Mene promena na vreme, mesto, premin od edna na druga klima, me zdrobuva. Sega bev Grcija 20 dena, se poremetiv skroz na skroz. Sakam Ohrid da odam vikendov, strav mi e. Ova anksov mislam nikogas nema da me napusti, najdobra drugarka mi e
Дечки имав некои лоши мисли цел ден и сега не можам воздух да си земам убаво, се напив Дијазепам, ќе помине ли?
Osven sto e zesko jas imam maka so zestini vo gradi dlava crveneenje vo lice bolki vo gradi i rbet mnogu mi e tesko hormoni mirni od sto e seto ova mnogu se macam ima li nekoj kako mene ili samo jas sum plus bez sila samo mi se lezi.....vi blagodaram i se izvinuvam za dolgiot post
Jas osekjam zestini vo stomak. Isto nemam sila, lezam po cel den ne izleguvam od doma i me faka strav da ne e nesto seriozno. So sekoja najmala bolka so ja pocuvstvuvam, vednas pomisluvam da ne e nekakva seriozna bolest.
Од сабајле сум со панични, грбот ме боли, рацеве ми препотува, како омалаксана сум, во желудников сум катастрофа Аман нека заминува жешково оти неножам повеќе да го поднесувам.
Dali po prekinuvanje na AD se vraka anksioznosta i panicnite napadi? Jas gi prekinav pred eden mesec, bev dobra do pred nekolku dena. Sega pak sekoja nok se budam i mislam deka umiram. Voznemirena sum, me stega srceto, mi se cini ke se onesvestam, hiperventiliram, imam slabost vo racete.
Zdravo... Veke edna nedela imam panicni napadi. Prviot pat osetiv i bockanje vo srceto i koga disev kako da me bolese srceto. 3 doktori mi kazaa deka srceto ne boli tuku muskuli vo oblasta. Zemav eden magnezium od 375mg i za 15 min go snema toa bockanje bolenje. Potta i custvoto kako da ne mozam da vdisam vozduh ostanaa. Zemav heleks na svoja raka od 0.25mg bez da gi izvestam doma zatoa sto ne sakam da se trevozat sepak se luge na pogolema vozrast i pogubno bi bilo za mene da gledam kolku mngou ke gi boli da znaat deka se soocuvam so vakov problem. Ne to zasluzuvaat toa i sakam da imaat ubava mirna starost. Heleks mi pomogna prviot den i go otkaciv odma. Drugiot den se bese vo red i vecerta sednav na klupa da se odmoram i tamu dobiv navistina silen panicen napad so zabrzan ritan na srceto, premnogu potenje, tresenje na racete i nozete koe traese okolu 2-3 minuti. Vednas otidov doma i zemav heleks. Sega pijam heleks no seuste navecer osobeno osekam kako da ne mozam da zemam dovolno vozduh a fakt e deka zemam bidejki ako ne mozam da zemam vistina vozduh ke se onesvestam. Ja imam nekoja potreba da se izdisam. Ne znam kako ubavo da go opisam toa. Moze nekoj od vas ako go cita ova ke prepoznae i ke spodeli ili opise poubavo.
Се препознавам и пијам апчиња, повеќе од пола народ пие седативи тоа не е ништо страшно,имаш потреба, пиеш тоа е.
Zalno e navistina da pieme takvi apcinja... jas se plasam od zavisnost... dali poznavas dobar psihijatar vo skopje?
Imam isti simptomj kako vas ..kako resicki vo izmet..psihicki sum preoptovarenA.zakazav kolonoskopija I bidejki ne sum psihicki spremna ja otkazav..I pametot mi e vo ne daj boze bolest..sto izleze Kaj vas od toj problem ..od krv vo stolicata
На работа бев, со втор ден добиено, премногу имавме работа прежешко беше, се напив 3 кафиња сетив 3тото ми беше по јако и ми се слоши наеднаш ми се секоја раце и нозе и грбот како да ме здоболе, се исплашивв многу излегов надвор испив мн вода ми дадоа хелекс 0,25 се напив и почнав да се тресам (паничен напад) си дојдов дома и исповратив ми олесна малку ама сега ми е страв уште.. И претходно така ми се има случено од мн кафе ама сега ми е страв оти мислев срцев удар ке добијам, неможам да се смирам
Кафе и анксиозност не одат заедно. 15 години се немам напиено, уште пред да знам дека имам анксиозност добивав тресење и панични напади по конзумирање на кофеин.
Оффф како да го исфрлам скроз, трета смена не функционирам без кафе само си ја знаев границата, до 3 максимум послаби и си терав. Кај ми се погоди ова по јако мислев готова сум…
И психолог ти треба, да го откриеш коренот на анксиозноста и паничните напади. Психијатрите одредуваат дијагноза и терапија, а психолозите се за работа на себе. Пребарај низ форумов за препораки за психијатар и психолог.
Fala ke pobaram. Se plasam deka blisku sum do zloupotreba so heleks i ne sakam da dobijam zavisnost od apcinja a uste pomalku sakam da mislam kolku stetat na organite. Ne mi e vinovno teloto da go kaznuvam so takvi supstanci hemiski. Ke pobaram pomos od psiholog za pocetok