Dali od asentra se potite mnogu koga spiete? Isto levata strana od glavata mi e celo vreme stegnata i me boli, i levoto oko mi se zamatuva. I uvoto mi se zatnuva i kako nekoj pritisok osekam
Јас не. Претпоставувам дека ти е од ушето, инфекција или нешто слично. Пример ако те боли левото уше, би те болела цела лева страна од главата.
Добро, дали само мене ми се случува последниот ден од циклус, нервозна, растревожена, паники, плачења, напади?
Jas gi imam istite simptomi, anksioznost e, kakvi vospalenija, jas se izvadiv od pamet otidov i kaj usen lekar i na nevrolog, mi rekoa na psihijstar da si odam. Ali jas ne pijam terapija, samo po potreba demetrin, mislam deka treba da mu kazes da psihijatarot za simptomive da ne treba doza da se smeni
Јас штотуку наполнив 18 години. Од мојата 14-та година страдам од анксиозност. Страдам и од дереализација. Многу ми е тешко. Срам ми е да признаам дека поради анксиозноста (која веќе ми прерасна во панични напади) јас не можам да посетувам настава. Во школо не се појавив цела недела. Сега почнав да пијам цитрам и хелекс што толку ме успиваат па да не можам од кревет да станам понекогаш. А не сакам да ги оставам бидејќи ме смируваат и ми се единствен спасител. Единствени симптоми од анксиозноста сега ми се опсесивни мисли и деперсонализација/дереализација. Не знам веќе што да правам. Губам настава и тестови имам а јас немам енергија за ништо.
Душа мила, не си сама, Поразговарај со мама или тато и ете можеш и онлајн да работиш со психолог, ги има многу сега, ке биде се добро ти си млада и цел живот е пред тебе.Ова е само една лекција.
Како сте денес? Јас сабајле лошо, па после ок и сега пак некако безвеза, како да ми се лоши, како дереализација да ме фаќа.
Прв пат се соочувам со оваа состојба, многу е тешко ама се надевам дека сите ќе успееме да се избориме, многу читав за ова но сеуште некои мои симптоми не можам да си ги разберам. Инаку пијам 4та недела Елицеа, 2 недели пиев по 5 мг сега ова ми е 2ра недела како пијам од 10мг ( по препорака од психијатар). Не знам зашто уште не можам да видам дали ми почнало дејството, ми кажаа дека од прилика почнуваат резултатите 3тата недела.. Денеска се чувствувам многу отсутно, како да тонам, изгубена некаде и многу ме бутка на спиење, ми пречат луѓе околу мене сакам да сум сама и сл..Дали можеби се нормални овие симтоми од тие што го пијат овој АД?
Да нормални се,јас кога почнав прв пат до ад цитирам пијам,првите денови ми беше толку лошо што незнаев кај сум, се убив од повраќање, потоа поспаност па по еден месец да се вратам во нормала.Лани со короната пијав елицеа со неа полесно поминав, ама тоа поспаноста недела дена па и прва смена на работа бев, мислам дека во одење спијав.Почекај до месец и нешто и ако те успиваат уште зборни си со психијатарот
Devojki jas sum mnogu loso...Od pocetok na bremenost imam mnogu bolki vo cel abdomen, zeludnik,creva...Nikoj ne go povrzuva so bremenosta. Pred toa bev anksiozna 8god i so terapija, ama mi kazaa da ja prekinam otkako ostanav bremena. Ne pijam nisto osven b6 i diazepam po potreba. Se soocuvam sekojdnevno so uzasni bolki vo cel stomak, ehoto i krvta mi se dobri i dr mislat deka si izmisluvam, a jas od krevet ne mozam da stanam eve vekje sum 7mi mesec mnogu mi e loso pocna da mi se vrakja anksioznosta i depresija imam mnogu losi misli i razni dijagnozi vo glavata Se molam sekoj den da go preziveam
Кој е тој доктор што ти вика дека измислуваш? Срамота. Барај си повеќе мислења, болките не се од ништо.Не мора да значи дека е сериозно, ама има причина, затоа барај да ти направат дополнителни испитувања, кај други доктори.
Bev mila kaj 5 razlicni doktori, vo ovaa situacija nikoj nisto ne se nafakja poveke da prevzeme, mi vikaat trpi si do kraj pa posle zdravje gastroskopija i kolonoskopija
Жал ми што мораш да трпиш ама да, не можат сите процедури да се направат додека си бремена.Само ме зачуди како некои доктори си викаат измислуваш кога јасно е дека имаш проблем...не знам каков совет да ти дадам, најбезболно е да се посветиш на промена на исхраната доколку имаш можност, моментално секако само корист можеш да имаш од тоа.
Дали ако пијам една таблетка лунерба што содржи Б6 и магнезиум во неа после може да пијам уште еднаш магнезиум од 400 и едно Б6 подоцна во денот?
Веќе еден месец како пијам асентра а подобрување нема никакво,дали треба уште да чекам или да барам да ми ги сменат? Страв имам да излезам од дома ме фаќа паничен напад,имам вртоглавици и нестабилност и од самата помисла да одам некаде ми е лошо
Se dodeka vo glavata ne si pomislis deka nisto ne ti e,deka e toa samo sostojba i deka mozes se da nadmines i ke se butkam da odam,samo po sebe nema da ti pomine,a asentrata ke mislis deka ne ti pomaga.Ispravi se gordo i nonstop povtoruvaj vo sebe:nisto ne mi e,ok sum,mozam i ke odam i ke setam i ke uzivam ,ke go nadvladees toa i ke nemas gajle
mn e toa ,se si ima kolku e eovolno doza vo tekot na denot,pa duri i samite vitamini,i od vitamini se dobiva predoziranost
Лелее како сте, јас од сабајле катастрофа, морав на болница на ортопедија ме боли ногата,арно ама од сабајле не сум воопшто добро, ми се лоши, во телово како да немам сила, овде гужви на ортопедија е катастрофа, како ќе издржам да дотераат сама сум незнам