Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. TE-EN

TE-EN Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    7
    Јас го имав истиот проблем и со глава зид туркав.За инает правев се што ми сметаше.Одев во гужва,намерно се џарев во коли што поминуваат оти порано мислев дека ке паднам кога ќе се џарев во кола што се движи,ми се вртеше.Се што ми предизвикуваше немир јас намерно го правев.Ми помогна многу шетање на вечер со сопругата,многу разговори со сопругата,за се и сешто,секакви теми.Многу е важно да си опкружен со луѓе што те разбираат.Сум правел секакви "луди"внатрешни разговори сам со себе."Можам јас да се справам со тебе,ти удри најсилно,јас ќе издржам."Сум се гледал во огледало и на другата страна од огледалото се правев како да сум тета тет со болеста.Секакви погрдни зборови и велев.Бел лут.И и давав до знаење дека ќе ја победам.ДА,6 год.ја победив додека сега не ме закачи појако.По смртта на мојот другар,осети таа слабост кај мене и ме закачи.Но нема така лесно да се предадам,штом еднаш ја победив,ќе ја победам повторно.

2. TE-EN

TE-EN Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    7
    тоа се вика Телесен симптом предизвикан од Анксиозност.Чуствуваш како да имаш грип и мислиш имаш температура.Само прифати го и пушти го да помине низ тебе.Не можеш да го спречиш или да го избркаш .Прифати го,не плаши се,само трпение и само ќе помине.Се јавува во епизоди,некогаш трае 2 мин.а некогаш и 20мин.секој ден.Во тој момент занимавај се нешто или работи нешто.Ако имаш друштво,најдобро е да прошеташ малку.

На FedoraFedora му/ѝ се допаѓа ова.
  3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.183
    Допаѓања:
    16.414
    Многу добри совети.
    Ти благодарам од :l:.

Стигнав јас
    Одмарам и одам вечер, сама на шопинг :)
    Се надевам ова е плус за анксиозноста и депресијата да ги надвладеам.

4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.317
    Допаѓања:
    120.046
    И што има врска пороѓајот на сестра ти со тебе? Мислам, сериозно што толку се оптеретуваш буквално со туѓи животи те читав и во труднички поставуваш прашања. А бе ти живееш за себе или за друг?

На Emy867 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.183
    Допаѓања:
    16.414
    Страв ми е да не и се случи нешто.

6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.317
    Допаѓања:
    120.046
    Ајдееее ако така гледаш на сите може да ни се случи нешто.. Аман олабави се. Од сабајле 3 пати анкс ме мавна на работа сум. Глава ме боли па се си седам . И ? Ќе помине.
    @TE-EN Запирата не ја поднесува секој добро. Да пробаш во конултација со доктор пак Пароксетин ама овој пат Сероксат ?

На GirlLove и TE-EN им се допаѓа ова.
  7. TE-EN

TE-EN Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    7
    уфф колку сакаат сегашниве доктори совет од пациенти.Но со оглед на тоа дека пароксетин добро ме држеше 6 год.би требало Сероксат да помогне.Зепира е најтежок лек и исто имам секаде читано дека 99%се откажале од него.Ќе се видам со докторката и ќе пишам што се одлучивме за понатамошен третман.

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Boka98

Boka98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2021
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    113
    Istoto go pravam i jas pesacenje navecer ama koa ke stanam tolku bolki gi osekam so da rabotev nesto fizicko nemase da se desi a vo poslednive meseci ( 5 6 ) se poveke mi e zgolemen strsot dzabe oti zboram so site se e okej dodeka zb normalen covek sum cim mi tekne onaka povrsinski na toa so me maci se istoto mi se povtoruva i veke nema izlez zaglavuvas u nekoj lavirint i se poveke si nervozen i da ne nabrojuvam se gore sto opisa ti,planiram i razgleduvam momentalno da idam na nekoj psiholog no znsm deka ke bide okej dodeka se razgovara i dodeka sum tamu a cin idpadnam pak me ubiva toa...za zal

9. Boka98

Boka98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2021
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    113
    A koga pomisluvam na nekoj odredeni rab vo idnina .....tolku tuka se secam i se okrivuvam na nekoi raboti so ne gi napraiv koa mi bese vreme i mesto e sea ke trcame po zeska pesok epa nebiva..i me e*e u zdrava psiha toa e strasno

10. Boka98

Boka98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2021
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    113
    I se osekas kako najgolem maler....

11. Boka98

Boka98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2021
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    113
    Na rabota odam kako cista figura mi tuka mi e pametot ni znam za so i kako odam znam deka treba da se izdrzi 2 3 god iskistvo i sve toa za podobro utre ne e zivotov do 30 ...dali oti sam na sebe ko covek si stavam granici se ponasam ostro i strogo kako nekakov rezim....

12. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.771
    Допаѓања:
    40.557
    А нели ќе ти е поубаво доколку си подалеку од цело твое семејство. Со оглед на сите работи што ги имаш пишано за нив.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    И јас страдм од акнциозност и панични напади веќе долги години .Тераписки сум на Пароксетин или Сероксат и по потреба пиев по пола таблета Деметрин препишани од Мк,а сега не одкога почнаа нус појави да ми се јавуваат од нив после испиена таблета.Се борам сама со себе,патувам мн често сама,цел свет го свртев и сеуште пред да одам некаде ме фаќа паничен напад,а што е најинтересно не се предомислувам и одам.Дневно пешачам со километри и многу често сама одам на шопинг,но најмногу од се ми смета гужва,сообраќај ,али не се предавам пак одам кај што е гужва,а до каде вака со анксов незнам

14. Boka98

Boka98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2021
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    113
    Ja nz realno so bi pravela i do kade bi terala vaka so zivotov stv neznam

15. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    474
    I jas imam 49 godini 10 godini sum ankciozna prviot pat piev zepira i preubavo mi bese,gi piev edna godina, nikakvi nus pojavi,posle edna godina prekinav ama anksot se vrati, tolku bese strasno sto nikoi ad ne pomognaa, mnogu smenav dzabe, sega pijam slicno na zepira,ama evo 8 godini ne osekjam nekoe drasticno podobruvanje,mozno e da imas nus od ad, mozno od anksot i sto mislis samo na toa stvarno ne znam sto bi ti sovetuvala, sekoj sme prica za sebe.

На TE-EN и Nena Jovanova им се допаѓа ова.
  16. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    не си единствена,самата анкс не стопира да ги уживаме убавините на животот,место да сме среќни,радосни ,ние нонстоп мислиме дека во секој момент нешто ќе се случи,го очекуваме тоа што никогаш нема да се случи,тој негативен исход,а нажалост животот е еден и би требало секој ден да ни биде прекрасен

На GirlLove и Tarantulla им се допаѓа ова.
  17. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.183
    Допаѓања:
    16.414
    Јас да ви кажам денеска, зедов терапијата со мене, едвај се качив во автобус, само еден Господ знае како.
    Да плачам и да се туфтам, да се кријам.
    Слушалките на мене, назад на седиште, климата работи и дирек Скопје.
    САМА.
    Доста молев луѓе, де за кафе, де за Струга, де за Охрид.
    Доста е, реков.

Си закажав на психолог и чао на сите.

На SnowWhite8, Cosmic Girl, tanjita и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    секој прича за себе,а уствари сите со истата симптоматика од кај и да сме и каде и да сме(facepalm)

19. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    474
    E da, taka nekako

На steela.honey и Nena Jovanova им се допаѓа ова.
  20. Boka98

Boka98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2021
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    113
    Mozes li da mi go pises kontakt od psihilog vo poraka