Грл, искрено мое мислење е дека не мораш на сите да им кажуваш дека имаш анемија, па секој 5ти човек има и каква ти е анемијата каков вид? Ти ја дијагностицирале ли или имаш само серумско железо ниско?
Апаурин помага против оваа ситуација дали некој има пробано и како делува? Гледам како инекции се или како?
Па, да. Така ми рече матичната. Инаку нз дали серумското железо е она исто со Fe. Вака ми се вредностите пред 1 месец : Fe 4.6 од 6.6-26 Hgb 9.6 од 11-17 А,серумското, ако има како посебно никогаш го немам проверено.
Ништо страшно не е. Ако не помага храна после месец дена, земи си хеферол секако матичната ако се согласи или ферсан форте.
Уф, ми олесна. Ти благодарам.... Сега планирам пак да правам крвна слика пошто ќе одам на гинеколог. Оваа е од јуни. Овие ги гледав ама нз дали смеам сама да почнам да ги пијам или мора док да знае. Си правам смути, гледам рецепти шо нетов, па здравје Господ да се накренам
Планина односно повисока надморска височина баш и се препорачува за слабокрвност. Само мора да си поседиш некој период а не да биде на неколку часа. На пример да си недела две на планина. Првиот ден само треба да не се форсираш физички, да се адаптираш. Зошто многу често се осеќам како да имам екстра енергија првиот ден и се запнувам, ама наредниот ден се осеќам изморена. Исто важи и за кога ќе се симнеш на помала надморска височина после подолго време на планина. Првиот ден-два без запнување.
Zemi vozduh silno preku nos, zadrzi go 10 sek (ako mozes, jas na primer ne mozam) i posle preku usta izdisi se. Mnogu pomaga
Zdravo. Imam kardiofobija i poveke pati imam odeno na kardiolog. Ovie denovi mi se cini kako srceto podrugo da mi cuka, imam steganje vo gradite, stomakot mi e izduvan. Preska dodeka pesacev imav crni misli i pocna da me stega srceto nemozev da disam i da odam i sega procitav deka ako ve stega srceto dodeka pesacite sigurno e srcev udar. Inaku imam bolka i vo grbot i raminjata, ama ne samo vo levoto tuku i vo desnoto i koga gi dopram uste poveke me bolat. Ne znam dali pak da odam na kardiolog. Dali nekoj imal slicen problem?
Носев наочари од 15 до 39 години кога направив ласерска корекција во систина. Не е трагедија да носиш наочари не туку си филмувај многу. Јас и денес носам наочари без диоптер за заштита од екрани.