Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. princessofthedark

princessofthedark Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    јас мислам дека ќе скренам од причина што се замарам со психопатски бивши секоја вечер. И во план ми е да си сменам број зашто не го можам веќе. Ми се јавува секоја вечер да ме замара и да ме навредува. Моментот беше синојка зар тебе би те еб*л некој :o што муабет е тоа хахах
    и така женски тоа е кај мене. Со анксот супер си се справувам само ме плаши малце ова другиов проблем да не се прошири што како ќе биде. Ама имам верба и знам дека се ќе биде во ред. Сигурно има некоја причина зашто преживеав толку тешка операција мислам дека сето ова се случи за да се разбудам и да сватам дека несакам да умрам дека сакам да живеам

На eci.sk, SparkyAngel и SanjaBucka им се допаѓа ова.
  2. ibanez

ibanez Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    102
    Princess of the dark-Menjaj go brojot pod itno!!!Ne ti trebaat SITNI dusi vo tvoeto opkruzuvanje!!!!Da ne dopiraat negovite gluposti do tebe!A ,mislam deka treba tebe da ti e polesno,bidejki SEGA znaes so koj glupak si bila!!!Ne te zasluzuva!!!Mi se dopaga sto pozitivno razmisluvas-na ovoj svet si so pricina!!!!Zivej go sekoj moment !Ne dozvoluvaj nekakvi trupci da ti bidat prepreka!Se sto e tvoe -ke si dojde!!! :) Jas ovie dva dena ne bev dobra.Bev vo banka i me fati edna panika .....Mnogu loso....Celo vreme imav vrtoglavici i crni misli(pocrni zdravje) Denes se vlecam kako crv po doma i se me nervira....Niti imam volja za Novogodisno spremanje....nisto.Zgora na se celo vreme sum sama(maz mi ,svekorot i zolva mi se sekoj den zatvoreni vo soba i lomotat)Jas koga ke vlezam vednas molcat.Pa zatoa se druzam so vas i POUBAVO MI E!!!Zoceee ne se sekiraj ,i mene se me boli...Davaj si gajret-KE POMINE!!!!Uzivaj dodeka ne si vlegla vo nekoja volcja jazbina (kako mene)!!!Izlezi so drugarkite,SMEJ SE i koga dusata ti place!MORAME DA BIDEME SILNI!!!!Aj da ne kukam veke-VE pozdravuvam SITE :hai: :hai: :hai: :rofl:

На eci.sk, nenuska и SparkyAngel им се допаѓа ова.
  3. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    поздрав девојки :* се уклучувам да ве поздравам и да ви се пофалам, деновиве и покрај обрски со учење, семинарски, и замислете 2 презентации publick speaking (тоа што највеке мразам, го преживеав и ми кажаа дека супер сум била.)
    Се осекам како да сум надминала уште еден левел во врска со анкс! :D Многу подобро се чувствувам од кога сум на форумов зачленета, и кога гледам дека не сум единствена и кога знам дека имам од кого да побарам совет кога не ми е добро и притоа да бидам сватена! :)

Направивте планови кој каде ке оди да шетка вечерва? Ви посакувам на сите, пријатна вечер и убав викенд, и се читаме деновиве! :*

На eci.sk, nenuska и ibanez им се допаѓа ова.
  4. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    460
    Петриче, тука сум сонце, само што немам толку време сега да седам често на нет, но сепак Ве читам и Ве поздравувам.. Слободното време го користам на спорт и спортски активности, само што се вратив од натпревар помеѓу Металург и Ст. Петерсбург, ракомет ... Кај тебе шо има, како си?

Принцес, одјеби сестро се‘ и не се замарај со идиоти, живуркај си, смени број и прави го она што те прави среќна .. А коментари од типот кој би те е*ел тебе, стуткај ги како 10 денарче во џеб.....

Спарки, јас сум цел ден излезена, цело предпладне и пладне ја шетав чаршијата, па после на натпревар и еве сега домче малку, изморена сум многу, и нешо сум лева.. Ако одам надесно, ќе праам со Нестле едно дружење ..

Дуња, битно знаеме дека си добра ...

Зоце, заборави ја старата шема, сврти нов лист ...

Ибанез, ме најде ли на фб? Имав риквест од некој јас, ама немав инбокс да знам дека таа си токму ти ...

Поздрави дечки .. секое добро ...

На eci.sk, SparkyAngel и PetraPanka3 им се допаѓа ова.
  5. PetraPanka3

PetraPanka3 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    Бидејќи на фемина нема никој од нашите предлози за феминка на годината,
    јас ќе си ја предложам Буцка за деби анкси грл на годината ... и сега наградата ќе и биде кафе (затоа што не пие :lol: )
    Значи стварно е најпозитивна од сите тука и за мене таа е феминка на годината

БУЦА Д БЕСТ .

Поздрав до сите ...

На eci.sk, SparkyAngel, SanjaBucka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. princessofthedark

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    девојки јас само да ви кажам дека ве обожавам незнаете колку сум ви благодарна за подршката што ми ја пружате вие сте единствени што ме разбирате како ми е, немаше да успеам без вас. Така да фала ви најмногу I love you all :)

На SparkyAngel, SanjaBucka, nenuska и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. nenuska

nenuska Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    462
    Здраво девојки ве читам и се тешам :lol: знаејки дека не сум единствена со црни мисли ах проклета психа :envy:
    Инаку денес нешто не сум како треба ме боцка срцево т.е така бар ја мислам којзнае што ме боцка,ме вртат коцки поточно левата нога и десната страна од кичмата ме боцка,забите хаос имам дупка до дупка за операција ми се осмиците ама пусти страв си седам така веке 2 год,па плус притисокот денес 90 со 60 абе ко умрена се осекав сега така малку поарно фала богу.Простете ама морав некаде да се пожалам кај што ке ме сватат :lol: Тоа е во понеделник здравје планирам да одам до матичната да ми направи крвна слика,да одам на ехо за срцево полека полека морам да се преплашувам од докториве пошто вака само црни мисли хаос зошто сум ваква бре многу се нервирам ????
    Поздравче до сите вас кои сте прекрасни и фала ви што постоите :* :*

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  8. PetraPanka3

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    Ненушка ако ги прочиташ постовите наназад ќе го наидеш на истото, значи препишување на сите болести, прегледи на се што може да се направи, но верувај ми побрзо иди да ги направиш тестовите само за да се увериш дека ништо не ти е... ако денес прегледаш крв (се ок) утре ќе посакаш ехо (се ок) задутре трето ... и се така... те сфаќам многу добро, но подобро отиди за да не го мислиш тоа. Колку повеќе одлагаш толку е полошо за твојата психа, а и многу ти влијае тоа што не работиш... имаш премногу време да мислиш на самата... Те поздравувам , кога имаш време читни ги постовите наназад ќе видиш исти муабети 8) Добра ноќ на сите феминки

На eci.sk, SparkyAngel и nenuska им се допаѓа ова.
  9. nenuska

nenuska Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    462
    Фала ти Панка за советот т.е што одвојуваш време да ме читнеш и пишеш :* :*
    Инаку ги читав постовите не сите али доста прочитав и јасно ми е знам ама пуста паника,одсекогаш сум се плашела од доктори не е тоа ново ама сега ептен откако ме фати ова знам некои ствари си замислувам ама за некои како например за забите треба да решам веке еднаш пошто срамота е дупки да носам а за бактерии што се шират од нив да збориме ама ете СТРАВ ми е и никако да го пребродам,или гинеколог сакам и таму да одам ама од самата помисла ми се тресе цело тело а дете родив бре па нема така да ме боли прегледот ама пак :(
    Ке треба на некоја бајачка за уплав да одам :lol:
    А колку само сакам да имам храброст да си се прегледам цела и да си ставам у ова главав луда дека е дај боже се ОК
    А за работа точно дека треба да барам да си го исполнам денот ама страв ми е дека не ми е добро почесто и тука кочам :doh:
    Ај доста ве замарам и кукам :*

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  10. PetraPanka3

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    Ненушка одлагањето на проблемот не е решение ... освен дополнителна нервоза ништо не е , значи ти зборувам од искуство не на памет... Колку побрзо преземеш мерки толку побрзо ќе се растеретуваш од мислите... Леле па од тоа да не ти се случи нешто (во врска со работата) па дали знаеш јас колку работи имам пропуштено и сега ми е мака... замисли кога ќе почнеш да работиш, па и во бутик да е, ќе се чуствуваш и самостојно и многу повеќе од корист ,а и мислите ќе ги уништуваш ... ти не си ни почнала а веќе си развила филмови... е сега да не се правам и јас многу паметна не дека не ми се провлекувале слични работи и мене ама што ќе направам ако се затворам дома?! едно големо НИШТО...
    Исто како да си во куќен притвор... Штета е за нас младите , времето така да ни поминува. Биди ми поздравена , и се надевам дека ќе најдеш работа во скоро ...

На SparkyAngel и nenuska им се допаѓа ова.
  11. nenuska

nenuska Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    462
    Фала ти Панка те свакам потполно си во право :rock:
    Затоа во понеделник одам да почнам со мојте прегледи дај боже да биде се како што треба и да се смирам :)

На eci.sk и SparkyAngel им се допаѓа ова.
  12. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Само што се прибрав дома, и да ви се пофалам си поминав најубаво на цел свет хахах иако не очекував :inlove: ,на местото кај што бев искочена си го сретнав друштвото од одмор, муабети, играње на песни пеење хахахха сликање, сума сумарум=супер вечер! Леле и ич не ми се спие хахаха а утре треба да учам демек :D хахаха ставено ми е на листа на приоритети.
    Мило ми е што сите сме горе долу добри, еве почнува и новогодишна еуфорија, од пред недела дена мислам цел аеродром е веке украсен :))) Си замисливте што желба имате за Н.Г. јас мојата ја замислив:)))))
    еве ви песниче за добра ноќ. уствари за кого како хахах
    позз бацкии
    http://www.youtube.com/watch?v=ZGI3AaNm ... re=related

На 485, ibanez, eci.sk и 3 други им се допаѓа ова.
  13. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    460
    Петриче, ти благодарам душо од се‘ срце за номинацијата, дури и кафето ќе го испијам :D , ама немој вака ти се молам оти се вцрвенив во образите :$ .. И иако ти ме номинираш мене за позитивна, јас без Вас не одам никаде, заедно сме едно, заедно сме посилни ... :hug: :rock: ...

Ненушче, слушни драга, т.е читни ... Сите тие боцкања ти се само од анксот, тој ти прави милион лажни симптоми, и да, гадни се, ептен, не знаеш што ти се случува и не можеш да најдеш решение, нерва те кине, мислиш дека никогаш нема да прекине, а имаш страв дека нешто ќе се случи. Дополнително, имаш страв од доктори, што двојно ти ја зголмува психичката напнатост. Јас со сигурност ти велам дека немаш ништо, дека си здрава како дрен, ама ако, појди, осигурај се сама, со свои очиња види, со ушиња слушни. Притисокот 90/60 можеш да го качиш за секунда, кока кола и кафе, одлична комбинација за качување притисок. Али и не е претерано низок, една моја другарка цел живот има таков...
    Стоматолог и јас мразам, ама си одам, за мое добро е, седнувам со анестезија и готово. Се потев неколку пати по ред, после како на гости да сум се чувствував.. , никаде не можам без мојата насмевка :), побитна ми е од секоја болка, ама ќе повторам, анестезија и можеш да спиеш додека работат на твоите заби .. На гинеколог мораш да одиш бе мац, мораш пап тест и преглед да направиш, еднаш на 6 месеци. И која болка жити се, ахаххаха, ќе те почешка малку само , хахахахах, се шалам .. нема болка, ни 2 мин не трае преглед, па имаш дете мајку му, е тоа е болка, раѓањето, а не сондата сокоја прегледуваат :) Оди таму ајде, не дозволувај бактерии да те нападнат, силно дете си ти ;) .. Ќе бидеш како нова после, да знаеш .. Гушни го сонцето малечко што си го имаш и уживкај си, не троши нерви на непотребни работи .. :)
    А за на бајачка, сакаш јас да ти забајам?! :P :) .. Мала шала ...

Добра ноќ на сите .. Ве поздравувам, паѓам за спиење веќе .. Убав сон драги мои ..

На eci.sk, SparkyAngel и nenuska им се допаѓа ова.
  14. Akana

Akana Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    93
    незнам ни како да почнам :lol:
    сакав да пишам нешто иако сум нова на форум читав повеќе постови на оваа тема и се наоѓам самата себе во повеќе од нив иако мислев дека сум единствената што се наоѓа во ваква ситуација. почна да ме фаќа паника т.е. анксиозност од пред 3 години тогаш незнаев што ми е мислев дека ќе умрам од срцев удар или нешто така. и ги имав истите "симптоми" :) имав боцкање во срцето исто така брзо ми чукаше мислев дека ќе се онесвестам не сакав да станвам од кревет и многу др работи. но тој период го поминав иако некогаш така се чувствувам сепак самата знам зошто ми е така и дека само јас можам да го спречам тоа после одење многу пати на болница за да се проверам за тироидната жлезда па крвна слика па ехо па дури и направив еег и се беше нормално а јас бев уверена дека не е. мислам дека сам ако не се увериш во тоа никој нема.
    сепак многу сакам да зборвам за овие работи со специјалист досега не сум отишла кај некој, па живеам во битола па ако знае некоја да ми каже некој добар и стручен за тоа би било супер :)
    фала однапред ;)

15. alehandro

alehandro Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    65
    здраво луге како сте???јас еве два дена како имам гадни главоболки од болка дури имам и нагони за повракање,незнам со е работата и немам на одредено место болка туку цела глава ме боли три дена е така ....па пишете поздрав!

16. eci.sk

eci.sk Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    89
    Срцки еве сум и јас ;) Редовно ве читам сите , и немам што да додадам затоа не пишувам ништо едноставно сите сте прекрасни и сите давате добри совети ... :clap:

ЗА буцка се сложувам и јас дека дефинитивно е најпозитивната особа... :inlove:

ненушке мила оди провери се , само сигурна сум дека се ќе биде во ред... јас сум пример за тоа,све си проверив :D ке ти биде многу подобро кога ќе видиш дека не ти е ама баш ништо ;)

princessofthedark и јас се сложувам со другите , не се нервирај заради некој гад... смени си го бројот и кажи им го само на луѓе што ги сакаш и те сакаат ... И уживкај си во сегашноста и иднината ;)

Akana добредојде во нашата фамилија :) И јас сум прилично нова , но веќе се осекам подобро зашто тука( на оваа тема ) сите се поддржуваме и од срце даваме совети ... И што е најбитно сите сме многу позитивни и храбри ... Добра ти е идејата за специјалист според мене , оди или на психолог или на психијатар, и заедно со нас ке почнеш да ја победуваш анксиозноста...

alehandro незнам што да ти кажам можеби те боли глава од промена на времето ??? или па си нешто настинат?

сите сте ми срцки... Поздравче за сите вас, и секако за буцка, петрапанка, спарки,485, ибанез супер сте, многу сте позитивни... ГУШКИ ЗА СИТЕ...

На SparkyAngel, nenuska, danika и 2 други им се допаѓа ова.
  17. princessofthedark

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    како сте ми (девојчиња и по некое момченце) денес :)

18. Akana

Akana Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    93
    фала ти еци, многу ми значи твојот одговор:) мило ми е што овде можеме да се разбереме како ни е во вакви ситуации и се разбира да се поддржуваме во секој момент :)

19. Gaga-21

Gaga-21 Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    E PA ZDRAVO NA SITE!!!Kkonecno najdov slicni na sebe a i jas mislev deka sum samo jas vo takva sostojba......anksiozna,...nakratko SE VRAKJAM EDEN DEN OD RABOTA IU USTE VO AVTOBUSOT ME OBZEMA NEKOJA MACNINA VO ZELUDNIKOT, STIGNUVAM DOMA , SAMO REKOV MAKA MI E I POCNAV DA VRISTAM ... KE UMRAM... KE POLUDAM, SLEDUVASE BRZA POMOS, INEKCII, NO OD DRUGIOT DEN VEKE NE BEV JAS TAA ISTATA, STRAVOT ME NADVLADEA, (TOA SEGA GO ZNAM), SEKOJ DEN , SEKOJA VECER ZAVRSUVAV NA LEKAR, GI NAPRAVIV SITE ISPITUVANJA I ISLEZE DEKA ORGANSKI NEMAM NIKAKVA BOLEST, SLEDUVAA BABI, ODZI I NEZNAM STO,,NE POMOGNA...NA KRAJ SI POBARAV STRUCNA POMOS PSIHIJATAR....IMAV TERAPIJA , VEDNAS SE POCUSTVUVAV POLESNO , PO NEKOE VREME JA ZAMENIJA TAKA DA MI DADE DOKTOROT DA PIJAM FLUOKSETIN I DIJAZEPAM, ZNACI OVA E VEKE DESETTA GOD, KAKO SUM SO LEKOVI, SVESNA SUM DEKA SUM ZAVISNA, DEKA JAS VSUSNOST IMAM STRAV OD STRAV, STRAV DA BIDAM SAMA , STRAV OD PATUVANJE SO JAVEN PREVOZ, STRAV OD GUZVI ........MORAM DA KAZAM DEKA NE E SO TOLKU GOLEM INTENZITET KAKO PORANO NO SE USTE GO IMAM, ZNACI NAPREDUVAV SO LEKOVI VO ODNOS NA TOA STO IMAV LOSI MISLI, MEGJUTOA SEUSTE NE SUM CELOSNO OSLOBODENA OD TOJ PROKLET STRAV..............DALI NEKOGAS KE BIDAM STARATA JAS?..MISLAM DEKA NEMA DA USPEAM PA ZATOA SAKAM DA ZNam dali nekoj uspeal celosno da ja iskoreni anksioznosta, da napomenam kako pricina za ovaa sostojba ispadna deka bila soobrakajka sto ja imav nekolku meseci pred napadot na anksioznost!?!?!?!

20. ibanez

ibanez Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    102
    Kolku i da se trudam ;drugarka mi " me stega....opasno mi smeta...Odednas se cuvstvuvam kako izdisan balon...Nisto nema smisla...Povtorno crni misli,strav...Nemam sila za nisto...Mozebi se godinite(postara sum od vas)no neke bas da e toa...Uste od sega me faka strav deka maz mi ke me tera da odime za docek....3000kombinacii mi se vo kombinacija za da eskiviram...Znam deka dodeka site se zabavuvaat mene dusata mi e vo grc,nozete mi se kako otseceni,srceto lupa100na saat...edvaj cekam da si odam....A den pred docekot mi e rodenden i seuste mi doagaat mnogu prijateli...Site me znaat kako vesela i nasmeana(a mene vo dusata stud...)edvaj cekam da gi pocestam i da pomine seto toa...Uste sega me faka panika...Znam deka treba da se opustam i da bidam srekna sto ima luge na koi sum im draga No...tesko e...ne znam kako ke se spravam ...Aj da ne tupam...Sramota e ,da kukam,sepak :Drugarka mi"me druzi dosta dolgo... :yawn: Gaga-21-dobro dojde vo klubot!!!!Bi ti posakala sekoe dobro ,da se druzis so nas i kako sto se veli nekogas e golema pomos i da te soslusaat koga ti e najtesko!!!Do site ostanati bezbroj baknezi i mnogu ljubov :* :inlove: :* Sanja jas sum taa so violetovite naocari na FB adni me!!!!P.S neli glasavme za Nenuska i Anuska Nestle za naj forumdziki???????

На 485 му/ѝ се допаѓа ова.