Neznam za Vas, no jas sum opteretena i isplasena poradi fiz.simotomi...tahikardija, igranje na muskuli na nozete posebno podkolenicite i ponekogas me faka grc na prstite od nozete. OMSLAKSANA SUM I KO UMOR DA CUSTVUVAM, JA NEMAM SILATA STO NA IMAV PORANO, DALI POSLE COVIDOT E NE ZNAM.Isto se osekam mn.mn.uplasena da ne imam nekoja nevroloska dijagnoza
Вака имам интензивна анксиозност и вознемирена сум,значи се вознемирува за глупости. На пр.јас дипломирав и сега на есен ќе ни ги даваат дипломи,и постојано од внатре добивам анксиозни гласови и бараат причини да мислам анксиозно дека нема да добијам диплома,дека ќе се случи нешто,а многу труд вложив во високото образование. Дали некој се соочува со вакви глупави анксиозност и помош?
По втор пат пишувам овде и сакам да ви кажам дека најверојатно и јас ви се придружив... Чувствувам голем страв и панични напади за многу работи(најголем дел од тие се финансискиот дел), бргу се вознемирувам и сум со скратен здив, имам страв во новата средина и се гушам... Размислувам на едни исти работи секојдневно и по неколку часа задржувајќи се на нив. Срцето ми бие многу силно,главоболка и имам чувство за бегање незнам како да опишам, мислам дека ме некој прогонува кога сум со други и тогаш се доста вознемирувам и сакам да побегнам. Инаку моментално чувствувам и топлина голема на лицето и по телото (најмногу на лицето и ушите) и почнувам да се потам и срцебиење,исто така и скратен здив и главоболка пропратено со паника и потреба за бегство. Па што ќе кажете за мене сега? Најсериозни ве молам.
Ти си здрав/а Сфаќам дека ова ни се случува поради тоа што долг период не сме ги слушале своите потреби. Како прво најмногу за релаксација и одмор, спиење, јадење, љубов, секс итн. Сме си се оптовариле со се и сешто и сме си дале огромен притисок. Себеси сме се ставале на последно место. Ај чекај да помогнам за ова, за она. Ај чекај од атер да излезам, ќе ми се налутат другарите / другарките. Или премногу сме посветени на работата, а малку лично на нас, како мене пример. Домашните постојано ни зборат, како е некој поуспешен од нас, како оваа работа не е за нас, овој дечко не е за нас. Поќути и на мајка ти, на татко ти, на брат ти, на сестра ти и др. Не се карај. Не, не се карај. Гласно кажи си го тоа што сакаш да го кажеш, не оставај да тлее во тебе. Бдв сите сме исти, кој во почетна, кој во поодмината фаза. Сите се од тоа имаме преживеано Не грижи се. Психијатар и психолог, од срце. И пиши се што ти треба. П.С. Нека не ти кажуваат дека исто е да збориш со домашните или другарките за твојот проблем и исто е со психолог. Не е. Ќе видиш како ќе ти олесни кај психолог, само искреност и отвореност
Здраво. Дали страв од смрт, од болест е анксиозност? На пример, ме боли грло и веднаш мислам дека е болест, почнувам да паничам, срцето силно ми чука во тој момент и не ми е добро. Кога ќе видам некоја модринка одма мислам на најлошото и повторно ме фаќа страв и плачам, во тие моменти земам Дијазепам или пробувам да медитирам, некогаш помага некогаш не. Секој ден се оптеретувам а што ако ми е ова, а што ако ми е она... Крв имам проверено во ред е, ЕКГ во ред, но сеуште го има тоа чувство дека ми е нешто и дека можеби докторите не приметиле.. Многу ми е тешко..
Malku e toa,minimum 2 pati vo mesec treba da se odi ,eve jas odam veke 3 godini,ne deka imam nesto mnogu pari i plata,ama mnogu postignav do sega,ne se prepoznavam od porano.Ova ne go kazuvam samo na tebe ,na site opsto.Ako imam pari za po nekoja sminka i kafe pienje,i farbanje na frizer, i nokti pravenje ,epa ne stedam na zdravje.Site okolu mene se protiv koga im kazuvas jasno NE ,ama ne mi e gajle, i mi se smeea vo lice,togas ne piev ni lelovi,ama sega sum posilna.Ne mi e krivo za niedna para dadena tamu,na sala vikam EX,KOLKU MONA tasni ke si kupev do sega?Imam 2 dosta mi se.
Истото мислење го делам, не ми требаат сега милион чанти и облека, нит па ми треба друштво од 5 луѓе.и знам дека е малку, среќа добив покачување па сега можам да си дозволам повече сесии Се двоумам оти треба онлајн. Психотерапевката не ми работи во викенд. Онлајн бев еднаш само. Кај кого одиш ти? Гледам ја фалат Вера Типко. Имам ужасни кошмари периодов и уште повеќе сум мотивирана за чудо да се посветам само на себе
Ете ме, треба да добијам деновиве, анксо на максимУм, како отепана сум, грам енергија немам, не сум добро ни психички ни физички
Imam since 11god, i mi se pozali od sinoka na bolka vo predelot na dojkata kaj ciceto, odnosno okolu pupkata. I mn.sum.panicar po priroda...a detevo mi vika mamo desnoto cice me boli na dopir. Slabicok e sin mi ne e puno dete...i se sekiram mn.a utre vecer zaminuvame na odmor za Italija.Se mislam dali da mu napravam edna krvna slika. Mile panika sum i paranoja teska. Moze e i od pubertet sega raste neznam...noke nema spienje, ke umram od misli.
На одмор се оди спремен со све што ти треба,сега само нешто на природна база ако ти дадат, Валеријана, мајчина душица
Зашто имам меурчиња во стомакот? Ова е најново. Неколку дена ми се дешава и уште не сум се видела со докторката. Да не знае некој? Јас се изморив веќе да читам за болести и вас ве напнав. Ама не знам веќе што е со состојбава. Само нешто ќе се појави привремено и после исчезнува.
Воопшто не ми е добро, како срце да ме стега, ќе умирам ли??? Како бодежи имам не сум добра не можам веќе.. Цел ден без прекин плачам како бумбар сум во очите... Страв ми е веќе од се, сакам да се врати старата јас...