И јас така мислев и трпев добри 2 години, се мачев буквално. За да сватам дури сега колку бев будала, сега имам големи проблеми со желудникот, од стресот шо го трпев само за да не пијам терапија си напрајв полошо. Е сега без проблем си земам хелекс по потреба ама сега сум далеку подобра психички од пред 2 години и немам страв од апчиња туку страв да не поминувам пак се од почеток… Побарај си помош, очигледно чим сами неможиме да си поможиме ни треба помош од стручно лице, и само верба во нив, оти џабе ке одиш ако не им верваш и мислиш дека нема да ти поможат.
Еве и јас сум таква, преспав за трета смена и сега кога станав цела замавната сум, нешто нервозна сум без везе, во душава не ми е убаво, градиве како да ме стегаат, се борам колку што можам без ад, само на диезепам сум.
Glavata mi e stegnata, cuvstvuvam nekakva slabost, mislam vo sekoj moment ke padnam i ke se onesvestam. Kako da ja gubam svesta. Ne znam dali e od anksioznosta ili stvarno mi e loso
Trae poveke od 30 min. Nemozam da se smiram. Sega me stega srceto. Mi se cini umiram, a od doma mi vikat nisto ne mi e ne sakat da odime na doktor.
Koga ti se slucuva steganjeto pretezno koga sedis ili koga pravis nesto? Ako e koga pravis nesto na primer rabotis ili peshacis togas treba da Odis na lelar.
Здраво на сите...периодов ми е многу лошо посебно кога станувам насабајле морам да се напијам хелекс инаку не можам да функционирам никако...баш поради ова ми е страв да одам на одмор,секое излегување ми е со страв и пијам хелекс пред да отидам некаде зошто знам дека ке ме фати паничен напад...Не можам ни да седам со некој да разговарам вознемирена сум не ме држи место...инаку пијам и асентра ама мислам ништо не помага...Сите се радуваат на одмор кога одат јас со стравови како ќе ми биде,како ке издржам на плажа и триста др филмови
Може да се од анкс, може од мигрена пример, може и од други работи, може од многу седење пред екран исто така
Koga sedam. Imam odeno na lekar. Denes primer ne mislam na srceto od sabajle mi se vrtese, mislev ke padnam pa si mislev kojznae kolku mi e oslabnata krvta, da nemam anemija.
Ај дирек психијатар и психолог. Мене ич не ми беше до одење на работа, ниту до јадење. Сега веќе знам дека морам сама да се гледам, оти никој нема да ме чува како себе, дали психички, дали физички. Еве почнав веќе втора недела да си правам смути и сум анемична. Цвекло, морков и мед. Аронија, боровница и јагоди
Скроз исто лани,не бев на море мислев нема да идрзам пат,бев во ОХРИД.Се црцкав како ке биде ама на отворен простор цел ден,и со сенки и вода супер поминав.Заклучив дека треба што повеќе да бидам на отворен простор ,и преку ден не можев да спијам само се одмарав.Сега обавезно пијам витамин д.од 3000 мин.
Нели не треба да се пие витамин Д лето? Ма да, јас се прашувам дали треба да пијам оти цело време сум пред компјутер и нема мн светлина во просторијава
Ќе може помош некој, сеуште немам диоптер, многу е мал, но ми е страв да не се зголеми и да не треба да носам очила постојано, мислам дека ако се зголеми диоптерот дека се ќе ми биде матно без очила и дека ќе ми се врти, сите знаеме колку се страшни вртоглавиците кога сме анксиозни. Ќе може некој искуство да каже? патем од тој страв од намален вид, тел. скоро и да не фаќам в рака, со сите изгубив контакт
Izgleda pak ke moram da se vratam na AD. A moze li anksioznosta da premine vo depresija? Po vcerasnite panicni napadi, denes se osekjam loso, izmoreno. Nemam zelba da stanam od krevet, tazna sum, a ne znam zosto. Odev da pesacam, ama denes ni za toa nemav zelba...
Значи на луѓево му објаснувам, шо се случива со мене, делумно ме сфаќаат. Е сега, правев муабет за планинарење и некои ми рекоа ме смеело да одам оти сум анемична можело да паднам в планина негде....значи јас зборувам за на пократки патеки а не наеднаш.