Hahah me najde po dijagnozata vo anksioznost hahah, pisi mi tamu deka si od femina da te zznam I jas, daj kazi nekoja kniga jas vcera si kupiv Edna duhovna
Се мораш да држиш под контрола. Очајот ќе те натера да носиш многу работи до крајност, што не е океј. Колку едно нешто може да е добро, толку може и да е лошо. Читам секакви религиозни ствари, комфорт даваат, но лесно е да се обседнеш со комфортноста кога се чувствуваш беспомошно во дупка на анксиозност. Јас се трудам да не претерам и океј ми оди сега за сега.
Не те сфаќам. Лошо влијаат значи? Сакаш да кажеш дека премногу читање православни ствари ја влошува состојбата?
Сакам да кажам се што е премногу е лошо, не само за ова, туку генерално. Јас си читам, ама не дозволувам моите чувства да зависат од тоа. Најкратко објаснато, не се обседнувај тотално со нешто што ти дава многу комфорт. Тоа е моето искуство.
Јас па спротивно мислам од членката што те цитираше. Зашто не би ги правеле работите што ни одговараат? Ако таму наогаме мир Како на пример: јас во медитација, некои во молитви и цркви итн. Според мене ако решение најдеш таму тогаш така терај си.
Bas poubavo si bese porano...Ova e macenje naj iskreno mnogu dlaboko razmisluvanje za sve i svasta pa kamen da e ke puknit
Еден другар знае дека анксиозност имам и пијам терапија. Му реков дека сакам да одам да пешачам, ама тој му беше страв да не сум добила напад или сум припаднела и не ме вика никогаш. Мн се навредив... Зошто толку не дискриминираат?
Z Затоа што никогаш нема да разберат што е тоа! Тој што не го поминал никогаш нема да знае што навистина значи анксиозен! Тоа е само состојба и не трае засекогаш! Јас не знам зошто такво однесување од другар бидејки тебе баш ке ти одговара да одеш на шетање да размениш муабет и да оттргнеш мисли! Мислам дека треба да позборуваш со него за ова! Бидејки секој втор е анксиозен и што ако не одиме никаде? Не е во ред баш тој што знае дека ти е вака треба да те викне!
Се сетив сега на зборовите на една моја другарка и ќе ти пратам дел од нашиот разговор во лп. По моја претпоставка највеќе не не дружат тие што поминале низ истото. Разумно објаснување за ова немам иако тие би знаеле најдобро како се осеќаме во било кој момент, но можеби ги потсеќаме на неубавите спомени од нивните лоши денови. Веруј не сите што ги познаваш ќе ти кажат дека боледуваат од нешто. Ама во повеќето случаеви кај мене секогаш ме дружел некој што го немал ова никогаш.
Игнорантност, неинформираност, он да знае што е анксиозност не би ти кажал така, можда мисли и дека преку воздух се пренесува.
Еве другаркава еднаш ми рече дека тоа било штетно за луѓето околу мене. Кога читав јас за болестите што пишува на интернет сфатив од каде и е таа информација. Многу веруваат на се што ќе прочитаат и филмови гледаат за вакви ствари. Зашто исто така ми кажуваше некои ствари меѓу редови од еден филм што го гледала и мислеше дека јас нема да ја сфатам али јас и одговорив на истиот начин. Тогаш сфати дека има погрешно мислење.
Ne mora da osetis sekogas za da znaes, ja nemam anksioznost no znam sto e i mozam da pretpostavam so sto se soocuva licnost koja ima anksioznost.
Да, не може да знае како е буквално зашто не осетила на своја кожа. Али има разлика во претпоставките на луѓето. Јас сум зборела со многу на темава и не сите знаат да погодат како некој се чуствува како членкава на пример. По еден коментар можеш да видиш некој како размислува. Многу ги има што погрешно знаат да ја протолкуваат состојбава како другаркава што ја спомнав во претходните коментари. Кажав и некои примери.
Здраво. Како може да се дознае дали имам анксиозност, депресија или ADHD. Дали треба да се оди на психолог или нешто слично? Не сум баш запознаена, затоа ќе вр замолам за совет и информации. Фала ви