Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.519
    Допаѓања:
    38.731
    И јас имам, неколку години константно, особено сега во бременоста.

Ако ти се пречести прво направи екг и други прегледи на срцето, па може ќе ти дадат терапија со бета блокатори. Најчесто се од анксиозноста, особено ако се во лежење и мирување. Кај мене и на екг ги фаќа, од преголем страв.

Оваа вежба ја правам ко ќе ми се многу зачестени и помага.

На Nena Jovanova му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    имам и екг и холтер носено 72часа,ехо правено е исто уредно,а јас сум со тахикардии и аритмии чести

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    ти благодарам и ќе го пробам и јас ова

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  4. velfi

velfi Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    13
    Паничниот напад е дел од анксиозност. Само смирено ако си земаш терапија, не обрнувај многу внимание на тие симптоми, со време ке исчезнат, ако не почни си со чај од маточина, Валеријана или лунерба ден и ноќ. Претпоставувам дека си млада, јас со анкс се дружам од 27 год. Сега имам 52 и поради климакс повторно ми се покажани симтомите

5. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.727
    Допаѓања:
    8.929
    Jas sum devojki 14ta nedela bremena.
    10 godini piev antidepresivi i gi otkazav kako foznav za bremenosta.
    Megjutoa uzasno mi e tesko momentalno.
    Otkazav apcinja ama ne gi otkazav cigarite..
    Pusam po 2, 3 na den i imam uzasna griza na sovest,celo vreme placam i sum depresivna a od deuga strana ne mozam da gi otkazam tesko mi e.....
    Ve molam bez osudi....pomagajte.....

6. velfi

velfi Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    13
    Немој да имаш грижа на совест, 2 3 цигари на ден не се ништо, бидејќи и јас сум пушач те сакам. Кога јас бев бремена пред 20 год , антидепресивите ги ммав откажано 1 месец пред да забременам, а цигари пушев по 5 на ден . За да ти е полесно на душата кога ке испуши цигара веднаш касни си нешто од здрава храна, ке ти дојди како баланс.Со лесно бременоста и без нервози, се ке помини, еден ден ке се смејш на овие денови, од искуство ти кажувам

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.829
    Допаѓања:
    2.565
    Се поднаучив веќе да ги контролирам. Епа помлада сум јас имам 24. И веќе 4 години се борам со ова. Ама уште не ми се јасни некои работи. Најголемиот страв што го имав ми помина и сама се изборив со него.

На velfi му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.769
    Допаѓања:
    40.533
    ???
    И една цигара е многу во бременост, особено во првите недели. Извинете, ама нема изговор, ако веќе сте одлучиле да бидете бремени требало да си се потрудите и да ги откажете зависностите наместо да делите вакви совети дека неколку цигари не се ништо.

На tel-ef, Lianna Anna, MissChievous и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.845
    Допаѓања:
    23.599
    Време е за редовна психотерапија ако веќе не одиш и колку што можеш употребувај тактики за смирување на стрес како што е на пример, споро дишење и фокус на дишењето.

Цигари во бременост никако, тоа што до сега си пушела заборави го, веќе се случило ама нека не се случи пак. Од друга страна и стресот не е толку здрав ама повремено вовлекување на никотин не е решението.

Нека ти дадат поддршка сите што се околу тебе и го можеш ти тоа. Со среќа.:l:

На Angie1432 и MissChievous им се допаѓа ова.
  10. velfi

velfi Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    13
    Не заборавај дека пишиме во форум анксиозност, лесно е да даваш совети на лица без дијагноза, но читај жената 10 год претходно била на антидепресиви
    ,зависноста од цигарите е слична на зависноста од лековите, значи најдобро е да ги откажиме, но ако неможе тогаш да се намалат( совет од лекар) , а три цигари дневно не можат да направат толкава штета во споредба со влошување на депресијата и повторно на антидепресиви во бременост нели? Не мислете секогаш математички, секој треба за себе да си одлучи што е добро а што не.Не зборам напамет, во иста ситуација бев и јас .

11. LukrecijaBorgija

LukrecijaBorgija Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    235
    Ako ti e ubavo pusi si

На velfi, Misskirova и Milicaakraavaa им се допаѓа ова.
  12. Milicaakraavaa

Milicaakraavaa Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    23
    Gluposti vo boja se ova...majka mi moja so site 3 pursela cela bremenost jas ne sum pusac I ne se pravdam za sebe....

13. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.769
    Допаѓања:
    40.533
    Супер, едуцирајте се малку па зборете како вашите мајки правеле. Срамота е во време на толку лесно достапни информации да пишувате вакви глупости и да се тешите меѓу себе колку е убаво да пушиш додека си трудна. Ако ти е личното задоволство на прво место, а после здравјето на детето, ептен браво.

На Lianna Anna, MissChievous и fbaby им се допаѓа ова.
  14. Dashing:)

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.829
    Допаѓања:
    2.565
    И јас мислам дека не е во ред да се пуши во бременост. Ама еве јас сум пушач и откако ја добив анск многу повеќе пушам отколку претходно.
    Ми го намалува стресот.

15. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.041
    Така е, мора да се превземе одговорност. Инаку и во иднина може да се прават неубави нешта под изговор на анкциозноста, а на штета на детето.

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Anastasija997

Anastasija997 Нов член

Се зачлени на:
    26 јануари 2022
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Луѓе дали некој после прекин на Асентра или било кој друг АД, му се дешава ноќе пред спиење да останува без воздух,
    Јадќс ги оставив пред 3 месеци и од тогаш секогаш кога склопам очи кога се обидувам да заспијам прво имам чуство како да ми се собираат градите или ме обзема нешто, и потоа одеднаш се будаж бидејки неможам да дишам, чуството е многу чудно. Дали и на вас ви се случило истото и како се справивте со тоа.

17. Milicaakraavaa

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    23
    Ma toj sto e pusac I sto navistina ne moze da gi ostavi cigarite moze da gi namali a za nitu edna da ne zapali vo bremenost deka moze "da se sluci nesto"i bla bla ima nogu sto pusele bremeni pa sto sega decata I'm se zivi zdravi pravi I majkite ako se drugo pravis kako sto treba se hranis zdravo tecnosti I da zapalis po 3 4 vo denot nisto nema da e

На velfi и LukrecijaBorgija им се допаѓа ова.
  18. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    627
    Dali cuvstvoto na tresenje na vnatresnosta na teloto e anksioznost? Izrazeno pred I posle ciklus.

19. Milicaakraavaa

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    23
    Da mnogu cesto toa moze da e od lekovite a I nemora da znaci moze I od samata ankcioznost da e

20. Dashing:)

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.829
    Допаѓања:
    2.565
    Што е галење во главата? Му се десило вакво нешто на некој? Нема ништо на интернет. Докторката ми кажа да запишувам колку пати ми се случува ама ништо не ми кажа што е тоа. Избегнуваше.
    Ако некој знае нека ми каже ;(
    Иначе не ми прави да се чуствувам лошо туку само нежно ќе ме погали како некој по раче да ве гали.

На Mentalna85 му/ѝ се допаѓа ова.