Тоа е најчест симптом кај анксиозни личности. Поттикнато е од тоа што сме цело време во fight or flight сосотојба а со тоа се стегаат мускулите кај вратот кои ги притискаат вените и со тоа се добива намалена циркулација на кожата на главата. Значи не е во главата, не е во мозокот туку е на кожата на глава под косата.
Точно, и една цигара е премногу. Но ако сте активен пушач, тогаш стресот на телото од оставање наеднаш на цигарите е исто штетен колку и две три цигари. До 12та недела многу работи се штетни, и за жал не можеме се да избегнеме.
Здраво.Осеќам го едвај да стојам на нозе...ко несигурност. УЖАС. Вчера бев на некаја панел дискусија во х. А.Палас и ко да неможев да доседам од што се осечав анкс и ко сите да се ок а ја ко не присутна и ко целацснага да ми играше. Моментално сум во Автобус...пекол е и седам...мислам дека нозете не ме држат а само 45г имам. Незнам што е но одвратно е...1,5 год сум брз терапија.Пред менопауза сум о не сум истара што бев, чудно...
Zdravo. Se cuvstvuvam mnogu loso. Mislam deka umiram, bez nikakvi fizicki simptomi. Ponekogas me stega srceto i mi se cini deka srcev udar ke dobijam. Non stop sum vo nekakvo iscekuvanje deka nesto loso ke mi se sluci, nemozam ni da funkcioniram.
Денес, поминаа скоро 4 год од смртта на наш близок. Дали е нормално уште да осеќам емоции додека зборувам за него..?ептен брзо се расплакувам смао што ќе го спомниме. Никако да прекинам.... Ептен сум емотивна.
Notmalno e. Ama treba da si gi smenis mislite sekogas koga ke se setis na taa licnost sekjavajse na se dobro so znaes ili si pominala so nea. Bidi srekna so si ja imala taa licnost vo zivotot.
Jas imam kako nekoja napnatost nervoza mi treba mnogu vreme za da se sozemam mislite kako realni gi gledam
Toplovo plus ubiva mene mnogu mi smeta nemozam zesko da izdrzam,mnogu se plasam vo momentov me bocka i cesa po telovo a nemam nisto na kozata vratot zdrven i celo telo sto e ova vi se slucuvs li vaka plus mi trne i lice i sve pomosss