За диета, ај почни ја УН. Немам цврста волја, правам почни-откажи се, ама еве сега пак ја држам неа, четврт ден ми е денес, од неа се слабее успешно, и само се терам себеси да не се откажувам. Колку и да не ти се излегува, оди самата пешачи, оди во природа, седни на клупа во парк, пуштај филмови и музика, прави нешто што ќе те расположи... Тешко е знам, мачна е борбата, ама ќе паѓаме, ќе стануваме, тоа е.
Имав порано Степер, ама така прашина фаќаше... Ќе се натерам да пешачам често, само да се стопли малку времето, плус диетичка и ете мал чекор за човештвото, ама голем за мене
Zdravo bi sakala da prasam dali znae nekoj sto e razlikata pomegju Escitalopram i Anafranil tableti. Pozdrav
Да, и двата се антидепресиви. Есциталопрам е ССРИ новата генерација антидепресиви, а Анафранил е трицикличен антидепресив од старото школо, ама многу луѓе го фалат премногу. Есциталопрам е повеќе за само анксиозно -депресивни растројства, како ГАД, генерална анксиозност, а Анафранил е совршен за ОПСЕСИВНО КОМПУЛСИВНО РАСТРОЈСТВО, несакани мисли, безредие.. Анафранил до денес помага најмногу за овие состојби. За опсесивни растројства само Анафранил.
Zdravo zenski dali nekoj za vreme na menstruacija se osekja bez sila prviot den I kako pomatena glavata bukvalno kako izguben slucaj sum... eve sabajlevo mi dojde
Здраво женски, мајка ми периодов е доста анкциозна и тоа доста влијае и на мене. Сакам да и помогнам, па дали имате некој совет. плиссс
Jas koga imam mens sum katastrofa, eve vcera mi dojde ni voda ni kiselina sum, samo lezam i apcinja pinam, takva sum dve godini unazad, sekoj mesec, strav me fakja od samata pomisla koga ke mi dojdi sledniot mesec
Баш така! @Riba123 не се мисли! Потпишувам дека помага! Мене ме изваде од тешка каша пред година и кусур..
Ve molam pisete mi dokolku se soocuvate so trnenje na glava lice bockanje peckanje i cesane niz telo,preskoci na srce mnogu se plasam
Zdravo , dokolku si se proverila na lekar deka ne e nisto.. veruvaj ne ti e nisto se e toa tvoite misli... avtosugestii davash i celovreme si gi imas site simptomi gi mislis i gi premisluvash zatoa e taka. Ti kazuvam kd iskustvo istoto go osekjav od koa prekinav da gi premisluvam zaso 50 pati se proveriv od strav isceznaa. Taka da toa sto ti mislis samo mu dava avtosugestija na tvoeto telo i si reagira.. i ajde podrazmisli sega.. koa ke gi snema i koa ke ti tekne deka gi nema odma ti e cudno i kako da gi barash ejj ne mi e nisto.. ne mi preskoka.. i op.. ete gi pak taka?? Toa e taa avtosugestija sto ti kazuvam. Ne im davaj znacenje i ke gi snema ti kazuvam od iskustvo
Здраво. Поради чувство на вознемиреност и анксиозност сакам да почнам по потреба да пијам диазепам од 2мг,до сега бев со бедоксин и лунерба но некако немам подобрување па сакам да пробам вака. Дали имате искуство, како ги пиете и нешто слично? Фала ви