Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.177
    Допаѓања:
    16.411
    Морам ова да го пишам.
    Се напив седатив и реков па што сака нека е!
    Зедов мобилниот, кучето во двор, музика до даске и денс бејби!

Па ова не било, луѓе.

Се чувстувам толку весело!
    Исполнето!

Татко ми, ми гледа и мафта со главата 'што ли и стана'

До сите тивки борци.

Ве сакам.

:l::makeup::hug:

На SnowWhite8, Cosmic Girl и gogimica им се допаѓа ова.
  2. Elena1i

Elena1i Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2022
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    1.878
    Луѓе чувствувам болка во градите кај срцето. Се плашам!

3. Milicaakraavaa

Milicaakraavaa Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    23
    Kako osekjas draga?

4. Elena1i

Elena1i Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2022
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    1.878
    Како притисок и тежина во градите.

5. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.177
    Допаѓања:
    16.411
    Ви се случило ли на нервна база да повратите?

На работа доставив боледување, но со отворен датум и пишав дека денес ќе му кажам дали петок или пон ќе идам на раб.

Шефот, ми се развика како сум била неодговорна бидејќи секој ден дури не сум одела на работа пред 4 саати требало да му кажам дека тој ден, нема да одам на раб.

Мн ни се повраќа.

6. ani23

ani23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    783
    Допаѓања:
    942
    Dolgo vreme se places od ova ili ona te razbiram,ama najvazno ne ti e pogodena terapijata stom mozes tolku da places sekoj den i da ne ti e dobro.Vlozi pari vo dobar psihijatar ,koga bev na terapija nisto ne izleguvase od mene i da sakav kako FROZEN bev ,ama mi pomagase.Isto i so drugi sto se na AD ,treba barem normalno da funkcioniras so lekovi,zatoa i se pijat ,ama tebe ne ti se pogodeni ic.Baraj pomos na lekar ,ne na forum,ako imas zelba da funkcioniras priblizno normalno na rabota i doma.Ova najiskreno go pisuvam kako patalec ,ne deka delam pamet nekomu.Na krajot SAMA ODLUCUVAS ZA SEBE.(y)

На nena2010, GirlLove и Milicaakraavaa им се допаѓа ова.
  7. Trouble.m

Trouble.m Активен член

Се зачлени на:
    23 септември 2020
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    4
    Bravooo , tolku vistinito i korisno!
    Vi blagodaram , ova mi trebase <3

На gogimica и GirlLove им се допаѓа ова.
  8. Loslassen

Loslassen Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2022
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    474
    Може од стрес да зезнеш желудник. Збори и со општ доктор.

На Milicaakraavaa и GirlLove им се допаѓа ова.
  9. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.177
    Допаѓања:
    16.411
    Знам и за тоа.

Се обидувам да бидам смирена, иако живеам во прилично бучна околина.

10. Loslassen

Loslassen Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2022
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    474
    Модерен живот...тоа е.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  11. georgi_m

georgi_m Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2021
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    8
    Здраво, би сакал да ве замолам за мала помош. Јас сум дел од тимот на Разговор.мк и моментално сакаме да тестираме дали една од функционалнстите што ги имаме всушност нуди некаква вредност на луѓето.

Ми треба фидбек за целиот процес и ваше мислење. Доколку сакате разгледајте и пополнете го овој формулар па дајте ми фидбек околу истиот. Исто така, би сакал фидбек околу тоа дали одговорот што сте го добиле ви дал некаква вредност и дали и зошто (не) ве заинтересирал да закажете разговор со психологот. Слободно пишете ми фидбек овде јавно, во приватна порака или на georgi@razgovor.mk.

Доколку веќе ја користете мобилната апликација и имате критики или идеи што би сакале да видете ќе ми биде драго ако ги споделите :)

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MimiMajli@123

MimiMajli@123 Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2022
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    33
    Здраво, како сте се справувале со анксиозноста и паничните напади во текот на бременоста ??
    Јас сум скоро 5та недела, и одкако дознав за бременоста, паничните напади мноогу се зачестија. :(

13. Anksioznaa234

Anksioznaa234 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2022
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    41
    Zdravo. Sakam da ve prasam dali koga si sedite naednas vi stane loso, vi se gadi i povraka i cuvstvuvate kako nekakva energija da se dvizi niz vasite noze i race i mislete deka ke padnete i ke se onesvestite. Mene toa mi se slucuva poslednata nedela i me faka strav.

На gogimica му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bohem123

Bohem123 Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2022
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    7
    Ubavo kazano pisi mi na koj psihijatar odite ako moze falati

15. Milicaakraavaa

Milicaakraavaa Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    23
    Lugje nokjeska mi se sluci nesto strasno stanav od spienje imav custvo mnogu cudno kako nekoja visok energija nz kako da objasnam mi padnastrav pocnav da vikam po maz mi loso mie vo mmentot misli deka ke poludam I ke me odnesat so brza pomos on stana I me smiri sega nemozam da svatam dali bese vo sonot nesto zatoa sto ne pamtam skros se

16. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.769
    Допаѓања:
    40.540
    Тоа ако сака само да си го маскира проблемот, не да го реши. Повеќе работа со терапевт наместо само слепо препишување повисоки дози апчиња. Иако од што ја имам читано членкава скроз друга е ситуацијата кај нејзе ама ајде си знае она...

17. ani23

ani23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    783
    Допаѓања:
    942
    Postojat osobi koi licno gi poznavam i nemaat zelba ni da go maskiraat problemot.,ne pa da go resat.Nadobro e paralelno lekovi za pocetok da te dignat , potoa psihoterapija.Problemot e toa sto psihoterapijata e dolg proces od godina ili dve minimum i za nasi uslovi skapa, ama vredi sekoja para bidejki za zdravje se raboti, lekovite se evtini za sporedba.Imam podolgo iskustvo licno so psihoterapevt ,pokratko so farmacija.Na krajot ne e vazno sto i kako ,najvazno da se oprais kako mozes i znaes, i ne verglas cel zivot zatvoren vo krugot deka site DRUGI TI SE KRIVI -TI ZRTVATA JADNA I NAPATENA.

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.769
    Допаѓања:
    40.540
    Знам, знам, скапо е кај нас за луѓе кои не можат други работи да си дозволат а не па тоа...а очајно е потребно да биде малку подостапно.

19. Anngella19972018

Anngella19972018 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2021
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    15
    На мене ми се случува, дури и преку ноќ, плус имам многу често трнење на главата. Периодов имав многу нервози а пред 5-6 месеци и паничен напад. Незнам дали се работи за анксиозност, што и да е пробувам да се контролирам бидејќи по цел ден сум сама со дечињата, а во секој момент мислам дека ке паднам.. да напоменам не пијам никакви лекови и дојам сеуште

На Anksioznaa234 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Anksioznaa234

Anksioznaa234 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2022
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    41
    Јас имам трнење на глава само кога имам паничен напад, пред околу 2 недели имав и од кога ми се смири тахикардијата тогаш ми почнува трнењето на глава. Јас пијам АД и Хелекс понекогаш, но реално нема некое подобрување и денес зедов едни на природна база 5-Хидрокситриптофан. Малку се скапи 930 денари 30 апчиња, но од аптека ми рекоа дека се покажале како златен стандард за анксиозноста, па ке видам како ке биде.
    А според тоа што сте го напишале сигурно и кај вас е анксиозност со панични напади ако имате проверено се и крвна слика и ако било се во ред.