I jas isto taka,premnogu strav mi preovladuva, a ovie tehniki na disenje ne mi pomagaat bas Nosi holter eden den, ekg, eho na srce, i odi na stres test,ako seto ti e vo red ke znaes deka od anksot ti e taka.
Зошто постојано ми се плачи? Не знам веќе.... Ќе добијам прв ден, катастрофа. Сега веќе ми завршува пак плачки и депресии... Дали е нормално ова и колку е?не сакам никој да видам, ни дружам, Нз што ми е, почна само 4 дена да ми трае циклусот
Искрено, нема ништо лошо во тоа, не знам зошто се измачуваш и одиш против себе неприфаќајќи се таква каква што си. Не ти се дружи со никој неколку дена, немој да се дружиш, нема ништо лошо во тоа, поуживај сама со себе. Исплачи се, што е лошо тука. Нема тука нормално-ненормално, едноставно така ти годи, така прај си.
Па ми е дека секоја сабота мисе случува истото. Пред, за време и после циклус сум сосема друга личност
Jas imam strav od nisto. Sedam gledam film i se plasam bez pricina :/ pa od tuka kako srceto da me boli itn itn
Vekje posle 15tina dena pocnav da custvuvam podobruvanje ama so sekojdnevno praktikuvanje 1-2 pati dnevno, I od togash vo nagorna linija se dodeka ne mi stana rutina Kako pushenje cigara I sega postojano si disham vo tekot na denot koga mozam.. na pocetok bitno e da ne se forsirash tuku kolku mozesh, tolku..
Е ако де.. И ја плачам секој ден на периоди. Во сабота можда дека викенд, а сакаш да излегуваш, да се забавуваш.. Ништо страшно, ќе дојдат подобри периоди.
Ако не си во врска/брак, а ти треба романтична љубов, да си го свртиш вниманието таму.. Во минатото па и сега тој аспект ми помага доста да се чувствувам поспокојно и поубаво. Да не ѝ даваш толку значење на анксиозноста. Љубовта победува сѐ.
Fala ti. Sum vo vrska i premnogu se sakame. Da ne bese taa neznam sto ke pravev. Za se treba vreme.. pa i anksot se resava samo ima momenti koga stvarno e zaebano
Лукреција, разговарав со лице кое имало проблем со зависност од седатив Xanax, со години, скоро цела деценија. Зависноста од седативи та бил овој твојов Лоратадин или Ксанакс е иста. Брзо создаваат зависност и лицето кое ги користи има страв да ги откаже зашто мисли дека нема да може да живее без нив. Тоа е трикот на зависноста, ама се можело. Многу било битно, како што и пишува на википедија -постепено намалување. Тоа е ултимативно клучно. Да си најдела психијатар кој е стручен во оваа област со зависност од седативи, зашто нејзиното искуство со повеќето психијатри претходно не било за пофалба, сакале да ја решат за многу кратко време и имала повеќе неуспешни редукции со многу лоши симптоми на повлекување и стално се враќала пак на седативот. Најсетне нашла добар психијатар кој ѝ препишал замена од друг седатив со долго дејство, зашто Лоратадин бил седатив со кратко дејство и морало да се вклучи седатив со долготрајно дејство како Дијазепам и сл на него и ги намалувала скоро цела година, ама скоро никаква мака не видела оти стварно психијатарот бил престручен во таа област. Ако те спуштеле за кратко време поготово без друга замена, како на википедија пишува се случуваат трауми на ЦНС и може долго време да имаш многу лоши симптоми на апстиненција кои траеле дури со години кај некои пациенти кои долго биле на седативи. А имало такви психијатри кои ќе те спуштеле за неколку недели, а тоа било многу опасно. И на Вики тоа го пишува со посебен акцент. Значи, најди си добар психијатар и кажи му дека си запозната со сево ова и почни бавно да си се спушташ и соработувај со него. Самото тело ќе ти кажувало кога си спремна за намалување и воопшто скоро симптоми нема да си имала ако бавно одела процедурата и со замена од друг седатив. Лицево почнало со двата седативи, пример дозата што ја земаш од стариот седатив ја намалуваш по малку во придружба со друг седатив кој е појак за да те држи стабилна без апст.кризи. После кога скроз ќе го прекинеш стариот седатив од кој си зависна, сеуште го земаш новиот на некое време додека телото се исчисти скроз од стариот, тоа било околу 1 месец, стариот седатив скроз да исчезне од систем, и после почнуваш со истотака постепено намалување на новиот кој ти го препишал психијатарот. Лицево истерало скоро година дена вака и кога се скинало скроз на годината, била супер. Ѝ се вратил природниот сон, помалку анксиозна била, побистра, дури очите ѝ се избистриле. Буквално ми рече се преродив, ама како ти објаснив да оди сѐ постепено без стресување и со добар психијатар на овој начин, зашто бил единствениот кој немало да предизвика трауми кај долгогодишни корисници. Истовремено здрава храна, прошетки, некое ново хоби и волја да се истера до крај. Тебе можеби ќе ти треба и помалку време, сите не сме исти, зависело и од дозата која ја земаш и многу други фактори, но процедурата за да не предизвикаш штети и да си се вратиш на старата Ти, била оваа. Верувам, поточно, Те убедувам дека ќе успееш ако сакаш. Значи воопшто не е невозможно, и не било воопшто тешко со добар психијатар кој ќе те следи. Ништо со брзање. Најубавите работи бараат време. Чекам во иднина да напишеш успешна приказна и да им помагаш на други луѓе со слични проблеми. ❤️
Znam deka treba vreme i jas ne planiram da go ostavam za mesec dva sigurno ke pomine godina mozda i pojke,se nadevam da uspeam
Не ве читам цел муабет, нешто грешка сте со Лоратадин, антихистамин е, не е антидепресив, ја лани цела година го пиев за алергија па го откачив без проблем. Иначе мене по 20 години ми се врати анксиозност, која планирам без лекови да ја откачам, се молам да успеам. Инаку тригер ми е проблемот со кичма што го задобив во август, дискус хернија, ама кај мене се родија разни мисли...
So zgolemuvanje na dozata na antidepresivot,posto pijam mnogu mala doza, ke sum nemala potreba od tolku lors, a dva sedativi istovrememo sega ne,moze ako dojdam do minimalna doza nekogas