Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Ај вака
    СМИРИ СЕ.Значи СМИ РИ СЕ
    ајде седни
    Земи воздух преку нос, држи 2-3 секунди и издиши преку уста и така неколку пати.Лековите ЌЕ ТИ ПОМОГНАТ за да го немаш ова чувство.Зашо сам си праиш да ти е полошо? Колку повеќе влечеш, бетер си праиш ако не гледаш.И за шизофренија да се, голем ташак, амо вршат работа има да ги пиеш и оро да играш, за твое добро.Не ги пиеш за ниедна од нас овде.Секој со своите маки си е.
    Ајде собери се малце, голем дечко си, твојот живот и твоето здравје зависат од ТЕБЕ и твојата воља и истрајност.Ниеден доктор, член, лек нема да ти помогне ако не сакаш.разбери

На GirlLove и Milicaakraavaa им се допаѓа ова.
  2. macedonia01

macedonia01 Активен член

Се зачлени на:
    26 март 2022
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    10
    Razberi deka stravot e pogolem od se ne mozam da se pomiram ako imam takvo nesto, mnogu mi e strav imam voznemirenos strav mi e I da odam veke na psihijatar od losa dijagnoza ne sakam da pijam takvi lekarstva imam golem strav I kazav u na doktorkata

3. LukrecijaBorgija

LukrecijaBorgija Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    235
    Nekoi lekovi se za poveke nameni, ako pise sizofrenija ne znaci deka se striktno za toa,i jas piev zalasta edno vreme i na niv pisuvase za sizofrenija pa doktorot mi objasna deka vo pomali dozi se pijat i za drugi sostojbi,i ne citaj upatstva,ako citas nikogas nisto ne ke se napies

На Milicaakraavaa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Stefi_555

Stefi_555 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    718
    Од што ти е страв? Да не имаш шизофренија или од пиење апчиња? Ако е првото, немаш. Тоа што ти дале апчиња за шизофренија не значи дека ја имаш, туку тие помагаат во дадената состојба што ја имаш. Мора дисциплина ако сакаш да си подобро нема друго чаре

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LukrecijaBorgija

LukrecijaBorgija Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    235
    Ako imas sizofrenija ke imas i halucinacii, a ti nemas, zatoa ne panici za dzabe pij si nisto nema da ti e

6. АничеБананиче

АничеБананиче Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    3.795
    Ако ми пукне душата, од анксиозност ќе биде.:puke:

7. JFK

JFK Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2021
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    40
    Zemav maslo od kanabis CBD vcera probav i denes bev podobar. Denes pak staiv kapki i sega ke vidam kako ke bide. Ne e skapo okolu 1.200den i vredi da probate. Jas imam strav itn itn od nisto i sega mislam spasot e vo CBD. Se nadevam ke vi pomogne

8. macedonia01

macedonia01 Активен член

Се зачлени на:
    26 март 2022
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    10
    Ti blagodaram ke probam prvo so toa

9. macedonia01

macedonia01 Активен член

Се зачлени на:
    26 март 2022
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    10
    Aj te molam kazi sto imase siptomi I kako ti deluvaa

10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Добро де, не си ни прв ни последен ако го имаш чоек
    Голема работа.Дваесет годишњаци имаат рак и триста пострашни болести и ќе умрат, не паничат волку.Од ова бар не се умира.Ајде смири се малце еј.Со тоа шо паничиш си праиш ПОЛОШО
    Голема работа ако имаш.Секој втор веќе има анксиозност.И ја иам ОЦД за некои работи па шо? ми е гајле.Не ми влијае лошо.
    Значи апче е да ПОМОГНЕ

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  11. macedonia01

macedonia01 Активен член

Се зачлени на:
    26 март 2022
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    10
    Neznam, sekoj razlicno gleda na rabotite, jas si kazuvam imam golem strav od vakvi lekovi se plasam, ova mi sse cini e postrsno od se vaka da zivees so godini sekoj den da se izmcuvs so vakvi custva kako jas nogo e loso

12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Ама нема потреба да се плашиш.Гледај го како ментол бомбона, за грло да ти помине.
    Кажи си ова го пијам за да ми биде подобро и јас ќе бидам подобро!
    Као апче е.Не треба не дај Боже да ти праат операција, цревата да ти ги вадат.
    Замисли како му е на некој шо се гади од крв а треба секој ден да иде од дијализа и има 25 години? Да не нема да иде? Ќе остаи да умре? Ќе иде, у таван ќе гледа ако треба, ама ќе иде
    Така и ти ќе ги пиеш!
    Ќе те тепам :rofl: Ме нервираш некогаш.Да си ми у околина ќе ти објаснев убаво (не со ќутек)

13. Mentalna85

Mentalna85 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    506
    Допаѓања:
    1.119
    Пола од членовиве имаат земано оланзапин - Заласта, и истата е со многу широка намена, од анксиозност до што не.
    Во Еглонил исто пишува дека е и за шизофренија, а пола свет го пие за милион намени, и ја сум го пиела.
    И зошто толку стигма кон тие со шизофренија?
    Еден куп луѓе познавам со шизофренија, посупер функционираат од повеќе од пола членови со анксиозност овде.
    Каква е таа фама за таа болест???
    Постојат терапии, си ги земаат и супер се.

Сите антипсихотици се применуваат исто така и за болести како шизофренија, биполарно и ткн. А ете биполарно и шизофренија не се исто, па лекот е и за двете, како што е и за анксиозност и многу др.

Докторот е крајно професионален што ти дал неспецифична дијагноза и истата значи дека можда ќе установи само анксиозност подоцна или окп, и е многу значи многу професионално од него што си дал време да те следи и ти дал супер лек што деца го пијат, а ти изводиш овде баш како дете, а не си.

Ајде сега и канабис масло да пробал, а не си свесен дека баш токму тоа може да ти ја довлоши состојбата. Истото кај некои луѓе предизвикува халуцинации и параноја, поготово кај ранливи пациенти, ако содржи ТИ ЕЈЧ СИ, има многу нуспојави кај поединци!!!
    Јас во анксиозна состојба имам земено и одлепив исто како џоинт тројка да сум испушила.

Те молам за последен пат слушај си го докторот и тргни се малку оттука да се соземеш и одмориш од сите овие разлетани пораки овде зашто без да си свесен влијаат многу лошо кога не ти е добро.
    Во вакви периоди човек во сѐ верува, сум верувала и јас и во интензивни анксиозни епизоди сум се тргала од форумов во минатото, зашто завршував на брза помош од мислења овде.
    Кога ќе бидеш подобар многу поинаку ќе размислуваш и ќе ги апсорбираш продуктивните содржини тука, а сега го купуваш само она што ти прави додатен сомнеж оти стравот те тера на тоа и многу полошо ќе ти биде.

Послушај ме те молам, за да не ми речеш еден ден дека сум била во право.
    Земај си го оланзапинот, биди си со луѓе што ти значат и смируваат.
    Одмори се добро и сѐ ќе биде добро.
    Ако продолжиш овде со хистеријава и слушање илјада мислења, не ти оди на арно!
    Слушај го ДОКТОРОТ, ТЕ МОЛАМ!

Последна измена: 31 март 2022
  14. benitabenita

benitabenita Активен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    21
    Blagodaram ❤ ne sakam i jas da mislam no posilno e od mene toa custvo se mrazam koga me fakaat tie prokleti napadi na anksioznost :( :(

15. macedonia01

macedonia01 Активен член

Се зачлени на:
    26 март 2022
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    10
    Kazi mi za tvojata drugrka zosto gi pies lekot sto I bese na nea, eglinilot ne e za sizofrenija imam pieno od nego

Последна измена: 31 март 2022
  16. Mentalna85

Mentalna85 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    506
    Допаѓања:
    1.119
    Алтернативите се добри, ама за ова масло конкретно , ако содржи ТИ ЕЈЧ СИ, дури и во мали концентрации, треба да се напомене дека кај некои поединци предизвикува нуспојави, поготово баш кај анксиозните може да се јават халуцинации, параноја и сл како со пушење ткн џоинт.
    Сум пробала во минатото и имав ужасен "блекаут" и тоа од доза помала од препорачаната.
    Членови, строго консултирајте се со доктор за сѐ што сакате да земете.
    Канабис маслото е нож со две острици.
    Ако кај некои смирува, кај други прави тешки блекаути, нешто што нити од една таблета препишана од доктор не сум го доживеала како нуспојава.
    Бидете одговорни кон себе и за сѐ консултирате се тие на кои им е работа тоа.
    Не земајте ништо на своја рака освен камилица чај!

17. JFK

JFK Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2021
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    40
    Jas isto taka. Strav imav golem duri od doma da izlezam. Odednas panika me fakjase. Probav se. Seuste imam megjutoa podobro mi e. Probaj so masloto od kanabis stavaj pod jazik. Jas od koga ke se rwznudam dodeka da legnam edni isti misli. Se budam so strav mislam ke mi se svrti gradite me bolat itn.
    Megjutoa ke bide bolje

Nema vrska masloto e na baza na cbd megjutoa ima thc 0.2mg sto ne pravi razlika. I joint da zemes so thc ke pomogne za anks ama ako ne preteras. Ako preteras so duvanje ke ti pojaca anks. Toa e od thc a cbd ne te pravi high

Последна измена од модератор: 1 април 2022
  18. Stefi_555

Stefi_555 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    718
    Ти за едно збориш он за друго, полекате малку дечки. Он има страв од апови ти од анкс. Не го советувај за канабисот си има он од лекар што треба да пие, а ни тоа не сака да го земе

На Feminka22 и JFK им се допаѓа ова.
  19. JFK

JFK Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2021
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    40
    Pa bolje strav od apovi otkolku od anks
    Nema da pies apovi i nema da imas strav a od anks pozaebano e da imas strav

CBD maslo nema vo svet eden primer kade napravilo halucinacii.

Последна измена од модератор: 1 април 2022
    На Stefi_555 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. EvdoME

EvdoME Активен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2021
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    17
    Znam i mene mi se slucuva istoto pisuvav vcera mozes da procitas mnogu glupavi misli! No ke pomineme se tuka sme zaedno ne sme sami moze da se sluci na sekogo❤️Jas vo beleski na telefonot si zapisuvam taka saat i mislata se opisam kako sto treba i nekako znam deka taa misla e ovde neka kafe da odi i ne i obrkjam tolku vnimanie i kolku i da e tesko bidi povekje so narod i si veli vo sebe ova e poradi anksioznosta i ke vidis kako so vreme ke pocnuva da se smiruva se! Imas i aplikacii za disenje jas ja koristam BREATHWRK i navistina pomaga❤️

На benitabenita му/ѝ се допаѓа ова.