Те молам едуцирај се малку, важи? Зашто ако тебе не ти се десило, апсолутно не значи дека не е штетно и доста со тешењето.
Ако сакаш да немаш грижа на совест ке ги оставиш цигарите и фино лепо си отидеш на психолог со разговори ке пробаш ако не бива ништо ке ти даде нешто на природна база да пиеш, мораш да се бориш да најдеш сила сепак се работи за бременост, нека на прво место ти биде бебето, и јас поминав пред 3години многу тешко во бременоста со тешки кризи, но итрпив машки. Мисли на бебето тоа ке ти даде сила, а цигарите во канта уште вечерва, немој да мислиш оти цигарите те смируваат.
Devojce dosta krevas tenzii, vrska nemaat cigarite, da ne se pusi po edna kutija a nekolku cigari ne se nisto, lugje i ad pijat vo bremenost ako mora,i dosta veke so cigarite, ako i nosi dusata neka si pali po nekoja, moze toa ja smiruva,vaka samo ja stresirate.
Нема врска освен што бебето е поврзано со папочна со мајката и сè што внесува она, иде право во него. Додека се развива . Ако успее нормално да се развие со тие отрови од цигарите, во најмала рака ќе биде зависно од никотинот кој со месеци го внесувал и во моментот кога ќе се роди - толку, нема никотин за него. И знаеш што ќе има таа анкциозна мајка? Бебе во криза за никотин. Ама вие си знаете.
Леле не ми се верува дека во тема за анксиозност се расправам за нешто што(погрешно) мислев дека е common sense.Сигурно и за други работи си се тешите вака, ништо не му е на детето, а тоа мал милион работи може да испаднат.
Наместо да превземете одговорност вие се тешите дека ништо не е. Нема оправдување, штетно е за едно бебенце во развој, возрасни сте и можете да се приберете и да ги оставите цигарите комплетно. Неодговорно и незрело, без навреда, како станувате родители кога и во бременост ви е побитен сопствениот ќејф. Наместо да ја поддржувате првичната членка да продолжи да пуши, кажете и дека било па прошло, бебето ќе е живо и здраво ама да си најде други начини на справување со анксиозност.
Zdravo. Dali na nekoj mu se ima sluceno da ne go cuvstvuva svoeto telo, t.e kako da nema telo. Mene ovie 2 dena mi e taka i kako da ne sum prisutna vo momentot se cuvstvuvam. Ne znam dali e toa od anksioznosta i depresijata ili imam periferna nevropatija.
I jas se pominav toa, kao se e vo red. Naredno mi rekoa za najtocna dijagnoza magnet na srce. A jas si znam deka mi e anksot, ama taka koga ke ti recat, aj ne pravi da te vidam
Zdravo devojka, dali anksioznosta vi e zgolemena nekogas posle ciklus i kako se spravuvate se toa? Mn mi e loso ovaj pat posle ciklus. Nekogas nemam nisto a nenadejno ke dojde od nekade
Тоа да дека доаѓа и си оди али кај мене нема врска со циклусот. На моменти знае да ми е прелошо и после некако си поминува.
Пак јас. Знам дека ви здосадив ама не знам како да се спасам. Почнав да истражувам некои медицински книги на интернет барем нешто поврзано со болестиве и најдов некои барем мислам дека најдов ама се превише скапи поише од 100 евра. Исто за психологија нешто побарав ама за тоа немаше. Има во pdf некои медицински ама на англиски се. Дали знае некој да ми прати нешто поврзано со болестиве? Ништо не ми помага на мене изрод сум и решив дека сама ќе ги проучам. Сама си најдов што е тоа што ме галело во главата. За другиве работи ми треба некоја книга. Ама не се разбирам ич од медицина. Ај ако знае некој нека ми пише лп.
Добро не мора да ми лајкнувате кога си ја кажувам маката. Ако сум прашала значи не знам. Да разјасниме.
Јас искрено прв пат слушам за вакво нешто. Може на нернс база да ти е тоа од нервите. Дали имаш и други симптоми или само ова?
Не е само ова. Има и други ствари ама ова го разотркрив веќе. Мене ме интересира подлабокото. Ако мислиш на галењето само за тоа пишав сега.