Jas nemozam da funkcioniram hahaha teoretski se znam i kako e i sto sum cital knigi i knigi tolku vo skolo neam citano. Odednas me obleva trema,vozbuda.. strav, a da me prasas od sto i jas samiot neznam. Mi ide edno drvo da zemam i da se skapam od kjotek samiot Sega Neolexan od sabajle pocnav.. ke zemam i b1 (tiamin) taka mislam se vikaa.. i nova borba .. Sepak jas veruvam Bog e so nas nie sme posilni od toj strav.
Vikaat poradi nisno nivo na serotonin se pojavuva toa sto custvuvame. Pa neli ima nekoja serotoninska inekcija namesto tie demetrini sto gi prepisuvaat ili nekoj vitamin da se vika serotonin. Ama valjda se e ova namerno vaka za da gi navlecat lugjeto demek mora AD mora psihijatar. Kako trump go izlecija od korona za 2 dena? Mora da postoi takov vitamin serotonin i da go lapneme i da se opraime.
Мене во аптека ми препорачаа L- tryptophan зошто тој влијаел на серотонинот ама мора во консултација со доктор зошто не смее да се зема заедно со ад и некои други лекови. А за чист серотонин не знам дали има кај нас. Дали некој има искуство со L- tryptophan?
Eve sto najdov После ресорпцијата, L-Tryptophan во телото се конвертира во 5-HTP (5-хидрокситриптофан), а после во серотонин, мелатонин и витамин Б-6 (никотинамид).Тие се важни неуротрансмитери кои играат важна улога во нормализација на сонот, расположението, контрола на болка, цревна перисталтика и многу други функции во организмот. Valjda ti gi preporacale deka se okolu 2.000den. Cim se pretvora vo 5-htp ne e podobro takvi tableti da se zemat? Znam na healthaid ima 5-htp i neolexan e 5htp
Jas se kaam sto pocnav so ad, mozev da si pijam samo sedativi pobrzo ke se sredev,i ke gi izbegnev site nus pojavi od ad
Neznam dali e. Ama mora da postoi nesto neli? Zamisli lek za sida najdoa za e*ana anksioznost nemozat? Ama pari se u prasanje
Здраво на сите. Еве неколку месеци по ред лутам по болнички амбуланти сите резултати се во ред ама јас не се осеќам добро. Цело време мислам дека ќе ми се случи нешто лошо како срцев удар и слично дека имам висок пулс и стегање во гради,гушење,трнење на раце и нозе и ред други симптоми. Дали е сето тоа знаци на анксиозност?
Welcome to the club Da toa se.. megjutoa konsultiraj se so maticen.. jas ili bilo koj da ti kaze DA moze i ne e taka vo tvojot slucaj.. Ti barem mislis deka nesto ke ti se sluci.. jas ne mislam nisto i op strav ♂️ Ne se sekiraj bitno se e ok medicinski i fizicki.. Navrati se prviot pat koga ti se slucilo toa.. nadvor bese, vnatre? Sto pravese? Sto mislese? Probaj da go najdes korenot vo sebe
Kaj nas odma hardcore namesto muabet da napravi so blizok da se otvori da seta sportuva.. ne brate kaj nas apcinja za smiruvanje. E zatoa sme takva nacija i nikoj ne ne saka. PS. Ne te obvinuvam tebe voopsto nitu napagjam naprotiv i ja moze bi go rekol istoto.. toa ni e u semeto makedonsko
Dobre dojde vo klubot haha taka vekje edna godina zhiveam sekoj den mislam deka kje mi se sluchi neshto, i si shetam od ordinacija vo ordinacija meh. Zabavno neli?
Буквално секоја 3та вечер мислам дека ке добијам срцев удар или инфаркт,кога на крај се е добро и екг и се
Kaj sekogo e razlicno ama najverojatno istata sostojba. Na primer jas nemam problem da spijam ama nemozam da funkcioniram.. nemozam na rabota nemozam do prodavnica da idam .. podobro..poloso.. Ja se probav .. se nadevam ke se podobri kaj tebe vo skoro
Jas sum protiv apcinja I licno ne zemam ama nekogas mora nesto za smiruvanje I prirodno da e makar. I razgovor so strucno lice sekako. Znam deka kaj nas odna ti davaat apcinja ama sepak treba nekoj so koj ke razgovaras I ke te posovetuva.