И Еглонилот е за шизофренија меѓу другото. Еве, не можев на македонски да најдам. Еглонил 50 мг капс. х30 Eglonyl 50 mg caps. x30 сулпирид Описание: Еглонил 50 мг капсули е лекарствен продукт, който се отпуска по лекарско предписание. Активното вещество в него е сулпирид, който има антипсихотично действие. Това лекарство се използва за лечение на различни психични разстройства (напр. шизофрения). Срамота е ова што си го правиш, а 40 ет години имаш. А, сѐ е толку едноставно. Од ништо сакаш да ја направиш "големата" самиот и после пак да плачеш и да кукаш оти не си ги послушал докторите. Последно од мене. Олку време на себе немам потрошено.
Eglonyl e ako ti se povraka, imas vrtoglavici itn. Go davaat i za anks. Ne e tolku jak za sizofrenija. I mislam se zima bez recept vo apteka
Ако има Ти Ејч Си има милион случаеви кои завршиле на ургентна. Еве, не го умишљам тоа ја. И пак ќе кажам ако има ТИ ЕЈЧ СИ. Не ми беше јасен дали има твоето THC.
Добро алооо, и за шизофренија пишува дека се меѓу кое и другото. Ете пишува на бугарски, и на англиски да закачам дека Сулпирид ген име е за истиот, главен лек бил во минатото за шизофренија, а сега е придружен. Антипсихотик е. Секој антипсихотик е за психози исто. Не гледаш дека пробувам да го смирам детево со примери дека сите сме пиеле по нешто меѓу кое и другото е и за болеста која ја стигматизирате до степен човеков да заврши на ургентен ноќва? Абе трошка исаф да се немало. Правете што сакате, јас моето го кажав и завршувам, најдобронамерно. Не ме цитирајте повеќе ве молам! Немаат ставено акцент на ништо во македонската верзија. Абе оди легни одмори!
Sekoe CBD maslo sodrzi THC. Sekoe. Megjutoa THC vo doza pomala od 0,2mg sto nemoze da napravi nikakvi efekti. Iskreno cim doktor ti gi dal ili sto i da ti prepise pij. Tuka spodeluvame iskustva megjutoa iskreno ne sme strucni. Rwzbiram strav od anks itn ama site imame probano apcinja. So izvinuvanje ama i go*mna da mi recea da probam deka ke mi bide podobro ke probav. Taka da zemi pij sto i da ti davaat za da ti bide podobro. Ne ti davaat za dzabe. Site tuka imame strav i preku glava ni e. Ama probuvame. Stisni zabi i pij sto ti vikaat doktorite
Точно, ама тогаш што може да помогне боже мој? Тоа е ефект сличен на оној од валеријана капки. И членов кој насекаде прашува за алтернативи ќе се излечи со масло од канабис? За него беше одговорот. Не знам како е легализирано таму, живеам во земја каде се легал повисоки концентрации и не сите корисници се задоволни. Јас и тешка тахикардија доживеав од истото и докторот ми рече дека многу претпазливо треба со анксиозни поготово. Сакав да предупредам да не се зема сѐ што се чита и не знаев како е лег таму и како оди. Помислив дека од аптека може секој да си земе. И секако да се слушаат тие кои имаат диплома за тоа, за во спротивно да нема вакви хистерии како неговата.
Just to say CBD e за body high и релаксација на телото и мускулите THC e mind high и да ве надува. Со 0,2 тхц НИШТО нема да ви е ја со по 30% тхц дувам и гајле немам ама трава не знам колку е пожелна во вакви состојби, за само тхц да се зима, пошто спушта уште толку, а као шо си праите бедови, надувани ако ги напраите, дур да ви пројде дејството, ролеркостер ќе ви се дешава Трава е за луѓе без сериозни состојби, пошо сепак е психотропна супстанца. Абе се е до манјдсет, и Кики бомбона ако лапнеш со помисла дека ќе ти е боље, боље ќе ти е.Плацебо ефект после некое време од терапијата, да ви ги смениме апчињата со други, и да си ги пиете, нема да приметите дека не е апчето и пак ќе сте супер, пошо е до мозокот.Знам ваков случај затоа ви зборам
Не е до мајндсетот Феминка сѐ. Има состојби и болести кај кои еден нонограм од терапија да тргнеш и ќе го почувствува пациентот. Нема пласибо во сѐ, ви се молам! Зарем кај болести како шизофренија, биполарно, психоза, депресија ќе игра улога "мајндсетот" кога мозокот биолошки не го прави тоа што треба за пациентот да биде стабилен. Да, можда еден ден до два ќе игра улога пласибото ако на пациентот без да знае да му се прекинат, додека подолгото дејство не помине и кризите пак се тука, па не знам колку позитивен мајндсет да си имал. Жал ми е што фармакологијата денес поради многу лажни вести поврзани со "чуда" на мозокот и типови од антиваксери има толку лошо реноме, а не треба. Истата на многу луѓе им има овозможено преубав живот кај кои никакви пласиба нема да постигнат ништо. Лично често ставам акцент дека само за ОКП и анксиозност не постои засега терапија со трајни резултати или целосно излекување и дека покрај терапијата треба и психотерапија да се прави, а никогаш не би ја деградирала фармакологијата и не би рекла дека сѐ е пласибо.
Абе не е до мајндсетот се`, ама и он игра улога.Ако си зборат лошо ми е, апчево нема да помогне, ќе умрам, се угушам, бетер ќе си напраат знам дека се тоа дел од состојбата.Пример страв да искочиш на улица, пошо ќе ти се деси нешто.И викаш ,,страв ми е, ќе ме удри кола на прва кривина" ќе седиш дома, година,две, до кога? зборев и претходно, друго е да си речат ,,страв ми е да искочам ДА НЕ ме удри кола, АМА НЕМА ДА МЕ УДРИ" Знам дека не можам да знам како им е, бидејќи не е заебанција ова, не сум дијагностицирана со ништо, ама пробувам да помогнам како знам и умеам, гледам дека им е тешко и дека се мачат
Кај анксиозност не е страв да излезам пошто ќе ме удри кола. Напротив, страв од ништо е, тука е проблемот. Страв од сам себе на некој начин. Јас едно време имав проблем на семафор да застанам и да чекам да се упали зелено, од чекањето ми се јавуваа напади на паника. Ни сама не знаев и не знам се уште зошто. Епа некои луѓе ги завлекува ваквата состојба. За среќа кај мене не траеше долго, немам проблем да излезам од дома не дозволив до таму да одам, но панични напади имам се уште во ситуации кои бараат да си мирен/фокусиран. Пример предавања, стоење на каса и сл
ја знам особа шо и` е страв, пошто мисли дека ќе и` се деси нешто.Ете во твојот случај не било така.Мило ми е што си го средила тоа, ти посакувам никогаш повеќе да го немаш тоа чувство и напади и само среќа да осетиш
Кај неа е анксиозност со панични, кај мене се само панични. Ти благодарам, ги имам се уште ама не се давам
ВИ СЕ МОЛАМ ДОСТА СО ОВА ДУВАЊЕ! И КРАЈНО СУМ ПРОТИВ БИЛО КАКВО РЕКЛАМИРАЊЕ И ЈАВНО ПИШУВАЊЕ БЕНЕФИТИ зашто е многу контроверзна дрога, и зашто од истово срање доживеав нешто од кое за малку останав жива. И десет души најмалку знам што развија параноидна шизофренија од по еден џоинт дневно што пушеа со години. И на само тоа, пореметени персоналити исто. Контроверзна е, со бенефити и страшни нуспојави исто, и екстремно претпазливо треба со истата. Дали кажуваат колку корисници развија срцеви проблеми поради тахикардиите кои ги создава и симпатичниот нерв кој цел живот после проблеми може да прави. Мозочни удари кај пациенти со веќе претходни проблеми поради нагла циркулација од џоинт. И сосем разумно што е нелегална во некои земји. А и колку луѓе знам што повеќе им помогна токсичната хемотерапија него ова. Контроверзно е. Кај некои помага кај некои не. Решија да направи профит сега од него и до тој степен го глорифицираат, за некое време пак да го заборават. Мене ми е ноќен кошмар!!! Најглупото нешо шо сум го пробала, а другиот пат од маслото на ургентно завршив. Претпазливо ве молам. Некои членови би можеле сериозно да одлепат ако пробаат џоинт.
Не се давај.Појака си од тоа! и ја сум имала некои напади, ама физички беа, мене стварно ми беше лошо.Пишував наназад, срцебиење големо од сабајле, стануваш и срцевиот 140, или 120, 130 ми бил.И нема шо да праиш освен да се смириш. ќе седнеш/ ќе легнеш и си се смируваш ја какви филмови сум си правела, и во други ситуации ја знам самата себеси да се убедам во нешто.ја ако мислам дека Сонцето е црвено, црвено ќе почнам да го гледам, забегуем некад, и си се убедував во убави работи за да не тонам
Toa e lizzard brain. Glitch u sistem. Mene nozete mi se secea od doma da izlezam. Uste mi e taka na momenti ama podobar sum thanks God. I ke bideme bolje
Баш ќе читнам за ова, искрено прв пат слушам фала ти за сугестија. Пробај со точак прво излагај од дома некое време, макар и круг низ маало, после полека пешки. Ќе го надминеш само соочи се полека Ај дај нешто инфо околу ова?