Фала богу дека знае! Ваљда нема членови оттука да слушаш што да пиеш. Ти пишав и погоре да му се јавиш. Со лесно нека оди новиот лек.
Не ми го разбра ти прашањето мене воопшто.. Јас прашав дали е во ред наеднаш да менува терапија иако се чуствувам добро од досегашната... Ти изнапиша реферати, а ништо не ми кажа за прашањето... @Dashing:) многу кратко и јасно ми одговори..( фала ти девојко).
Извини, преку ред прочитав, ми се причини дека прашуваш дали да продолжиш со првите од кои веќе ти било подобро.. А подолу, веќе го прашуваш тоа што ми се причинило. ----------------- MMayers "Дури сега видов дека сум пишал зепира и зепира хр а мислев на Занфекса ХР... И од занфексата ми беше убаво.. Незнам дали да си продолжам со нив или да го послушам докторот?------------------ Реферативе нека служат за други членови да размислат добро пред да посакаат да менуваат или земаат било што на своја рака. Во сѐ може нешто корисно да се најде. Драго ми е за сѐ што ти објаснил докторот и со среќа намалувањето наскоро.
Ако имате прележано Ковид, голема е веројатноста за "кркорење". Од дома сите што прележаа го имаат. И толку чудно и неприродно е. Од нигде никаде им почнува и гласно е, буквално се слуша.
Мене прво ова ми удри во очи -се тресам, и помислив дека убиле или силувале некого. Ма ок, разбирам некој да има одбивност кон некој што користи нелегални супстанци, па било тоа и марихуана која во половина свет е легализирана, ама не треба до олку да се потресува... Ако ѝ значи нека разговара со него и нека му каже дека ѝ смета, или едноставно нека се тргне ако не може да премине преку тоа да има дечко кој пафка.. Поточно друштво на дечко кој пафка. Лесно е.
Јас мислам дека малце ја нападнавме членкава. Али еве јас да те опуштам малце. Мене летоска брат ми ми донесе трева за забава да пробам и јас. Јас не гледам ништо лошо во тоа и земав пробав.После седев со такво друштво и сите пушеа. Толку беа лабави момците што јас им завидував. Не значи дека е некој лош ако зима трева. Океј може да има штета по здравјето и да добие некоја од овие состојби али мислам дека ако е умрено нема никаков проблем да има. @GirlLove
Да не изигрувам докторка па да ви кажувам што да правите, разговарајте си со матичниот. Од дома го имаат сите после Ковидот, толку гласно кркорење немам чуено ни од дијареа. Од нигде никаде им кркорат цревата на сите скоро што прележаа Ковид.
Сакав да ја посоветувам да не се стресува до толку, поготово за ова, затоа бевме малку саркастични. Ја имам приметено откога дојдов на форумов, за многу нешта што и не се страшни се потресува непотребно. @GirlLove те разбирам, и јас имам одбивност спрема многу нешта, и би разговарала со луѓето кои се инволвирани со тие нешта. Ако дечкото нешто прави што мислам дека би му штетело ќе разговарам со него. Ако друштвото му прави нешто што сметам дека не е добро, ќе го предупредам. Ама на крајот навистина е само "трева" која во пола свет е легализирана. Ако беше нешто толку штетно верувај немаше да биде легално по толку земји. Маслото од канабис и кај нас е легално. Алхохолот многу поштетно влијание и агресивност дури поттикнува, па легален е. Но за сѐ што ти смета, те разбирам, треба да си разговараш со него. Прашај го дали пафка и тој, ако толку веќе ти значи дали пафка.
Пред четири месеци бев на психијатар кај Мирјана Савеска ми препиша респиридон мендилекс и миртазен. Миртазен мн лошо ми делуваше на почеток мн бев поспана ама со тек на време организмот ми се навикна. Верувале или не апчињава ништо не ми сменија само на полошо ме натераа. Имав мн самоубиствени мисли. Бев премногу замислена. И само лоши мисли. Ги прекинав еве вејке три недели (без консултација до доктор) пак исто ми е и со нив и без нив. Незнам што да правам. Помош?
Јас ги пиев и респиридон и мендилекс, а за другиве прв пат слушам. Да може да имаш несакани ефекти од апчињата. Незнаеш како ќе ти ги прифати мозокот. Мене ми се појавија страшни последици од некои апчиња ама да не кажувам што како да не ве плашам и да почнете тоа да го мислите. Излез од состојбава не знам, бидејќи уште ја имам. За самоубиствените мисли ништо мене ни помага. Освен да оставиш да поминат сами. Има денови кога сум супер и денови кога страшно ми е лошо.Кога ми е страшно лошо ќе се изнапишувам на фемина и на моменти ми олеснува. Ама некогаш се карам и жал ми е после тоа.
Респиридон е антипсихотик со поширока намена, го земаше мој пријател со психози, а Мендилекс прочитав сега дека е за Паркинсон ама веројатно и тој има поширока намена. @gentle.girl Секако дека треба да одиш кај психијатарот, мислам МОРАШ, а ако сметаш дека треба да ја смениш, оди кај втор, трет психијатар ама сама на своја рака ништо не прави, како читаш најгласна сум за тоа. Ова со самоубиствените мисли ме замисли, не сум ги имала никогаш. Обично анксиозните се плашат од смрт. Како и да е, соработувајте со психијатрите ве молам. Овде можеме да се поддржуваме, но само тие вистински ќе ви помогнат.
Mnogu loso tesko,bez sila bez energija me stega glava vrat, custvuvam toplini vo glavata mislam mi gori liceto mi se zacrvenuva srceto mi cuka brzo, stegnato celo telo,trnki po glava trnenje poduen stomak bolki nasekade uzas,vakvi maki dali imate milicki ili jas ke patuvammmm.....Da prasam uste nesto iskustva od Dr Kadri drzavna psihijatrija Blagodaram
Insight timer, smiling mind se vikaat aplikaciite. E sega ti imas iskustvo so meditacija ova e kako za pocetnici. Uste gi nemam ragledano dentalo so ima vo niv. Za socijalna anksioznost terapeftot mi rece ima mnogu nacini da se probaat pa Sega ke vidime. Ako mi kazi uste nekoja Ke ja na pisham I nea. Mi rece dishenjeto i mn vazno koga imas panicen napad, toa go znaev.
Јас не разбирам зашто сите викаат за дишењето Мене срце најчесто ме стега каква врска има ова со тоа ?