Dali postoi nekoj da se plasi deka nesto ke mu se sluci? Jas se plasam od nisto. Imam vnatresen strav i nemozam nisto da pravam :/ bukvalno nisto Pocnaa i vegjive da mi trnat
Istite simptomi gi imam kako vas..svetlo kafena stolica celo vreme ...retko nekogas kafena ...ok mi e krvnata slika ne znam na sto se dolzi..dali najdovte pricina za toa
Ке помине, не си сама, и јас мислев дека само мене ми е вака, дека никогаш нема да помине, ама се послаби и послаби се симптомите, и се ке се среди.
Sakam da prasam dali nekoj ima probano akupunktura za psiholoski problemi. Mojot problem e nesto poveke i razlicno od anksioznost no pravev 4 tretmani od najmalko 10 i se osekam porelaksirano.
Имам голем проблем со социјалната анксиозност, ми се појави голем страв од неупех од кога почнав на работа. Се чуствувам многу лошо ми се појавуваат мисли дека не сум доволно добар, дека не ме бива, да ли залудно се трудам, си поставувам прашања што ќе биде за 10 години дали ќе останам истиот или ќе се подобам, да ли ќе тапкам во место, што ќе мислат другите за мене кога ќе ме гледаат во оваа ситуација. Буквално кажано све на срце земам, така со оваа и ми се губи концентрација и вољја за работа. Но и пред да почнам со работа имам проблем да се запознаам со девојче, потешко комуницирам со нови луѓе, премногу се грижам сто мислат другите за мене, премногу се самосожалувам во себе, премалку самодоверба. Се надевам на малку совети, на малку помош. Знам дека е премногу сложено, но да не сте во моја кожа.
Сите сме во истата кожа,ако ти е утеха, и јас ги имам истите проблеми,страв од работа, страв од запознавање дружење,кругот на пријатели ми е сведен на две три пријателки,самодоверба нула, само погрешно е што многу се сожалување сами себе, и што живееме во школка.
sto da pravam imam jaka anksioznost i panika kako se Smiruvate vie koga imate anksiozen ili panicen napad jas celo vreme si mislam deka ke umram
Dali sega poradi toploto vreme vi e zgolemena anksioznosta? Mene i panicnite napadi mi se zacestija, skoro sekoj den imam panicen napad.
Истово го мислам... Нешто се инатев дома и со еден другар математики правевме за живот,читавме за рак и пишува на нет од се се фаќал,и се истрауматизирав
Ако ти кажеме ќе почниш и ти да ги осеќаш тие симптоми, или ќе си ги бараш дали ги имаш,секој човек е посебна индивидуа и различно осеќа.
Поздрав.Имам 18 години и во истата ситуација сум.Се започна пред околу 3-4 месеци со послаб интензитет и не обрнав внимание на тоа(имав јака анксиозност ми се јави блага дереализација).Пред 2 месеци додека седев на телефон,наеднаш ми стана многу полошо,место не ме фаќаше,наваму натаму(др/дп на јако ниво,панични напади,повраќање - стигнав и до болница,мислеа корона имам).Јас не бев свесен што ми се случува наеднаш се почна како да ми се случува во сон.Отидов на психијатар,му кажав дека ништо не се прави,немам сила,се ми е како во сон,се осеќам како да не сум јас а знам дека сум јас,и тој ми рече дека станува збор за депресија(можеби јас не му објаснив доволно,не бев свесен ни јас како всушност се осеќам и што ми е),да почнам да живеам итн..Тогаш ни јас не бев свесен како и зошто ми се случува сето тоа,па решив да побарам на интернет(не знам како стигнав да прочитам за дереализација ама од кога го прочитав тоа ми олесни,затоа што пред да го прочитам тоа мислев дека полудувам...или натаму сум тргнат бдч.)Еве сега после 2 месеци почна да ми попушта др/дп ама се осеќам како изгубен(зошто наеднаш како да се разбудив од сон? а всушност сум бил буден,многу лошо чувство,како прв пат да сум на светов).Како ми поминува др/дп се повеќе ми се враќа и анксиозноста.Инаку пијам само магнезан неуро и Triptofan за енергија на природна база.Почнав да излегувам надвор иако се осеќам како изгубен у просторот затоа што почнав да осеќам страв од паѓање у депресија.Лошо е ама ќе помине.Ова е моето искуство се надевам ќе ти помогне.