Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. LukrecijaBorgija

LukrecijaBorgija Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    235
    Mozat, ako si opsednata so toa

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SandStorm

SandStorm Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2020
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    193
    Денес станот што го имам го објавив за продажба и се надевам дека кон крајот на годинава веќе ќе бидам иселена од дома.
    Зборував со неколку психијатри и сите ми кажаа исто да не дозволам да ме поклопи мајка ми затоа што не сака сама да ги поминува пензионерските денови.
    Не знам како ќе ме разберете меѓутоа не сакам да има контрола над моите финансии здравје или одлуки поврзани со приватниот живот така што ќе гледам додека има шанса да избегам и да се спастрам.

На steela.honey и GirlLove им се допаѓа ова.
  3. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    989
    Здраво:)
    Јас сум нова на форумов редовно ве читам, па сакав и јас да напишам нешто за мојата состојба. Анксиозна сум од кога знам за себе инаку имам 25 години. Порано некако се изборував со тоа, но лани летото почнав да чувствувам поизразени симптоми. Прво едно утро се разбудив со силна вртоглавица и заметен вид за кои мислев дека ми се несакани ефекти од вакцината што ја примив за ковид. Отидов на лекар ми направија крвна слика да не сум слабокрвна но се беше во ред. Тоа траеше ден два и ми помина. После некое време пак почна да ми се заматува видов, да ме занесува нешто, да ми се врти и пак се обратив на лекар, пак крвна слика и пак се беше во ред. Бев на оториноларинголог, таму се беше добро па тој ме прати да тестирам центар за рамнотежа. Бев и таму и таму се океј, ми препишаа бетасерк и неурофорте кои ништо не ми помогнаа. После некое време се смирија симптомите па имавме смртен случај дома почина баба ми со која многу бев блиска ја гледав како мајка(со мајка ми немам добар однос). Од тогаш ми почнаа други симптоми отежнато дишење, тахикардија, прескокнување на срце, пецкање на левата страна и повторно вртоглавици и заматен вид. Ајде бев и на ехо на срце и само ми кажа докторот дека се екстрасистоли во прашање и дека секој човек ги има и дека физиолошки се е во ред. Тогаш се смирив малку и сега кога имам прескокнувања или гушење знам дека срцето ми е во ред и ми поминуваат симптомите. Еден период две три недели бев во ред па почнав гадење да чувствувам пак да ми се врти да ме занесува нешто како да не можам рамнотежа да држам и секако попратено со заматен вид. Страв ми е да излегувам да не се онесвестам, две недели сум дома земав одмор и јас две недели не сум излезена од дома од страв. Страв ми е да заспијам да не умрам на спиење и заспивам со тахикардија и вознемиреност. Почнав и панични напади да добивам во автобус и во продавница, се гушам срцето ми бие ми се тресат нозе и други типични симптоми на паника. Од моите немам никаква поддршка не ме разбираат и се чувствувам беспомошно и сама. Знам дека треба да разговарам со психолог или психијатар но некако не можам да го направам првиот чекор и се извинувам за рефератот.:)

4. EvdoME

EvdoME Активен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2021
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    17
    Da ti kazam iskreno jas imam 18godini i imam vekje anksioznost pitocno deralizacija vekje 7-8 meseci i nekogas e super nekogas mi e mnogu loso i celo vreme e proprateni so zamaten vid. Znam se deka ne treba da mu davame mnogu znacenje sve ama ne se opisuva mnogu e strasno znam kako ti e i jas samo koga ke pomine si velam okej e nema sa se vrati i eve go pak sega ne e so tolku jaki simptomi kako porano no pak e tuka. Na pocetokot koga mi se pojavi ova bese so mnogu vrtoglavici so tahikardija zamaten vid panicni napadi sve no sega znam stoe i pak e vaka i e mnogu tesko.

5. Зуси

Зуси Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    37
    Здраво..Ги пијам елицеа со хелекс веќе 3нед..Нез али се осеќам ко камен,ко да ми се плачи а неможам да се изнаплачам.Немам апетит ич можеби немат се.уште почнато да делуват.Али се осеќам уморно на утро неможам да се освестам од.шо ми се спие.Ве молам искуства со елицеа...Би.ми било мило доколу споделите.поз

6. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.829
    Допаѓања:
    2.565
    Од апчињата ти е така што ти се спие. Нормално е и да не ти се јаде ама елицеата ќе ти отвори апетит.
    Хелекс мене не ми одговараше ич. А елицеа пиев долго време. Како и да е било кој АД да ги пиеш ќе ти отворат апетит тука ти нема спас. Сега труди се сама колку можеш да не јадеш за да на крај не кукаш како мене за килажата.

На Зуси му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Зуси

Зуси Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    37
    Не јадам,а и одам на вежбање со тоа се тешам дека нема да ставам на кг оти моментално сум 6кг минус.Подобра бев деновиве сила,со мн самодоверба и енергија.Е денес цел ден во кревет сум преуморна се осеќам ко за шеметена...

8. Dashing:)

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.829
    Допаѓања:
    2.565
    Аха како и да е сигурно не почнале уште да ти делуваат. Јас идев во теретана и пак се здебелив. Сега се откажав од вежбање зашто без ефект е. Иако ме тераат поише ради здравјето да вежбам ама тешко оди вака здебелена да вежбаш. Не е исто. Да ќе имаш денови и топ и се е во ред и наеднаш тоа знае да те бутне.
    Ама ќе се средиш. Често ме караат ако спомнам медитација ама еве ќе ти предложам и тебе. Обиди се ако ти оди тогаш супер бенефиции ќе имаш од неа.

На Зуси му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Anksioznaa234

Anksioznaa234 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2022
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    41
    Mnogu mi e loso. Od sabajle imav nekakvi misli deka ke mi se sluci nesto loso. Sega koga pominaa ovie misli, imam vrtoglavica, mislam vo sekoj moment ke padnam, celata se tresam, ne znam dali stvarno mi e loso ili e toa od anksioznosta.

На gogimica му/ѝ се допаѓа ова.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.268
    Допаѓања:
    226.728
    Бедоксин? Нешто благо да каснеш? Чаша вино?

11. Dashing:)

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.829
    Допаѓања:
    2.565
    Ракија подобро ќе биде.

На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Anksioznaa234

Се зачлени на:
    11 април 2022
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    41
    Ne mi pomaga Bedoksinot. Mi rekoa da pijam Heleks samo po potreba, a jas sekoj den pijam posto nemozam da funkcioniram bez Heleks. Fizickite simptomi nekako pominat, ama mislite deka nesto ke mi se sluci ne pominuvat..

13. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.268
    Допаѓања:
    226.728
    абе не сакав да речам... :D
    не знам дали се зезаш, али мене пред испит коа ме пука анкс обавезно мавам една ракија :|

14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.268
    Допаѓања:
    226.728
    Најчесто ова ми се случува кога сум на отворен пат.
    возам од 18 ама последниве пет год (откако родив) анксот ми е на најјако пуштен кога сум на автопат. Знам да се шалам на своја сметка, сигурно у претходниот живот имам загинато на автопат па затоа:D
    Ни музика ни муабет ништо не помага. Нормално, не пијам кога возам ама минатиот пат пред да појдам нешто ми се случи дома и цело време паметот у тоа ми беше и пеес км пројдов без грам анкс....

15. Dashing:)

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.829
    Допаѓања:
    2.565
    Јас се зезав. Ама една моја колешка пред полагање пиеше озбилно ракија. Барем така викаше.
    Мене што ќе ми текне тоа. Идеме даље. Ама дај и ја за тебе мислев се зезаш со виното затоа те цитирав.
    А некои што се тресе и анск и уште вино му фали.. Дијазепам 5 највеќе ме смирувало.

16. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.681
    Допаѓања:
    98.323
    Кој ти кажа хелекс по потреба? Антидепресиви пиеш ли?

17. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.268
    Допаѓања:
    226.728
    И диазепам не ми помагало, реално нема ни како да помогне. Диазепам е поише за опуштање мускулатура, не мозок.
    Мавам ракија и све знам :D
    Сериозно.
    Може е смешно ама мене навистина ми помага.

На Happy face и Dashing:) им се допаѓа ова.
  18. Anksioznaa234

Се зачлени на:
    11 април 2022
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    41
    Da, pijam Asentra. Psihijatarot mi rece da pijam i Heleks po potreba. Na pocetokot piev 2 nedeli sekoj den Heleks, pa mi rece da go prekinam i samo po potreba da pijam.

19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.268
    Допаѓања:
    226.728
    Асентрата е многу тешка. Четврт не ја осеќав, половина ме утепуеше скроз....

20. Anksioznaa234

Се зачлени на:
    11 април 2022
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    41
    Jas piev od 50mg, sega mi e namalena na 25mg.