Немој да размислуваш така, на сите ни е лошо, од жешкото, тешко е времево , животот е убав само ние поинаку го перцепираме,кога ти е така напиј се нешто за смирување, дружи се со луѓе што те прават среќна, разговарај, прошетај, ќе помине, тоа се само моменти на слабост, не им се предавај.
Здраво,јас сум нова со овај проблем и незнам дали е баш анксиозност,бев под стрес некое време само потискав емоции една на друга едни финансиски други малку со бракот и така,инаку сум ведра особа весела комуникативна,помина стресот и нервозата и сега сум во релакс фаза и наеднаш почна како некоја паника да ме фаќа, наеднаш жештина ми се згадува и стомакот ме фаќа за вц одма секундарно неубаво чувство стегната душа неможам да зборувам многу, бев на матичната ми даде Хелекс да пијам некое време (прв пат конзумирам ваков тип лек) некое време подобро ми е некогаш пак се случува како да си помогнам и дали да посетам психолог?? Ви благодарам ако ми одговорите
На почеток, имав симптоми како што имав и пред да почнам да ги пијам, како умор вртоглавици,гадење, лошење,болки по цело тело,боцкање и жежење по екстремитетите, по грбот, лицето, играње на мускули и што уште не. Со текот на времето беше се подобро, пиев и Хелекс првите два месеци. Дулсевиа пиев една год,вчера бев на контрола ми даде лунерба ден и ноќ, мелатонин гинко , магнезиум и контрола за три месеци
Zdravo. Sakam da ve prasam dali sega od zeskoto vreme ste poveke voznemireni, nervozni? Jas isto taka imam vrtoglavica, koga sedam podolgo vreme i stanam imam silna vrtoglavica koja trae okolu 1 minuta. Ne znam dali e od anksioznosta ili nesto povrzano so zdravjeto. Porano imav nesonica ama sega po cel den mi se spie, se cuvstvuvam izmoreno i malaksano. Dali nekoj od vas ima isti simptomi?
Цело време одам на психијатар, нема многу малу, додека имаш потреба ќе пиеш, познавам луѓе што пијат и по 20 години и повеќе.
Женски, здраво. Решив секое сабалје на гладно да пијам смути и да ме држи до ручек, до 4 саат барем, но не ми успева. 2 саати по смутиот, ми се пријадува. Пример денес смутиот го испив во 10, а веќе во 12 ми се јадеше. Нз дали ми е само до мозокот. Постојано сум само втора смена, од 14 до 22. Во жешкото идам до кај колешката, блиску е, 10 мин, но се осеќам мутава. Дечково ми вели, да не јадам и дека нешто не е во ред со мене бидејки после 2 саати ми се јаде. Нз зш ми е вака. Пробав да ја контактирам психијатрката, но не добив одговор.... Психички сум пре пре изморена, работам во кол центар, со другарка веќе се немам видено со месеци.... Нз дали е до мене и зошто не сакам да се дружам со никој. Знам дека мора да излегувам
Пиеш смути што е течност и се чудиш зошто не те држи до ручек, притоа се прашуваш да не ти е проблемот во мозокот? Згора на тоа дечко ти ти вика да не јадеш? Не девојко, смути не е оброк, буквално ужина е и гладна си пошто гладуваш не зашто нешто не ти е во ред со мозокот.
Тој ми вели да не јадам, бидејќи треба да ослабам. Т. Е. Јас сакам да ослабам Анемична сум инаку Јас си каснав 2 лепчиња со ајвар хаха си се најадов и тргнав за на работа. Кој што сака нека вели. Ама тој ме загрижи оти ми рече дека нешто не е во ред со мене, ако не сум издржувала со смути до ручек и тоа мн ме загрижи.
Течна храна не држи и логично побрзо се дигестира, особено не смути, претпоставувам полно со овошје, без протеини. Сосема нормално, јас дури и моментот кога би го испила не би се чувствувала најадено, не пак после 2 саата. Посебно ако си со таква работа, најубаво на свет обилен оброк да си имаш и ќе видиш и дека нема да бидеш толку изморена. Дечко ти гомна да ти јаде.
Гирл, поработи на самодовербата. И така никогаш нема да си во околина на луѓе кои што ќе те коментираат, демотивираат, заплашуваат и сл. Кога ти се јаде, јади и не прашувај за секое нешто зашто? Ти сакаш за се да бараш одговор и каде што нема проблем сама си правиш. Мислам дека веќе си доволно возрасна да си сфатиш како е животот и како стојат работите. Не е се анксиозност, нешто е и карактер. Најдобронамерно совет ти давам. Престани да го анализираш секој чекор и момент во животот. И за анемија си има исхрана и терапија. Секој различно јаде и различно е навикнат. На 30години вакви прашања се искрено ноу сенс @GirlLove
@GirlLove јас ако се напијам смути сабајле и до 4 да не јадам ќе завршам в болница. Ништо не е погрешно во тебе, дечкото не ти е во ред. Ако му се слабее нека се изгладнува тој, така ни ќе ослабеш, ни психички ќе имаш некое подобрување. Нормално дека мутава се осеќаш ем анемична, ем гладна, па и на работа одиш гладна, мозокот нема од што да ти функционира.
Isto kako da sum pod Apaurini....od rabota idam.vo 16.00h i mi se spie strasno mn.nemam sila za nisto Preku den strav mi e da se dvizam.od sto ko ke stanam mislam mi se vrti pametot. STEKA STO SEDAM NA RAB.VO KANC.Eve vcera duri ko pocna da vrne nekako dignav usi...i progledav, i ne spiev popladneto. Moze od vrenevo e