Zdravo. Ovie denovi mi e pokacena dozata na AD I sega mi e mnogu loso. Cuvstvuvam nekakva slabost vo leva raka, ne go cuvstvuvam teloto, a vo isto vreme me faka strav deka umiram ili deka ke dobijam srcev udar. Dali nekoj imal slicni simptomi?
Јас сум анксиозна и периодично ми се случува да почнам да плачам без никаква причина, ама не мора да значи дека и кај тебе е анксиозност во прашање. Ако многу те мачи ова, најдобро е да се консултираш само со стручно лице.
Zdravo...vcera mi dojde mnogu se osrkjam deneska nervozno napnato I kako vo glavata da imam pritisok nekoj mnogu ankciozno se osekjam losi misli mislam ke eksplodiram....help
Isto i jas go imam custvo...kako da mi e poslab osetot na levata raka na momenti...i tremor isto.Ponekogas raceve si gi osekam i teski, pa me vrtat ko reuma posebno dlankite. MENE MI IGRAAT I NERVITE NA NOZETE GI CUSTVUVAM NA PODKOLENICITE VEKE 3 ta GODINA. Kako pod koza da mi setaat mravki.Toa mi se slucuva mislam deka od bolki vo dolniot del na kicmata i mi pravi presija na nervite.Imam snimeno i kicma i imam problem so L, S diskus hernija i lordoza i spondiloza.Krvna slika ekstra nabro pravev. No posle kovidov sum mn.mn.druga bez sila i bez volja. Voedno proprateno so 30000 misli vo glava i me pravi konfuzna prepisuvajki si sama sebe deka mozebi imam kacvinom na kicma ili koski ili nekoja nevroloska bolest...i se taka si se vrtam vo krug sama so sebe i nikako da iscezne toa od mozok. VEKE ME IZLUDUVA. Vozam velosiped, druzam komuniviram na rabota. Koga sum so luge mi e ubavo, no custvuvam sekogas strav za sebe da ne mi e nesto so zdravjeto. Mi se place bez pricina.. PIJAM SAMO VITAMINI I DEMETRIN povremeno. Zavrsiv so AD od pred 2,5 godini. 45 god sum i eve i so ciklusot problemi imam ne mi doaga redovno. MI DOCNI 20 DENA. Kako i da e mora da gledame pozitivno na rabotive.
Placenjeto? Lek e. Dijagnoza moze imas ama toa sto si placela znaci deka ti se praznela casata prepolna. Izduven ventil koj pomaga. Ne gi resava problemite ama vo depresija retko koj place. Covek vo depresija moli da zaplace, taka da ne davajte dijagnozi od rakav na onaka isplasen covek.
Kazi mu na doktorot sto osekas, zgolemuvanje terapija moze da se dozivee nekako, ama ova sto go opisa e klasicen panicen napad.
Zdravo feminki ne znam dali ovde treba da prasam no imam bolki vo desnata raka Isto i lani letoto mi se sluci posle mi zamina pa duri sega povtornoo pocnaa bolkite koristan fastum gel no nema nekoe podobrobruvanje Sakam da ve prasam dali preku krvna slika ke se doznae problemot ili treba da ja slikam rakata Kade da se obrakat kaj nevrolog li Ako nekoj znae neka mi odgovori
Здраво. Незнам од кај да почнам, пред неколку дена забележав како ме фаќа паника при чекање во банка, маркет, болница и слично што до сега сум немала проблем. Кога гледам многу луѓе почнува да ми се тресе телото особено рацете, чувствувам јаки болки во стомакот, и болки во градите со отежнато дишење. Почнав да чувствувам паника од непознати работи, луѓе и слично. Кога си одев од работа за дома одев мислејќи дека ете ќе се онесвестам и ќе се посрамотам, не ги чувствував нозете дека ми газат на земја незнам како дојдов ни самата до дома. Штом стигнав дома се напив пола хелекс ама ништо не ми помогна освен што малце ми дојде сон. Имаше случка каде што со мојата фамилија со кола патувавме и толку ме нападнаа грди мисли што останав во полу свест. Бев на психолог меѓутоа ми рече дека поради тешкиот период оваа состојба ми е вака, контрола после 2 недели а ми рече да пијам витамин б6, и по потреба пола деметрин и ништо друго, ќе видиме како ќе ми биде за 2 недели. Како се справувате со овие работи? Мене многу тешко ми е дури ме спречува да си го завршам работните обврски и слично, неможам ни на кафе да излезам.
И крв и снимка. Најпрво ќе отидеш кај матичен лекар и ќе те упатат каде треба, во зависност од тоа дали и какви други тегоби имаш.
Isto e i kaj mene i sekogas koga dobivam panicen napad mislam deka umiram od srcev udar. Mnogu retko izleguvam i do prodavnica samo, izbegavam da se srekavam so lugje i toploto vreme sega epten mi smeta. Iako doma mi velat nisto ne mi e i sum bila 2 pati na kardiolog, jas samo doma sedam i se si mislam ne mi e dobro srceto. Bez antidepresivi ne pominuvaat napadite. Barem kaj mene taka ne pomina. Od koga pijam AD napadite isceznaa, no stravot, i anksioznosta ne izceznuvat.
Na privatno vo Sistina ti se dobri site, ama e 3700 den pregled, gi kacile cenive do plafon. Na drzavno nemam iskustvo.
Drugari zdravo, od sto b8 mozelo toplini da me fakaat cesto vo glava se crveneam ne se osekam dobro matna i stegnata glava nez sto e ova pomossss
Дечки многу лошо де осеќам не знам ни како да објаснам...пијам асентра 3 месеци и хелекс ама уште полошо ми е...страв, вознемиреност чувство дека полудувам нереалност не можам да трпам никој не ми се прави муабет едноставно место не ме држи...дали е можно од асентрата да ми е вака ,да ме ми одговара? Секако ке одам пак на психијатар ама сакам да слушнам и ваши мислења
Веќе подолг период се соочувам со страв и некои мисли кои ненадејно ми доаѓаат, од типот страв за смрт на блиска личност и како да ја доживувам таа ситуација... Не можам да ги контролирам мислите и премногу ми смета бидејќи премногу се плашам од тоа и не можам да се посветувам на секојдневните обврски.