1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. jEwElRy

jEwElRy Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2013
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    253
    И мене ми се има јавено тоа чувство на "меурчиња" во стомакот. Најчесто ми се јавува во периоди кога имам тремор, тикови на одредени мускули по телото, но не сум сигурна дали е предизвикано од анксиозност или е нешто друго.:)

На gogimica му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.829
    Допаѓања:
    2.565
    Тоа го нема во симптомите за анскиозност. Ги испрочитав сите.
    Не можам да разберам. Да сфатев ваљда ќе бев оздравена веќе.

3. Anksioznaa234

Anksioznaa234 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2022
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    41
    Zdravo. Pak jas. Sakav da ve prasam dali so anksioznosta imate zgolemena agresija, ste se skarale so site prijateli i nemate zelba da izlezete od doma?

4. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.071
    Допаѓања:
    2.630
    Не читај симптоми цело време, така не си дозволуваш да ти се подобри ситуацијата бидејќи цело време мислиш и бараш симптоми.
    Да, се случува. Мене ми се случува кога не спијам како што треба, не мора да значи дека е симптом на анксиозност :)

Се случува. Мора да најдеш начин да не ги оддалечиш сите од тебе. Тешко е и ќе биде тешко ама тоа е патот кон подобрување. А можеби и ќе биде полесно бидејќи веќе имаш препознаено проблем и сега е прашање само како ќе го контролираш :)

Едит: немањето желба за излегување од дома исто така е проблем ама како одминува време мора да се почне со мали чекори. Отворив и тема за тоа: Мали достигнувања за нашето здравје Кога ќе си во можност, направи напор и излези малку, пиши во темата ако сакаш :)

Последна измена: 17 јули 2022
    На GirlLove и Anksioznaa234 им се допаѓа ова.
  5. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.219
    Допаѓања:
    16.475
    Зошто сите околу мене велат дека сум разгалена?

6. Желкичка

Желкичка Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2022
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    19
    Како дошле до тој заклучок?

7. Желкичка

Желкичка Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2022
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    19
    Иначе јас бев анксиозна многу после смрт на близок човек и ми беше многу тешко да го пребродам тој период и мислев дека никогаш нема да ми помине но ете некако се извлеков од тој пекол и ако можам на некого да му помогнам нека повели што го мачи, јас сум тука за секој :l:

На Cosmic Girl, Accgirl и GirlLove им се допаѓа ова.
  8. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    4.104
    Кога патувам некаде имам стегање на гради и не можам да дишам. До сега вакво нешто сум немала . Пиев запира ама веќе не пијам. Не знам дали ми е од анекс или од што имам здравствен проблем. Бев одлична до сега :(
    Да се надополнам, морам редовни котроли на срце и пристисок да правам, од бременоста ми останаа некои работи. Пиев до пред 2 месеца пола бипресо и енап од 5мг., значи 2,5. Сега не пијам ништо и бев пресреќна дека се изборив со сето зло. Ама ова веќе ме загрижува.

9. Желкичка

Желкичка Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2022
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    19

Запира немој во никој случај да ги пиеш. Кога бев анксиозна отидов на "психијатар" ставам наводници бидејќи нема П од психијатар, и ми даде запира па кога почнав да ги пијам многу лошо ми беше, само на спиење ме тераше и како болна да бев немав сила за ништо дури и во сон се будев постојано како кошмари да имав, многу лошо ми беше да не се повтори и кога ги прекинав апчињата ми беше многу подобро.

10. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.219
    Допаѓања:
    16.475
    Те молам немој вака.
    Секој има различно искуство со апчињата.
    Мене пример ми беа добри.

Ве молам немој да заплашувате членови.
    Секој себеси да си се гледа и да си осеќа како него му делуваат и контактирање со психијатар, психолог.

На velfi и MMayers им се допаѓа ова.
  11. Желкичка

Желкичка Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2022
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    19
    Во ред, но имам право да го кажам своето мислење така?

12. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    599
    Допаѓања:
    483
    Мене зепира ме вратија во живот

На LUCI 99 и MMayers им се допаѓа ова.
  13. Желкичка

Желкичка Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2022
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    19
    Ниту имав намера да заплашам некого
    До организмот е изгледа, мене не ми делуваа воошто добро.

На Tarantulla и GirlLove им се допаѓа ова.
  14. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    4.104
    Ги пиев и ги прекинавме. Бев добро.
    Сега наеднаш имам стегање на гради кога патувам. Не можам да дишам. Не знам дали ова е симптом на анксиозност.

15. Желкичка

Желкичка Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2022
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    19
    Симптом е, да. Јас го имав истиот симптом кога бев анксиозна.

16. MMayers

MMayers Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    45
    Што зборуваш...! Да од АД има некои нус појави се додека се навикне организмот и дури да почнат да делуваат... Јас почнав со зепира, па потоа психијатарот ми смена на зенфакса, па пароксетин (некоја негова шема... Се покажа како многу добра) и сега пак сум на зепира и сум во фаза на откажување... Немам никакви нус појави (немав дури ни кога ги менував, а ги менував наеднаш) и се чувствувам одлично... Збогум анксиозност моја... Нема да ми недостигаш :D

и мене исто

П.С. Слушајте си ги советите од докторот, соберете малку храброст и издржете некој период... И бидете со луѓе кои ве сакаат, ви даваат поддршка и ја сваќаат вашата состојба.

Последна измена: 18 јули 2022
    На S.W.A.G, velfi и LUCI 99 им се допаѓа ова.
  17. Желкичка

Желкичка Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2022
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    19
    Сакаш да кажеш ти поминала анксиозноста од апчиња?

18. ElenaBUTTERFLY

ElenaBUTTERFLY Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2021
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    267
    Јас сакам да кажам нешто да ми олесни навистина,имам анксиозност долго време и опсесивни компулзивно мисли,навистина е тешко и секојдневно да се бориш со оваа состојба.Кога дефинитивно ме фала анксиозноста цел ден трае и ме уништува,ми ја црпи цела енергија,на пр.го средував козметичкото катче мое лично,и ми доаѓаат мисли дека можеби некој крем,кармин е расипан со поминат рок,дека ќе ми се случи нешто на лицето и сл.Иако сите производи редовно ги менувам и се нови и не се расипани.Ама не е до мене што да правам.Некој совет дали некој поминувал низ вакво нешто или слично?

19. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    148
    Isto...i jas imam tikovi na muskulite od nozete...i toa veke 2 godini. SEGA na odmor sum panicam

20. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.641
    Допаѓања:
    4.980
    Помош дечки..
    Некои може не памтите пишев овде, еве 3 та година со анксиозност сега веќе послаба форма… Вечерва имав стресна ситуација, почина свекор ми, ко ми кажаа наеднаш осетив болка на левата страна и на грбот премногу се исплашив се јавив на матичната ми рече да не се плашАм од стресот ми е и да се напијам диазепам. Се напив од 5мг ми се опушти цело телоо и болките ги снема, си лежам сега покрај син ми се смирив некако но само шо ке видам некој од фамилијата јас се тресам, незнам како ке излезам да се видам со нив, незнам како да бидам смирена утре, ми е страв да не ми се случи пак како вечерва…
    Совет дајте како да се совземам му требам на син ми, на маж ми, премногу се плашам…;(