022
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    15
    I
    Ista sum i jas,prvata terapija mi pomogna ,koga se vrati evo so godini samo eksperimenti,nisto ne mi pomogna, ako mozis probaj samo so nekoj sedativ koj sto ti odgovara,bez ad.

12. Klarijana

Klarijana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2017
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    6
    Пробав само хелекс но еве овојпат не ми помага воопшто, преку 10години сум вака (со паузи, така некако да кажам). Го читам форумов одамна сум тука но ете едвај собрав храброст и тука да пишам, се затворив скроз... Знам дека добра препорака е физичка активност но не можам, таман стигнам до врата нозете сами ми се враќаат... И порано исто, ќе идам у природа и таму ќе ме задеси после од страв не идам, може требаше поупорна да бидам... Ми треба совет за лек оти некои лекови имаат многу нуспојави и од тоа се плашам, еве асентра имам пробано но организмот не ја прифати ни после месец два користење (ова беше одамна, чисто како пример ми текна на тоа..) па ми го дадоа сероксат, последно и тој веќе не беше "тоа тоа", изгледа станав имуна еве не знам. Многу серии паузи одново почнување таман си помислив готово е ама нее, еве го пак, животот ми го уништи, и друштво и работа и се што можеше

13. Angie999

Angie999 Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2021
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    28
    Dali ova se leci, dali se nadminuva? Ne mozam veke.
    Koj e nacinot da ne se bide anksiozen i depresiven, posebno koga posle prekinata terapija se ti se vraka poloso i si izguben...
    Kako se nadminuva ova? Kako da soberam hrabrost koga mislam deka sledna epizoda ili faza ke bide uste polosa i odma se vrakam na terapija?
    Vo glavata imam cuvstvo deka ne mozam da izdrzam i ogromen strav.

На Milicaakraavaa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Milicaakraavaa

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    23
    Oh be... znam potpolno te veruvam skros ova strange ne izmenuva psihicki I jas kako da ne sum taa sto bev lost stanav nekako so ovaa ankcizoznost 1 den super 1 den loso I pak isto nz sto e problemov....

15. Milicaakraavaa

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    23
    Posebno e lmnogu loso za taa licnost sto e majka I sto cuva malo dete....

На Klarijana му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mia_Z

Mia_Z Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2022
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    15
    Sve isto taka e i kaj mene, deset godini,smenav trista terapii,dzabe,i sega zemam kolku da zemam onaka, sve e tuka, i stravot da izlezam i strav da spijam i strav da odam na rabota,odam nekade i so tahikardija trcam nazad doma,potpolno te razbiram.i stvarno ne znam kako da najdeme spas od ova.

17. Mia_Z

Mia_Z Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2022
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    15
    Nema izlez vi kazav,ova e zacaran krug, edinstven spas e da ja prifatime ankcioznosta i da se naucime kako da ziveeme so nea

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Angie999

Angie999 Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2021
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    28
    Kako nekoi luge uspevaat?

19. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Да.Знам личност која повеќе од 10 години има анксиозност, и се има научено да ја контролира, и да живее од нејзе.Ја сфаќа како дел од секојдневието, и кога осеќа дека има напад или како и да се манифестира, мисли позитивно и си скренува мисли.
    Ако и` се препуштите, го наебавте
    Само позитивни мисли, окружување со позитивни луѓе, занимации нонстоп, правете нешто што ве исполнува и ве прави среќни, гледање серии/филмови, слушање пријатна музика, редовна социјализација со луѓе, избегнување дарк теми и муабети

На Mia_Z и Angie999 им се допаѓа ова.
  20. Angie999

Angie999 Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2021
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    28
    I pokraj se ova, ne mozam da se trgnam od terapijata.