Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. JFK

JFK Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2021
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    40
    Taka e. Jas mislam deka nekoj nevrotransmiter ne funkcionira kako sto treba pa od generalna anksioznost preminuva vo opsesivno kompulsivno rastrojstvo(nonstop istite misli ni pominuvaat vo glava) pa ponatamu koga ke isprobas se i ne funkcionira te butka u depresija.
    I toa se zaradi eden nevrotransmiter golem kako mrsul

2. JFK

JFK Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2021
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    40
    Pisav deka zemav neoleksan neznam nekoj dali ima iskustvo ali ja nemozam od doma da izlezam. 2 dena go pijam i mnogu loso se custvuvam.. imam strav i toa zgolemen sto mi bucat usite a bez pricina. Mozda i ne e od neoleksanot bidejki se na prirodna baza ama stvarno ova e luda rabota. Eden den ok cel mesec za nikade. Bljak

3. Lili93

Lili93 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2020
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    28
    Pa kaj mene e sekoj den toa umiranjeto bez razlika dali imalo panichen napad ili ne jas bitno umiram od bilo koja bolest ... Sega pred saat i pol si se napiv dijazepam. Zabavno mnogu

На JFK му/ѝ се допаѓа ова.
  4. JFK

JFK Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2021
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    40
    Jas denes imam nenormalen strav od NISTO. Svasta u pm kako se nerviram se plasam od nisto jas pred saat ipol se napiv pola demetrin ama kako so gleam ke se napijam uste pola. Epten zabavno. Gi maltretiram site okolu mene 15 meseci. Trt

На Alexdesosa123 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Alexdesosa123

Alexdesosa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    29
    Исто, сњга ми е влезено во глава дека имам некој тромб

6. Lili93

Lili93 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2020
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    28
    I jas sakam da imam strav od NISHTO hahaha deka NISHTO nema da mi se sluchi haha. Malce da se nashalime. Utre odam kaj matichna odamna ja nemam pomaltretirano :rofl:

7. Lili93

Lili93 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2020
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    28
    Aaaa jas trombot go pominav :rofl: So trombot bev nekolku meseci i megjuvreme i drugi raboti. Sega momentalno na red se moite beli drobovi koi shto kje gi naslushaat utre no sepak nema da mi bide podobro bidejki doktorkata sigurno ima problemi so sluhot, pa valjda naredno kje bide rengen ... Ehehehee

На Nena Jovanova и Alexdesosa123 им се допаѓа ова.
  8. steela.honey

steela.honey Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.658
    Тоа ви се се симптоми на хипохондрија , и знам колку се реални мислите и истите пропратени и со телесни доживувања, ама мора дечки да работите на себе и да дојдете до коренот зошто страв од смрт, ве гушкам и ке бидете добро.

9. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    626
    Eh ova anksioznost me pravi sekoj pat koga izleguvam so prijateli na javni mesta ili doma da odam kaj niv da se osekjam cudno. Te Sega ke padnam, te umot mi se zema, te nemam energija, te tesko disham….

На Skorpija12 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    Комбинација анксиозност,циклус и настинка...мислам дека не можам да издржам веќе толку ми е лошо што не можам да објаснам мислам дека ова преминува во депресија,ми се тресе телото од внатре страв ужасен имам...

11. Milicaakraavaa

Milicaakraavaa Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    23
    Zdravo... se osekjam mnogu katastrofa nz wto mie stvarno amaa ova nedela kako da sum vo film nekoj skros se smeniv osekjam tupost kako edvaj da funkcioniram se mie so sila mislam deka sekoe vreme ke me snema ne osekjam nitu vkus na jadenjeto nz dali mie depresija so ankc povekje na depresija mie nemam volja za nisto ne reagiram na nisto se osekja nekoj slicno?

12. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Ужасно сум денес, болки невидени во грбов, плус утре имам интервју на работа за повисока позиција, незнам ни шти ќе ме прашаат ни како ќе поминам, се плашам да не се закочам скрос да ме фати трема, а и стомаков некако не ми е во ред, аман веќе.

На Skorpija12 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Леле срцево ќе ми излези, чекам за на интервју и готово ќе се онесвестам мислам,паника невидена ме фати мислам ќе се угушам, рацеве ми препотува, аман веќе за ништо не ме Бива

14. JFK

JFK Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2021
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    40
    Znam kako e. T.e. ti znaes samo del od sto moze da bide anksioznosta.
    Sepak zarem edni misli na koj nie sme lideri i gi sozdavame moze da ni nastetat?
    Ukluci ja pravosmukalkata vo mozokot soberi gi i zakluci gi vo nekoja soba vo mozokot. Sta vi im kraj! Dozivoten zatvor bi rekol.

На Milicaakraavaa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Да можеше така лесно, сега пишман сум шо подадов сиви, само се избламирав, таму се закочив, и сега не сум добро, пошто неможам да си поверувам колку можам да бидам глупава кога ќе ме фати трема. Инаку знам шо да кажам, ама вака пред толку луѓе незнам зошто ме фати толку трема шо почнав да не ги разбирам ни прашањата.Работата ја знам ама со говорот изгледа слабо стојам хахах.Само си го запустив денот и сега ќе се повлечам,пак депресија некое време, зошто сум вака зошто така, а јас се при срце си земам.

16. JFK

JFK Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2021
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    40
    I sto? Zamisli go najlosoto mozno scenario. Nema da te vrabotat.
    Milion drugi mesta ke najdes

17. Angie999

Angie999 Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2021
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    28
    Dali nekoj ima iskustvo ili znae dali smee melatonin da se pie zaedno so ad? Na upatstvoto e naznaceno deka ne smee, a doktorot mi kaza slobodno da zemam

18. velfi

velfi Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    13
    Mozi, i mene mi preporaca lekarot, ama seuste nemam zemeno, zasega pijam magnezan b6 pred spienje, inaku sum na antidepresiv

На Angie999 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Moze slobodno, jas piev od 3 mg navecer

На Angie999 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Ама јас таму работам скоро 5 год, аплицирав за др позиција, му кажувам на мажот ми шо кажав, па супер ми вика си кажала, шо си земаш се при срце, ама јас во главава филмови си направив се разочарав, тој ми вика не се секирај на некои прашања нема одговор во тој момент кога го немаш тоа работено. Ама проблемот сега ми е каква слика направија тие таму за мене, како денес ќе ме гледаат на работа кога ќе појдам и за тоа се напнувам, цел грб ме боли од што се напнав вчера и главава. Уф камо да можев да бидам понечуствителна