Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    4.099
    Не можеме ништо да ти препорачаме , бидејќи тука никој не е стручно лице.
    Мене ако ми помага некој лек макар и на природна база не значи дека и тебе ќе ти помогне.
    Посети си лекар најубаво.

На GirlLove и nena2010 им се допаѓа ова.
  2. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    4.099
    Јас ги пиев пред година и пол Зепира ама минималната доза. Добро ги прифатив. Кај мене причината за паничен напад беше сосема различна од Вашата.
    И вистина е дека делуваат по некое време ( мислам не по првото испиено апче). Работев на себе мн. и така после некое време скроз ги откажав.
    За симптомите ги немав,слабеев јас додека ги пиев, што можеби и е од сртесот. Подобор прашај си го докторот дали е од лекот или од анксиозноста.

На TE-EN му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ani23

ani23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    785
    Допаѓања:
    946

4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.323
    Допаѓања:
    120.080
    Девојчето е 30 годишна жена која мора да сфати дека животот е нејзин а не на нејзините, на сестра и на комшивката итн.. И мене ми е тежок период, одвај станувам насабајле, да можам само би си седела дома би си подработувала ама нема. 10 години постара сум од неа, не сум мажена, проблеми еден куп имам и? Имам и анксиозност пијам терапија и секој ден сум од 8 до 4 а и покасно на работа. Знаеш мене колку пати ме има фаќано анкс на работа? Ама најлесно е леле кукај, Ок сестра и ќе се породи, ќе помине и тоа, ама тоа е сестра и, животот на сестра и и на мажот и а не нејзиниот живот!! Никогаш нема да се извлече од таа ситуација зашто сака да ја мазат да ја пазат и да биде жртва. Колку и да е сурово ова што звучи.

На steela.honey, tanjita и ani23 им се допаѓа ова.
  5. TE-EN

TE-EN Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    7
    стигнат сум до пола таблета,што значи 10мг,за уште 10дена треба до 20 мг да покачам,а јас уште на пола таблета имам нус појави.А некако и покрај нус појавите,имам доверба во докторот,затоа што 6год.со Пароксетин што ми ги препиша тогаш,бев супер.

6. TE-EN

TE-EN Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    7
    и јас се обидувам со медитација и се борам со себе.6 год.со Пароксетин ми беше супер,но очигледно се заситил мозокот од нив и затоа почнаа да не ми делуваат.Зепира искрено сакам да ги продолжам до крај Моментално како што ја зголемувам дозата,стигнат сум до пола таблета ,тоа значи 10мг.До 20мг треба да стигнам за 10 дена.Се надевам ќе ги издржам нус појавиве.

7. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    4.099
    Мораш да му ги кажеш вие симптоми што ги наброја. Ќе ти даде правилна насока.
    Немам мн искуство со антидепресиви, ама нели може пак истите (старите) да ти ги пише доколку ти помагале?
    Јас пиев од 5 мг , и ми беше добро.

8. TE-EN

TE-EN Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    7
    и јас се борам со самиот себе.Најдобар лек е самиот да се излечиш со само терапија,медитација и јака воља за живот.Тешко ни оди знам,но изгледа немаме друг излез.

9. TE-EN

TE-EN Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    7
    ми помагаја ама сега после 6 год.престанаа да ми делуваат.Ќе одам на консултација и ќе известувам како се одвива лекувањето.

На tanjita му/ѝ се допаѓа ова.
  10. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.183
    Допаѓања:
    16.414
    Јас vs Jumbo

Анксиозност левел 101 %

11. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    474
    So srekja

12. Monofonik

Monofonik Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2022
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.189
    Немам јас проблем со анксиозност, туку понекогаш сум живчан:D

13. FedoraFedora

FedoraFedora Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2020
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    49
    Uzas cuvstvo..dali ti go imase ovoj simptom..eve kako da mi vrie glavata I ustata ..ima takvo pa nema ..a I ponekogas me faka toplina..ne sum vo klimaks...ama ne znam...me plasi..proveruva crp da ne imam vospalenie nekoe nemam nisto..ne znam krvna slika da pravam ilibe psihosomattski simpton..sekoj mesec vadam krvni sliki

14. Bohem123

Bohem123 Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2022
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    7
    Zdravo, zestini imam cesto se crveneam nemozam da funkcioniram nez kolku god si no za klimaks hormoni da proveris

15. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    јас често имам така жежтини,ме фаќаат па исчезнуваат,дури и во го најголем студ тоа ми се случува,а најизразено и со ноќно потење ми е пред циклус,проверив хормони,ок се

16. lolipoppp

lolipoppp Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    183
    Најдобирот лек за анксиозноста е исполнетото време, барем кај мене го приметив тоа. Јас кога сум на работа многу ретко ми се случува да мислам на глупости пошто немам време. Добро се справувам си ги извршувам обавезите кој зависат од мене, но имам проблем после работа. И јас сум во 30тите години каде што да не речам сите но повеќето другарки ми се мажени, јас слободното време го поминувам многу често сама имам потреба од друштво но живеам во по мало место каде што немам прилика да запознаам нови луѓе. Тоа по често седење дома ми донесе социјална анксиозност која сега неможам да поднесам гужва, неможам на едно место да седам подолго време, едно кафе во кафич неможам да го допијам. Некако се осеќам ограничена и тешко прифаќам промени што за разлика од порано бев скроз спротивно. Дали некој поминал низ ваков период?? Како се справил?

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Дали имал некој искуство со Каликста?

18. Anngella19972018

Anngella19972018 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2021
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    15
    Добар ден на сите.
    Јас сум млада мајка на две дечиња и цел ден го поминувам дома со нив + сите можни домашни обврски.
    Скоро открив дека имам хипотироидизам. Од тогаш јас секој ден се гушам, градите ме болат и постојано мислам дека имам срцев удар + ми трне постојано левата рака која реално ја оптеретувам по цел ден со малото бидејќи само на таа рака ја носам. Ми трне главата, понекогаш и устата и образите. Јас сум преоптеретена со измислување дијагнози по цел ден. Немам енергија, немам воља за ништо, едноставно гуглам дијагнози и си мислам што ако имам неизлечива болест и умрам. Инаку не се затварам, секоја прилика сакам да се дотерам и да излезам со мажот и децата но и тогаш се осеќам како изгубена, инаку почнав да пијам диазепам. Па ве молам совет како да си помогнам, дали состојбата е анксиозност и дали треба да побарам стручна помош или можам да се извлечам сама од ова чудо и како. Поздрав до сите

19. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    4.099
    Да, убаво те разбрав. Ама тоа дали имаш или не пак ќе кажам не сме стручни :)
    Во секој случај и за лек на природна база треба некој стручен да ти препорача.

20. steela.honey

steela.honey Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    1.660
    Експлозивноста,изливи на агресија е исто симптом на некој внатрешен конфликт или
    траума :D

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.