Точно знаат но тој психолог не ми кажа дека имам нешто ништо и кога и кажав дека веќе плачам повеќе време и ми е тешко да ни ме праша што осеќам ни ништо веднаш ме праќа и се чувствував и јас и маја ми дека не е океј такс и еве полека си оди
Како си свесна дека е состојба ако не можеш да го убедиш мозокот? Јас си ЗНАМ и не се ни замарам веќе.. Некако нема логика твоето напишано, појасни ми.
Знам дека нема логика но вака си вилам се е океј воа е од анксиозноста и се минува ова го велам додека имам напад или ми е многу тешко и си го велам ова и знам дека е се океј ама некако не е така не се осеќам такс тешко е да се опише знам дека е се океј ама не е и неможам да се убедам дека е
Најверојатно со текот на времето ќе се смириш. Ти уште не си сигурна дека не е така. Ти го болдирав проблемот. Ќе сфатиш сама дека е до мислите.
I jas taka mislam vaka sega se smiriv i e podobro koga razgovaras so bekoj i ke bide uste podobro nema davanje
ponekogas me faka nervoza se potam ponekogas me tera na placenje ponekogas me faka strav od nekoj sekojdnevni raboti najosnovni ....se poveke pocnuvam da mislam deka ili se simptomi na depresija dali anksioznost 24 god imam neznam....pocnuvam da razgleduvam opcii za na psiholok neznam kako odat cenite za seansi posto sum so minimalec a ne da otidam 1 2 paati i da prekinam ke nema efekt...
Јас би ти рекла прво на психијатар за да ти одреди точна дијагноза, па на разговор кај психолог за да ти помогне да се справиш со истата. Немој многу да читаш на интернет зашто јас си направив филм дека сите болести ги прележав.
site mi vikaat preopteren ti e mozokot so overthinking pravam nekoj si planovi za 2 3 4 5 god ke odam ovde da rab ke treba ovde staz ke treba ova ona i se mi e overtkingnn me pravat nenormalen covek so se zamaras ostavi poleka se ke bide ova ona NO KAKO DA NE MISLAM toa ep roblemot ..
Фокусирај се прво на една цел и остварија. Ако сметаш дека имаш сила и за уште една тогаш во ред. Ама некогаш животот е непредвидлив. Мојот пример ми е доволен. Сакав да го завршам факултетов каде што сум сега, но не ни помислив дека можно е да се разболам и да изгубам една година во мирување. Сепак не можеш да имаш се под контрола. Таков е животот ти праќа искушенија.
te sfakam se so ke kazes mene mi bese problem da se vrab na strukata PSIHICKI MI SE GADESE I PADNAV MN MN NISKO SAMIOT VO SEEBE oti mi bea reper vo zivotot mn lugje koi sakav da gi dostignam cekav 1ipol god i ete se posreki vlegov na rab cekav od eden oglas 10 meseca (zboruvam za oglas od agencija za adm) i pocinjaat tie bosh muabeti na rab i od bliski me gledaat ko iskurcena lcnost partisk isum bila ova sum bila neznam ti so da ti e*am opstestvnoto ograniceno sum davala pari gluposti ja sirota nemam telefon da si kupam ali nmv.....se sluci so se sluci Uste tolku me otepa toa so vlegov na messto predvidneo za sredno obrazovanie (nemam nisto protiv tie so sredno usm naglasila mn pati ) i toa me izdisi mn mn nekako nekoi sonovi mi se urnaa vo pogled na kariera na zivotniov vek so gimam neznam samo kolku ke izdrzam kako skrsen covek
Мислам дека се сеќавам на тебе од една друга тема што го имаше проблемот со колешките, така? Дека немаш просперитет на работа? Или смени работа или биди малце дрска Колку сили те држат не дозволувај така да ти се понашаат
Ah taa prokleta anksioznost mi go remetit mirot mi se tresit dusata do kogaa.....Edno vreme sum dobra se smeam setam no naednus nekoj crni misli i sve mi se odmiluva..Od Januarot sum so bolki vo zeludnikot pa poslednive 2 nedeli posilni bolki pravev analizi imam heliko bakter cel stomak me bolit pravev analizi tumur markeri hormosnko ispituvanje sve vo red zeludnikot se smiri ama me bolit polovinata nazad sigurno bubrezite i eve sega mislam na sve najloso se plasam sve negativno vo mene e sobrano dusata me bolit
Ne misli na losi raboti toa ti go pravi samata psiha ako mislis deka te boli ke pocne navistina probaj da gi ottras tie misli so nesto poubavo. A za bakterijata ne se sekiraj se minuva imam drugarki koi ja minaa lani❤️