Како сте денес? Јас вчера почина дедо ми денеска го закопувавме, дали од жешково незнам, преспав зошто главата ме болеше, сега ко станав значи толку лошо ми беше, дури душава ми се треси, како да ми се гади, леле незнам точно што ми е ама ич не ми е добро. Закопов значи врска нема, дедо ми доживеа 92год, дај боже сите толку да истераме, не сум испаничена или потресена од тоа.
Не, кај мене беше обратно , пред да ги пијам дулсевиа имав висок пулс до 110 ми одеше, потоа ми се стабилизира со антидепресивите ама и магнезан б6 си пиев на своја рака.Еве сега оваа недела прележав и ковид и пулсот пак 110 ми беше еден ден од стрес
Дали луѓетоо со анксиозност се по емотивни, повеќе се врзуваат за места, настани и личности? Не сакаат разделби и немаат претстава за иднината? Или се тоа само зависи од карактерот на човекот??
Јас прележав ковид три пати , третиот пат како најтешко да беше.. Кога имав температура пулсот ми одеше 140. Многу се исплашив. И од тогаш како повисок да ми остана... Се надевам дека си подобра. Со помин.
Друштво анксиозноста знае да си оди, повторно да се врати, па пак да си отиде….и тоа се така во круг, сите ние сме на некој начин анксиозни, кој повеќе, кој помалку. Суштината е во тоа да научите да ја контролирате, да правите работи кои ве прават среќни, да мислите позитивно, да не се предавате. Еве кај мене во моментов е присутна, од нигде никаде, од глупост, вчера ме заболе едната града, незнам дали е од градник или нешто хормонски, ама знам дека анксиозноста е тука, нез потреба, се ќе се среди, уствари со анксиозноста може да биде само полошо, ама ете сега во моментов е тука и лошо се осеќам, болката што ја имам во градата прави анксиозноста да излезе дури од контрола, ама не се предавам. Сто пати успеав, успеав да излезам и од депресија, така да ќе успеам и сега.
Na promena na vreme kako vi e? Jas sum uzas. Cela leva strana mi se zdrvuva, glavata me boli na levata strana, paniki me mavaat. Se zivo i divo mi e provereno, elektroliten status, ddimeri, magnet......fativ neurobion da pijam, oti sum bez AD poveke od godina dena, nekako ne mi pomaga,.......Help?
Здраво, веќе долг период сум во депресија, а приметувам дека имам и социјална анксиозност, дали треба да одам на психијатар или психолог, инаку имам 16 години
Treba,odi na nesto od toa imam zagubeno mnogu od zivotot,ama nemase koj da mi kaze deka se leci i pominuva.
Дали повеќе ви смета летото или зимата? На мене во лето ми е најубаво, но зимата, поточно тие денови кога е затемнето и замаглено едвај ги преживувам, како низ тунел да поминувам како е кај вас?