Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    МОЖАМ ЧОВЕК ДА УБИЈАМ!!!!

КОЈА ГЛУПАЧА СУМ САМО ЈАС, КОЛКУ СУМ САМО НЕВИДЕНО ГЛУПА !!!!!!
    ТАКА ТИ Е АНО ТАКА ТИ Е, КАКО МОЖЕШЕ ЗНАЧИ КАКО БЕ ВОЛ ЕДЕН?!!!

ЦЕЛА СЕ ТРЕСАМ, НЕЗНАМ ШО ДА КАЖАМ, ТЕШКО МИ Е НА ДУША, БУКВАЛНО НЕМА НИ ЕДНА ФИЗИЧКА БОЛКА ШО МОЖЕ ПОВЕЌЕ ДА МЕ БОЛЕ, РЕКОВ МАЖ НЕМА ДА МЕ ПОВРЕДЕ ПАК, АМА ПОСЛЕ ОВА?!!!!!
    БОЖЕ ДАЈ МИ СНАГА

2. Gaga-21

Gaga-21 Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    AMAN BRE?! STO SE SLUCI???? :o

3. nenuska

nenuska Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    462
    Души мои како сте?читам не сте баш ок исто и јас ова до воздухов ке да е :lol:
    Ибанез мила не мисли на ништо лошо ајде излези во град прошетај малку нека те фати новогодишнава еуфорија,почасти си ја душата со некој скромен поклон и не му ја мисли многу се ке биде ОК нели така ти мене ми викаш? ;) и не е срамота кукај слободно јас те слушам па утре јас ке кукам и така :lol:
    Анушке мила немој никогаш да се нервираш за маж не се вредни стави се тоа на игнор,тука сме ние батали мажи :lol: гледаш јас повеке сум на фем отколку со него :lol: (ептен дека е 3 на раб)
    Гага добро дојде во клубот на "мили луѓе тука има секогаш кој да те сослуша т.е прочита и даде подршка да продолжиш понатаму (еве јас сум новичка али веке се осекам како со свои луѓе)
    И така се подрудив на сите да ви кажам дека сум со вас во добро и зло :lol: и да ги поздравам Петра панка,Спарк,Еци,Пеперутка,и најголемо поздравче за Сања која според мене е психолог слободно може и ординација да отвори пациенти имааа веке доволно :* :* Ве сакам и гушкам ситеее
    П.С Што не влеговме во игра за нај форумџика не влеговме него да одиме ние на едно кафенце да си прославиме ??? :* :*

На 485, ibanez и Gaga-21 им се допаѓа ова.
  4. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Здраво дечки , еве и јас да се пожалам дека вечерва не се чувствувам баш ок како што кажа Ненушка сигурно е до воздухот . Научив како да се справувам со лошите мисли , но еве има вечери кога се ми е смачено и кога немам волја за ништо друго освен за плачење и за самосожалување . Знам дека ова е само моментално и знам дека утре ќе биде подобро , но вечерта веќе ми е упропастена и нема такво нешто кое ќе може да ми го смени расположението . Само се надевам и ќе се трудам дека утре ќе биде подобро и ќе станам насмеана . Ете , си ги кажав маките јас , се надевам дека барем вие девојки се чувствувате добро , поздрав до сите :)

На nenuska му/ѝ се допаѓа ова.
  5. nenuska

nenuska Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    462
    Mањче душо ајде главата горе :D да не почнам да карам јас :lol: млада си животот е пред тебе море кога бев 20 год ништо не мислев и не се замарав ич(да мислев немаше тогаш да се мажам) :lol:
    Барем вие што сте девојки уживајте шетајте забавувајте се и не му се секирај се ке помине,кога ти е тешко пиши си тука ние сме со тебе.
    П.С заедо сме посилни :* :*
    Поздравче

На ibanez и manja666 им се допаѓа ова.
  6. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    460
    Ајде добра вечер на сите драги мои! Добредојде на новите членови, за жал, но сепак, барем знаете дека не сте сами ...

Ибанез, готово, ќе те додадам.. Но ќе ти го додадам и следново ... Премногу анализираш, мислам 3000 планови како да одбиеш славење и како да избегнеш дочек на Нова година?! НЕ, не со таков став!!! Немој драга, тоа не оди така, па ти душо цела енергија ја трошиш на непотребни работи, психата ја црпиш и како сакаш после да функционираш нормално?! Нормално дека ќе немаш сила, и јас и сите би немале .. Види, знам дека во моментов изгледа тешко сето тоа дружење за твојот роденден, плус и славењето Нова година, но мораш да се куражиш сама и да правиш 3000 планови како да отидеш и најубаво да си поминеш, а не обратно. Патем, ЈАРЕЦ си, немој надолу со овој знак, тој само најстрмни ридови искачува, и од ништо не се плаши, упорен е како комарец на уво :D.. (споредбава бе, ц ц ц, Сањо Сањо, без памет бе, шо ќе праиш :D).. Значи и јас сум Јарец и знам колку и што можеме ние, не се откажувај така лесно од себе, не си стара како шо велиш, во дружењето нема старосна граница, ние сме со тебе, ама мораш и ти сама со себе... Ќе научиш како да ги канализираш негативните симптоми, едноставно остави ги, нека минуваат низ тебе, нишо нема да ти се случи, како дошле, така ќе заминат .. По неколку повторувања, телото ќе ги препознава и ќе исчезнуваат полека полека, а ти се повеќе и повеќе ќе застануваш на цврсти нозе ;).. Ајде мила, само храбро...

Ненушка, прво, ти благодарам на комплиментот и убавите зборови, ме усрамивте сега :$ .. Инаку потполно се согласувам со тебе за кафенцето, може да го договориме кога сакате, ама сериозно ;)

Гага, веќе те посоветуваа, па да не се повторувам, само ќе ти кажам, ќе успееш, јас успеав, само треба истрајност, волја, силна желба и работа на себе и трпение. Тргни се негативно од тебе, биди малку себична и посветена на твојата личност, дружи се со позитивни луѓе и кажи му стоп на стравот. Страв со страв се храни, а ти не го сакаш тоа, затоа кога ќе надојде, олабави го телото, препознај го, пушти го нека мине низ тебе и како што и кажав на Ибанез, сам ќе си замине. Ќе бидеш одлично ;) .. А, и ова, не велам дека никогаш повторно нема да се врати, односно да сака да се врати, ама тогаш доцна ќе биде, сега знам како да го контролирам и да не дозволам ич да допре до мене. Кажав стоп, ќе кажеш и ти, и сите луѓенца мои, хехеххе.

Нестле, одмори малку душо, ќе бидеш одлично, знае дада ти ;) .. Знам дека мразиш намигнување, ама морав ]:) :devil:

Алехандро, уживај, времето е причинител за тоа, ќе помине откако ќе се случи проомената(снег, дожд.. што и да е), ќе се намали влажноста на воздухот и скапаниот мирис во него, мириса на марихуана да му се сневиди :puke: ...

Акана, за специјалист во Битола ќе те посоветуваат златните девојчиња Адела и Даника, тие ми се чини беа од таму ако не се лажам.. А јас би те замолила да ја смениш сликата на профилов, ме страши, хехеехех... Благодарам однапред ..

Петриче, ти душо со твојот пост од вчера ми предизвикуваш срамежливи емоции, хахаха .. И на сум само јас позитивна, и Вие сте ми, само што сега малку сте ми загубенки во себе, ама ќе биде подобро, мора =))))))) ...

Мањааа, немој и ти мила, знаеш дека тоа е само фаза моментално. Не се давај сега, одлично си беше... Ајде силно девојко, предводи се од убавото чувство што те држеше три месеци ако не се лажам, пронајди го во тебе и пушти го да заполови повторно. Насмевни го лицето и негативните вибрации од типот ‘‘Нема нешто што ќе ме расположи сега‘‘ , да си ги ставиш во задничето =), да не ти долетам сега таму кај што си и да ти кажам јас на тебе нема ништо ... =) .. Не ме нервозирај, ахаххахаха ... Силна сум и лоша, ахахаххахаха .... Ќе бидеш добро пак, знам јас, искуство и стаж имам во ова .. хехех....

Поздрав до сите останати драги мои .. Простете ако не сум одгворила на некој, паѓам за спиење повторно .. Ве љубам .. Добра ноќ и убав сон ...

П.С .. Морам да реагирам за повеќе од 10 смајлиња, малку ми се овие да се изразам доловито =))))))))))

На ibanez, PetraPanka3, nenuska и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Gaga-21

Gaga-21 Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Sanja jas stotuku se pridruziv na grupava, bev nekogas clen ama nikako nemozev da se setam na paswordot , dolgo vreme nemav moznost da bidam redovno na net, sepak ti blagodaram na utesnite zborovi....................:)!

8. PetraPanka3

PetraPanka3 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    Ауууу буцееееееееееееее ти не си само за феминка на годината него на деценијата, што да кажам освен браво за твојата посветеност на секој член да му поделиш совет ... :clap: ретко кој го прави тоа ...

Ах Ибанез Ибанез, какви се тие скаламуции околу дочекот на њу јиар? Нели сите знаеме што ни е? бар отприлика ... е како ќе си помогнеш ти со тие паники??? Одеш на прослава а не на стрелање .
    ДАЈТЕ БЕ ЛУЃЕ НАПИШЕТЕ ДЕКА СТЕ ОК (И ДА НЕ СТЕ) УБЕДЕТЕ СЕ ВО ТОА ... Ибанез од тебе сакам да прочитам дека едвај чекаш да дојде нова година и дека си била у шопинг баш за таа вечер .

Новодојденки да си поседите тука и со искуствата да си помогнеме.

Нестле се надевам дека се среди , а ти Ненушка заврши ли со прегледите ?

На nenuska, ibanez и SanjaBucka им се допаѓа ова.
  9. Gaga-21

Gaga-21 Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Времево денеска :/ ......незнам за вас ама ваквото време јас го сметам за депресивно, па и ако имате малку нерасположение, од тоа е, од времето......само насмевка и утре ќе биде подобро......со ова веќе имам искуство...........ИМАЈТЕ УБАВО ПОПЛАДНЕ!!!

10. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.457
    Допаѓања:
    12.619
    ах оваа паника, отидов на гости кај дечко ми пошто е од друг град и може да замислите што се случи ме фати пак нокта оваа досадната паника ужас !!!! таман си мислам ја пребродам она пак ми се појави а освен тоа бев и во период на пмс ма тој период ми е лудница ... а и денес времето, на нерви ми оде све ,сама си се сожалувам, нервозна ај си се тешам од времето е хахах ај ке помине и ова си знам јас поздрав до ситееееееееееее

11. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    460
    Дечки дечкии моии, зашто така, не така, не е во ред тоа!!!!!!!!! Времево колку и да е депресивно мора да најдете начин да го видите сонцето под облаците. Нема самосожалување и црни мисли. Да, дефинитивно влијае, ама не е до толку, па секое годишно време си има свои доблести и мани ... На пролет алергии не тепаат, кашламе, носиња фрчат, настинки... Во лето премногу ни е топло и едвај чекаме да залади и да зајде сонцето за да може да се излезе на раат надвор без да се потиш ... На есен дождовите, повторно алергии, настинки, носиња фрчат .. Во зима, снег, раскашавеници, сув студ, замрзнати возила, лизгави и непроодни патишта, затворени дома во 4 ѕида ... Ова е типично размислување на повеќето од популацијата. Сами се бедираме, а колку само знае да биде убаво ова време .. греено винце, чајче со румче, каминче, свеќички, романтична вечера, добро филмче или добро музиче, саканата личност до тебе или пак друштвото, убавини. Сега Новогодишна еуфорија, улиците трештат од светилки и разни украси, амбиентот измамува насмевки на лицата на луѓето, па тоа е бесценето драги мои, денес народов практично заборави да се смее, колку е само погрешно тоа... Можам се‘ да дозволам да ми земат, но насмевката од моето лице никогаш, таа ми е најголемиот адут во остварувањето на моите цели, пат до мојот успех, причина за уште еден убав ден... Немојте да мислите дека мене рози ми цветаат, дека се‘ ми е идеално ... На моменти ми оди усвет да фатам, ама еве ме, се‘ уште сум овде и се борам секој ден, си наоѓам начини како да го исполнам времето и да ги наполнам душата и срцето.. Вчера бев празна како шупелка, но тоа беше вчера и јас не ја носам ‘‘вчера‘‘ и денес со мене, вчера за вчера, таму ќе остане таа... Денес е нов момент, токму сега е нов миг, создадете љубов и позитивни вибрации, живејте за моментите и миговите, тоа е она што се памети... Не зборувам напразно, имам искуство и стаж во анкс-периодите. Паниката, стравовите, гумените нозе, другите во Вас, дезориентираноста, чувството на помала вредност, изгубената самодоверба, пропаднатиот лик, лажните насмевки, безжелбата за дружење, затвореноста дома и останатите слични работи, ми се многу добро познати, 10 ка имам на секој од овие испити, ама џабе ни се тие 10ки, ако дипломскиот труд со наслов ‘‘Животните лекции и поуките од него‘‘ не ни е завршен, нема комплетност тука. Тоа што Ви се случува може само да ве зајакне и направи подобри личности, а тоа што ќе го научите и извлечете од истото, ќе Ви биде водич низ животот.

Извинете ако се чувствувате дека Ви попувам, ама верувајте знам низ што минувате и на каква мака сте ..

Петриче, ти навистина си решила да ме усрамуваш мене :$ :) .. Како си ми ти денес? Те гушкам и бакнувам .. те барам подоцна :sun:

Уживајте во денот, поздрав со следнава нумера за истиот .. :)
    http://www.youtube.com/watch?v=tdeUKcDY ... re=related

На 485, erik, anuskaNESTLE и 7 други им се допаѓа ова.
  12. nenuska

nenuska Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    462
    :clap: :clap: :clap: :clap: секоја чест Сања алал да ти е,стварно уживам дур те читам :* :*
    Инаку јас денес бев на лекар и нели грлово уште пред 2 недели ме болеше и пиев антибиотици,сега и устатаа ми се исфрли ,јазикиот ми гори хаос,докторкава ми вика крајнициве некако се само за операција и ја здивев страв и после вика ај може ке се повлечат со текот на годините којзнае каква фаца сум направила :envy: и пак антибиотик,бетадине,и нркојси витамински.Правев и крвна слика утре ке одам по резултатот па ке видиме.Ве гушкам сите :* :* :*

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  13. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366

Ненуш се ке биде во ред без секиранции и нервозанции хахах :D
    и јасс уживам да ја читам Сања, големо БРАВО за Сања!!

Отворив набрзина да видам како сте и да легнувам утре имам предавања од сабајле, а гајле си немам си седам на форумов. :D Другите како сте? Гледам сите не боли глава и ни се спие демек од времево,
    ајдеее бацки &гушки, добра нок my suport friends! ;)

На nenuska му/ѝ се допаѓа ова.
  14. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    Добар ден драги, како сте денес?

Јас сум одлично, после сите бури во мојот живот, синоќа имав долги и искрени муабети со две личности и заклучив многу работи.
    Првата е дечко ми, со кој седнавме со отворени карти, се разјаснија некои работи, се поставија граници, и се зборуваше за нашата иднина. Разговорот течеше во најдобар ред, многу работи се кажаа и двајцата се отворивме.
    Втората личност е добро позната на сите СањаБуцка. Жено не си свесна за твоите квалитети мајке ми!
    Никогаш да не си се сменила, иако знам дека нема!
    Прекрасна си еееееј! Човек како тебе не се наоѓа ни на Шутка ни на Пазар3!
    Се ќе биде на подобро, само мора да се бориме во оваа тешка и макотрпна битка, мора..
    Санчу заедно сме посилни, знаиш!

До вас драги топли поздрави, имајте убав ден, иако е тмурно и за никаде, најдете нешто што буди во вас позитивна енергија, најдете си го побрзо тој извор пошо еве го студот веќе ни навлезе, и одма негативност на сите страни се шири.
    Јас од вечер, почнувам со фитнес, нели на здрав режим сум веќе 2 месеци и некој ден, и за дупло ефект, почнувам и ова.

Гуш.

На 485, manja666, SanjaBucka и 3 други им се допаѓа ова.
  15. nenuska

nenuska Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    462
    здраво девојки :* :*
    Да ви пишам бев денес по резултатите од крвната слика и некако се испаничив и еве сега тахикардија лела мајко како зајак сум,шекерот ми е покачен 7 ми е,плус некоја си бактерија во мокрачата,мада докторкава вика не е страшно дека тоа ми е од циститис пошто го имам од време на време,па така да во петок ми рече да одам пак да сме направеле ето екг на срце а до тогаш да си ја пијам тарапијата која вчера ми ја даде и увин чај ,брусница па ке видиме.Ама тек сега почнаа паниките мои аман веке мислев се ке биде во ред него нека остане на ова недај боже само да има уште нешто.Ај да не кукам поздравче до сите :* :*

16. princessofthedark

princessofthedark Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    ме интересира дали со хелекс и асентра смееат да се мешаат аналгетици.
    ме болеше забот и се напив пола аналгин и сега ми е страв да не ми се деси нешто
    ај ве молам пишете ми побрзо

17. mesage

mesage Нов член

Се зачлени на:
    2 октомври 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    1
    mislam deka mozi da se mesaat ne e nisto strasno. patem i jas imam edno prasanje do tebe. vo eden post pisuvase deka te bolat gradite vnatresno.i mene mi se slucuva toa samo sto mene me boli i od kaj grbnata strana i mi e strav da odam da se snimam . ke te molam da mi kazis kako tocno ja cuvstvuvas bolkata, kako zestina ili silno steganje pozz

18. princessofthedark

princessofthedark Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    како жештина ама вчера и денес како боцкње

19. ibanez

ibanez Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    102
    Nenuska-drago mi e sto si bila na lekar.Podobro da znaes na sto si otkolku da umiras od strav.Sekerot sto ti e pokacen moze da ti e od strav.Bi trebalo nekolku pati da go meris(vo interval od edna nedela),a ako i togas ti e povisok obavezno da odis na lekar zosto i sekerot znae da dade simptomi kako:worried:trav,voznemirenost,vrtoglavici,depresija....A cistitot e dosaden no ne se umira od nego.Poveke uvin caj,a najefikasni se tabletite-FUROLIN(isprobano)Sega ti e sansata da se iznaigras so tvoeto dete.Zatopli se ubavo i ukrasuvaj go domot,stavaj nov.vencinja,ukrasete ja elkata.....Anuska ,drago mi e sto si o.k :rofl: I jas so maz mi edno 5 god. (pred da se zememe)postojano ispravavme krivi drini...Postojano vikav deka nema da izleguvam so nego...i sledniot den pak zaedno...i taka25g. Ne e loso pocesto da si gi otvarate kartite....Poubavo sega ,nego posle da se kaes za nesto sto si go napravila....A sjajno ne e nigde!!!!Te laze toj sto ti kazuva taka...Segde ima problemi...Zatoa,pred da osudis nekogo za nesto prvo pogledni se -zosto NIKOJ ne e sovrsen...Sekoj gresi...no najvazno e koga ke go poglednes,,gresnikot:Da ti zaigraat peperutki vo stomakot :* Sanj-DA NE POSTOESE TREBASE DA TE IZMISLAT!!!!Volku pozitivna energija ne sum videla...BRAVO!!!!!!!!Mesage-ako te bolat gradite obavezno odi na mamografija....Besplatno e i ne trae dolgo....Mene letoska me pecea gradite i me bolea na dopir.Otidov i mi najdoa cisti...Mi dadoa antibiotik i mi rekoa da stavam oblogi od bor-alkohol i listovi(tolceni)od sveza zelka...Ama mislam deka stom te boli od grbot deka imas nekoja mijalgija....Uzivam da ve citam :) Bidete mi site pozdraveni i sekoe dobro :inlove: :inlove: :inlove: :hai:

20. ibanez

ibanez Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    102
    Nenuska-drago mi e sto si bila na lekar.Podobro da znaes na sto si otkolku da umiras od strav.Sekerot sto ti e pokacen moze da ti e od strav.Bi trebalo nekolku pati da go meris(vo interval od edna nedela),a ako i togas ti e povisok obavezno da odis na lekar zosto i sekerot znae da dade simptomi kako:worried:trav,voznemirenost,vrtoglavici,depresija....A cistitot e dosaden no ne se umira od nego.Poveke uvin caj,a najefikasni se tabletite-FUROLIN(isprobano)Sega ti e sansata da se iznaigras so tvoeto dete.Zatopli se ubavo i ukrasuvaj go domot,stavaj nov.vencinja,ukrasete ja elkata.....Anuska ,drago mi e sto si o.k :rofl: I jas so maz mi edno 5 god. (pred da se zememe)postojano ispravavme krivi drini...Postojano vikav deka nema da izleguvam so nego...i sledniot den pak zaedno...i taka25g. Ne e loso pocesto da si gi otvarate kartite....Poubavo sega ,nego posle da se kaes za nesto sto si go napravila....A sjajno ne e nigde!!!!Te laze toj sto ti kazuva taka...Segde ima problemi...Zatoa,pred da osudis nekogo za nesto prvo pogledni se -zosto NIKOJ ne e sovrsen...Sekoj gresi...no najvazno e koga ke go poglednes,,gresnikot:Da ti zaigraat peperutki vo stomakot :* Sanj-DA NE POSTOESE TREBASE DA TE IZMISLAT!!!!Volku pozitivna energija ne sum videla...BRAVO!!!!!!!!Mesage-ako te bolat gradite obavezno odi na mamografija....Besplatno e i ne trae dolgo....Mene letoska me pecea gradite i me bolea na dopir.Otidov i mi najdoa cisti...Mi dadoa antibiotik i mi rekoa da stavam oblogi od bor-alkohol i listovi(tolceni)od sveza zelka...Ama mislam deka stom te boli od grbot deka imas nekoja mijalgija....Uzivam da ve citam :) Bidete mi site pozdraveni i sekoe dobro :inlove: :inlove: :inlove: :hai: