Не се секирај , ке помине, чувството е одвратно ама пробај да најдеш нешто што ќе те опушта, дали е некоја прошетка, јога, се тоа се симптоми од насобрана анксиозност и сл.
Во последно време многу ми пречи што избегнувам контакт со очи. Секогаш кога зборувам со некој и кога соговорникот ме гледа јас не можам да го одржам контактот со очи, почнувам да гледам насекаде освен во соговорникот. Како да се справам со ова?
Јас две деца родив без проблем, ама на заболекар уште ми е страв кога одам, обабезно ми се слошува, пијам диезепам пред да одам, последно на син ми му вадеја запче издржа кутрото се скапа од плачење ама јас не издржав ми се слоши од жал
Imam zboruvano velat deka cuvstvoto e normalno vo anksioznost i deka se e vo red da ne se sekiram. No cuvstvoto e odvratno i mnogu ni e strav kao svetot da e nerealen strano e navistina
Ke pobam, ti blagodaram. Nekako i koga znaes deka e samo cuvstvo i misli pak e nesto strasno i te vlece
Znaci jas voopsto me sum kako sto treba deneska, Sega treba da zaspijam sabajle prva sum, mene trista filmovi me tepaat, a I kako loso da mi e
Што те исполнува? Читај книга. Музика слушај. Мене главата ме стега ужасно. Дојдов во Скопје. Едвај од дома излегувам.
I jas sum uzas na promenlivo vreme. Poslednive nedeli kao grlo me stega, da mi stoi nesto vo grloto, pa ne mozam da goltam.....filmovi vo glava me mavaat, ama gledam da sum izlezena pocesto i da ne mislam na mojot nov simptom
Јас многу добро те разбирам,ама не ти може ништо, сосема си ок , само што во моментот твојот ум те штити , тоа е првенствено механизам , дека е се нереално дека ти си нереална, и сл трипови. Само без паника, движење, здрава исхрана, понекогаш можеш и седатив ама најмногу до 1 мг. Кога ептен се осеќаш лошо, оваа состојба е страшна , ама и минлива, убаво ти кажа погоре членка добар психолог и разговарање , ке бидеш добро.
Vaka e veke od oktomvri imase cel mesec bev okej i odednas pocina dedomi i se vrati no na periodi e taka da ke mine, a sedativ nikogas ne sum piela samo koga mi e epten loso zemam B6 i si go obrnam vnimanieto ali pak e nesto strasno.
Ako moze nekoj da mi pomogne dali se raboti za anksioznost i kako da se speavam so to.. Pred se mnogu brzo se nerviram i nervozata ja zadrzuvam vo mene ne ja isturam..skoro preku den me stegaat gradi i grbot samo od levata strana me fakja panika nekolku pati imam ideno i u brza pomos poradi strav da ne dobijam nekoj udar, mnogu pati koga spijam mi zazvoni relefon koga se razbudam kako isplasen srceto nenormalno brzo pocnuva da mi lupa ako ne se smiram pak odam u brza pomos .bev na lekar mi napravija krva slika ok se . Bev da mi snimaat srce teroidna abdomen se e okej.
Имаш ли одено на психијатар или психолог? Со истите проблеми се соочувам и јас. Ме фаќа паника, забрзано ми чука срцето, мислам дека ќе ми се случи нешто, ми се покачува притисокот кога чувствувам немир внатре. Исто и јас одам во брзата помош.. И јас испитував крвна слика, ЕКГ и ехо на срце, тироидна и се е океј. Уште психијатар и психолог ми останува..
ne mi e tazno za tagata , tazno mi e za srekata sto ja propustiv cel zivot borejki se se izmoriv , se nadevam ke e podobro no sekoj den nadezda e pomala, da se bide silen e teska zadaca, za sebe za site okolu tebe, strav da ne gi razocaras deka imas dobro vo sebe, no glas veli deka ne deka si najlosata licnost na celiot svet, kolku i da ti velat obratno ne veruvas i nema da veruvas, toa e nerealno, traumite samo se vrakaat, i osven losi spomeni gi nema dobrite koi se i te kako retki, se prasuvas so sto zgresi dali si ti vinoven . vecno vinoven vecno bezvreden i grd , roa e krug vo koe e tesko da zivees a bese i seuste si ubava dobra licnost no ova cuvctvo na somnevanje dali ke e anksioznost ili depresija e dobro drustvo te obzema i te pretvara vo nesto drugo..
Треба да патувам со авион следната недела па сакам да прашам дали треба да носам некој извештај од специјалист или рецепт бидејќи ќе носам антидепресиви со мене? Планирам долу во багажот да ги ставам.
Zemi si so tebe sve apcinja,narocito ako e dolg pat, i zemi izvestai od doktor a mozda i nema da ti pravat problemi
Mene ne mi napravile problem, cel svet go imam prevrteno uzivaj i kuliraj P.S apcinjata se so mene vo racen