Лелее Зарем толку многу може да трае ова? Јас си мислев денес и утре ко нова ќе бидам. Ама еве некогаш знае пак да се јави тоа језиво чуство. Баш ко што пишав наеднаш те бутка, неочекувано. Добро нема никаков спас? Да си функционираме без ова?
Има и добри периоди има лоши периоди. Тоа е состојба не е болест. И ќе си ја менаџираш. Има денови супер ми е . Светот можам да го освојам, а имам денови кога функционирам од 8 до 4 на аутопилот и дома кога ќе одам сум исцедена како крпа. Ама си знам дека се јавува после стрес, веќе си ги знам тригерите и си ја менаџирам.
Jас едниот тригер го решив од корен. Кога ми се деси пак исто бев скроз ладна каква што и знам да бидам. Со другиов мака мачам може и повеќе од 1/2 години. Врска немам како. Уште решение не сум нашла. Уште тоа е кај мене проблем. Тоа да го решам и нема повеќе состојба да има кај мене.
Mene mi se trese levata raka, palecot...ne konstanto no koga ke se stresiram.I od toa mi se pojacuva anksot, i se filmam uste poveke.Ko da nemam sigurnost so nea na momenti, i kako da me vrti nekogas.I toa strasno mi smeta, i se plasam mn. Sum odela i na nevrolog i na psihihatar se e ok...
Ne smees da mesas sedativi,ako pies helex,ke se napies pak helex,ako ne se smiri od pola napij se us pola,za promena na bilo kakov lek ke razgovaras so lekar
Mnogu zeni pijat antidepresivi cela bremenost pa ragjaat zdravi deca, ako si resila da imas dete posovetuvaj se so psihijatarot ke te nadgleduva cela bremenost i ke pominis normalno,ad ne se otrov pa ako si trudna da ne smees da pies, koj ne moze bez ad si pie cela bremenost i nema strav,taa uste ne ostanala trudna ti ja plasis so postporodilna depresija, i toa se sreduva so lekarstva i da te fati period e, ke pomine
So psihijatar ke razgovaras,i mozis slobodno da ostanis bremena, sto postara toa potesko za tebe ke bide,ne se plasi za sve ima nacin
Ete i jas so istiot problem, samo malku pokomplicirano, so toa sto imav jas spontan pred 6 meseci i sega ovoj e zapnat pak za dete, a mene uste me drmaat stresovi i pamet nemam kako ke gi nadminam. Jas ne sum na terapija veke godina dena i poveke, bev na Elicea od 10 mg, ali kako sum trgnata pak ke si ja gusnam Eliceata
фала за одговорот скроз си во право не е елицеата отров. јас до душа сум плашливка по природа за некој работи и од болници имам уплав ,од игли исто...
Јас пијам 3 различни видови апчиња. Затоа и се чудам што ми е и дијагноза си барам по темиве ако си ме приметила. Значи може и друго да се пие. Ваљда не е толку страшно чим јас пијам. И затоа и кажав лексилиум да земе дека ќе ја смири. Тоа ептен ми помага мене.
I jas sakav da go menam sedativit i da pijam dva naizmenicno,ama psihijatarot mi rece duri ne go otkazis edniot pa da pomine malu vreme ne smees da pies drug,dva sedativi istovremeno da ne pijam
На своја рака трите вида апчиња ги пиесх?Се надевам не,и се надевам те води добар лекар и поставена е дијагноза....
Психијатарот ми даде такви апчиња. Океј едните се стабилизатори она така рече. Ама што ќе стабилизираат оваа состојба кај што не се трпам уште самата?