Ја ради анксиозноста ми иде тешко вработувањето а морам да работам за да опстојам.. секој ден имам анксиозни напади се тресам, ми требаат минимум 2 саати за психички да се спремам пред раб бидејќи толку не ми се иде ради анксиозноста..
Се случуваат промени во сексуалниот дел, исто бидете спремни. Намалено либидо и неможност за доживување оргазам или обратно вознемирени гениталии, чувство на жежење и пецкање и оргазам дури од страв, кивање, нагло стресување _ -адреналински шок, поготово кај жени се ова изразени симптоми, сѐ се ова несакани ефекти од некои медикаменти и за повеќето пишува во упатствата, ама ретко кој од нас зборува. И додека се табу тема несаканите ефекти уште повеќе ќе нѐ стресуваат. Лековите влијаат на многу од нашите процеси додека се адаптираат и знам тешко е со сите овие симптоми наеднаш. Нема две добра во ништо на светов. Али вреди да се даде шанса на лековите ако ситуацијата е неподнослива.
Кај мене се јави од анксиозноста и со терапија се среди, не е целосно повлечено ама доволно пригушено за да не иритира.
Jas pominv bez apce.. Ama denes i taka i taka sum.. Si velam ke pominam bez problem.. Doprva denot pred nas e
Zdravo decki imav panicni narusuvanja eve veke piam 7 nedeli citram 10 mg moram da priznaam deka sum mnogu podobar ne osekjam veke deka ke dobijam srcev udar ili deka ke padnam vo sekoj moment ama mozokot nemozam nekako da si go soberam non stop mislam.na nesto i ako me zdoboli nesto mislam deka e nesto loso ama ne osekjam strav dali ima nekoj iskustva so citram 10mg posle kolku vreme deluvaat Vi blagodaram
Dali e neophodno da se cuvstvuvas loso posle prekinuvanje na terapija? Mene ova mi e uste enigma, tolku se opsednav sto ne znam veke samo prasuvam ama nikoj ne znae. Moeto iskustvo i mojot vpecatok e deka koga ja prekinav terapijata posle 4iot mesec mi stana loso, 5iot mesec izdrzav nekako mislev ke pomine i 6iot tolku loso sto ne mozev od krevet da stanam i se vrativ na terapija. Se prasuvam dali mi stana loso od sto ete anksioznosta se vrakja ili pak ednostavno veke nikogas nema da mozam bez terapija? Doktor mi kaza deka taka rabotat neurotransmiterite, ama kako mene sega mi bese poloso od na pocetokot koga pocnav da imam anksioznost i ne piev terapija? Kako posle terapija mi e poloso od na pocetok? Zosto neurotransmiterite rabotat poloso posle terapija?
Дали некој се чуствува вака од анксиозност: Не ме боли глава, не е главоболка за аналгетик, не ми се врти свес, притисок нормален, но како главата да ми е поматена, како да не ми е бистра, како зашеметена, незнам ни како да опишам, вака ми е веќе неколку денови, т.е. откако времево започна да лудува до 17 степени па падна на 6 степени, да напомнам дека ова е најизразено од сабајле, навечер се осеќам сосема ок
Mene mi e isto otkako vremevo e vaka promenlivo i so golemi razliki. Isto pritisok normalen, ne e glavobolka tuku zasemetenost. Preku den e poizrazeno, navecer skoro pominato
Јас ги пијав порано, буквално ме преродба,првите недели бев ужасно од нив, па после месец подобро и после 3 месеци одлично, само што се поправив 10 кг од нив, ги пијав една год и ги оставив и одма си ја вратив килажата. Ама не ми беше битна килажата побитно ми беше што бев мн подобра. Потоа 2 год бев добра со мали испади, за јога фати короната пак да се вратам на ад,и тие една год ги пијав. Сега се борам само со диезепам,кога добро кога лошо, дури можам без ад ќе терам, се надевам нема да дојди до тој степен пак.
Zdravo Kako se spravuvate vo krizna situacija? Nekni pokraj seta nervoza prv pat da mi se sluci glaso da mi se zatreperi i baska celo telo mozda 1 sat traese dodeka se stabilizirav.. Ali me terase na spijajne premnogu so apce ispijano za smiruvajne
Здраво во последно време многу чудно се чувствувам, а чувството почна кога бев позитивна на ковид, и се случи неколку пати , па го немаше и еве сега пак, ми се случува да го осеќам пулсот во врат и осеќам гушење во вратот. Болки немам никакви.
Mnogu se osekjam loso jako da mi vleze cudovisteto me tera na raboti sto ne gi sakam nokjeska se razbudiv kako da me natera da rip nam od prozor so nervoza sto e ova ???
Ve molam nekoj da pise iskustvo dali posle terapija so ad podolgo vreme, uspeal da bide bez ad i da bide dobro? Tolku li nema nikoj so takvo iskustvo?