Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. PetraPanka3

PetraPanka3 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    Таци многу пати сум била во истата ситуација ... сигурно не ти е прв пат ... мене кога ќе ми се појави тоа - секогаш велам како шо помина минатиот пат така и сега ќе поминеш ... ;) и почнувам да мислам на друго ... смири се .

Буцо, сигурно дека би те изнајмила, но јас како што сум тргнала, ќе треба и мене да ме изнајмуваат :lol:

Дечки сите сте супер , некои послаби , некои појаки , но најбитно е да не паничите и да го пуштите нападот да пројде (ова го имам милион пати напишано)

На danika и taci1 им се допаѓа ова.
  2. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    460
    Пепито, не ми кради професија :D

3. taci1

taci1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    65
    леле незнам осте колку че ме дрзи тоа глупо анксиозно чувство, мислам воздух немозам да земам а тоа трае веце неколку денови, ми иде да пукнам, не помага ни асентра , ни хелекс ни диазепам, а вртоглавица и несвесица за извоз, незнам како ме трпи веце сопругот ...и вцера бесе со мене на лекар и денес пак , а др. вели нисто не ми е , а јас :@
    ох доста ве давам, а вие како сте ми :)

4. ibanez

ibanez Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    102
    ТАци-тие неубави чувства ми се добро познати...Сум ги имала х-пати...Ке поминат а ти ке бидеш уште посилна....ВЕРУВАЈ ВО СЕБЕ...Мласда си ,имај воља за живот.....Како велат-Тоа што не може да те уништи -ке те зацврсне!!!Мања-Немој да се секираш за маче!!!Јас имам мачка(МИЦИ)права лепотица е..Ми роди 4мачинја и 2 подарив.Двете(мачори)сега имаат4месеци и баш денес ми се јавија да ги подарам.Маз ми не ги дава зосто се веке големи и ке се обидат да се вратат дома.Кога ке имам(скоро)нови маченца најубавото ке ти го подарам :* Само ти не се нервирај за ништо.Насмеј се и биди срекна...Уживај во младоста и не дозволувај таа да помине покрај тебе.А проблемите остави ги тука...Нека ти олесни!!!!!Петра јас мислев дека си силна како карпа...Не ме разочарувај...Од кого ке црпам сила??? :rofl: Драго ми е што сите се распишувале...Како мравки сме...Емотивци...Секогаш тука сме за да помогнеме...Сања јас сеуште размислувам за ескивирање на дочек а ти ми збориш за кафе...Не сум отишла сама нигде дооолго време..Уште психички се подготвувам :@ А за топки да не збориме...Јас седејки подома накрцкав63кг.Толку немав ни кога бев трудна со децава :D Ама ја знаеш онаа-Боље да љуља....(се тешам :rofl: )Пред нас е време на Чсарми,баклави,руски салати...Ке се слабее во некое друго време :P ВЕ поздравувам СИТЕ и ви позелувам помалку стрес и мноооогу љубов :inlove: :inlove: :inlove:

На manja666 и SparkyAngel им се допаѓа ова.
  5. ibanez

ibanez Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    102
    ТАци-тие неубави чувства ми се добро познати...Сум ги имала х-пати...Ке поминат а ти ке бидеш уште посилна....ВЕРУВАЈ ВО СЕБЕ...Мласда си ,имај воља за живот.....Како велат-Тоа што не може да те уништи -ке те зацврсне!!!Мања-Немој да се секираш за маче!!!Јас имам мачка(МИЦИ)права лепотица е..Ми роди 4мачинја и 2 подарив.Двете(мачори)сега имаат4месеци и баш денес ми се јавија да ги подарам.Маз ми не ги дава зосто се веке големи и ке се обидат да се вратат дома.Кога ке имам(скоро)нови маченца најубавото ке ти го подарам :* Само ти не се нервирај за ништо.Насмеј се и биди срекна...Уживај во младоста и не дозволувај таа да помине покрај тебе.А проблемите остави ги тука...Нека ти олесни!!!!!Петра јас мислев дека си силна како карпа...Не ме разочарувај...Од кого ке црпам сила??? :rofl: Драго ми е што сите се распишувале...Како мравки сме...Емотивци...Секогаш тука сме за да помогнеме...Сања јас сеуште размислувам за ескивирање на дочек а ти ми збориш за кафе...Не сум отишла сама нигде дооолго време..Уште психички се подготвувам :@ А за топки да не збориме...Јас седејки подома накрцкав63кг.Толку немав ни кога бев трудна со децава :D Ама ја знаеш онаа-Боље да љуља....(се тешам :rofl: )Пред нас е време на Чсарми,баклави,руски салати...Ке се слабее во некое друго време :P ВЕ поздравувам СИТЕ и ви позелувам помалку стрес и мноооогу љубов :inlove: :inlove: :inlove:

6. ibanez

ibanez Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    102
    TAci-doktorot ti ja kazal vistinata-nisto ne ti e,,,Se to toa sto te pritiska ti se site potrebni i nepotrebni tezini sto gi nosis na tvoite pleki...Otfrli gi site nepotrebni grizi.Svrti nov list vo tvojot zivot...Zosto i maz ti i najbliskite ne mozat da ti pomoganat.Mozes SAMO ti i nikoj drug!A nikoj ne saka nesrekni luge do sebe.VERUVAJ MI !!!I den denes maz mi mi vika deka ne mi e nisto...Zatoa site moi padovi si gi zadrzuvam za sebe i se tesam deka UTRE e nov den i deka toj ke mi donese nesto ubavo :) A me guselo i stegalo bezbroj pati...I sega imam knedla vo grloto i me gusi no se pravam deka ne e tuka...Tesko e no ke pomine...A da ti kazam deka mozebi e podobro da namalis malku so lekovite...Jas od heleksot bev povoznemirena ,nemozev da spijam,imav srcebienja i sto najmnogu me isplasi-vilicata pocna da mi se koci....A vo pocetokot napravivNAJGOLEMA greska sto moite maki gi kazav na najbliskite(svekor,svekrva, zolva)i potoa slusnav NEUBAVI NESTA koi dodatno me voznemirija...Treba da naucime da se stavame za se na 1mesto,a ne da se davame na site i koga ke se ispraznime ke nema me sila da staneme....Pravi si mali raboti koi licno tebe ke te usrekat.....SMIRI SE NE PANICI_KE POMINE!!!!! :hai:

7. ibanez

ibanez Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    102
    TAci-doktorot ti ja kazal vistinata-nisto ne ti e,,,Se to toa sto te pritiska ti se site potrebni i nepotrebni tezini sto gi nosis na tvoite pleki...Otfrli gi site nepotrebni grizi.Svrti nov list vo tvojot zivot...Zosto i maz ti i najbliskite ne mozat da ti pomoganat.Mozes SAMO ti i nikoj drug!A nikoj ne saka nesrekni luge do sebe.VERUVAJ MI !!!I den denes maz mi mi vika deka ne mi e nisto...Zatoa site moi padovi si gi zadrzuvam za sebe i se tesam deka UTRE e nov den i deka toj ke mi donese nesto ubavo :) A me guselo i stegalo bezbroj pati...I sega imam knedla vo grloto i me gusi no se pravam deka ne e tuka...Tesko e no ke pomine...A da ti kazam deka mozebi e podobro da namalis malku so lekovite...Jas od heleksot bev povoznemirena ,nemozev da spijam,imav srcebienja i sto najmnogu me isplasi-vilicata pocna da mi se koci....A vo pocetokot napravivNAJGOLEMA greska sto moite maki gi kazav na najbliskite(svekor,svekrva, zolva)i potoa slusnav NEUBAVI NESTA koi dodatno me voznemirija...Treba da naucime da se stavame za se na 1mesto,a ne da se davame na site i koga ke se ispraznime ke nema me sila da staneme....Pravi si mali raboti koi licno tebe ke te usrekat.....SMIRI SE NE PANICI_KE POMINE!!!!! :hai:

На taci1 и PetraPanka3 им се допаѓа ова.
  8. PetraPanka3

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
  9. bllakce

bllakce Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    28
    buce ti samo organiziraj i vikaj ideme odma.devojki ne se plasete da izlezeme sto i da se sluci na site ni e poznato i znaeme ksko da reagirame.mozeme da se sobirame na edno mesto i da si iskazuvame na koj kako oi zosto ni se slucila anksioznosta ke vidite polesno ke ni bide a buce ke ja stavime psihijatar zosto da odime da davame pari koga moze ona da ne leci i toa bez lekovi.ako vi se sviga idejava da ja podrzeme.nema od sto da se sramime.pozdrav.

10. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    460
    Така бе Блакце бе, само ти ме разбираш што ми е поентата на тоа дружење ... :) .. Ама ок е, јас не сакам форс да удрам, полека, самоиницијативно да се одвиваат работите. На крајот може да излеземе јас, ти, Еци и Ненушка, па другите подоцна нека се приклучат...

Ибанез, немој да размислуваш да не одиш на Н. година, размислувај да одиш! Со дома седење анкс не се лечи, верувајте ми луѓе, бидете храбри и направето го првиот чекор, вториот е многу полесен. И да не испадне добро првото излегување, следното ќе биде ...

Таци, асентрата не делува преку ноќ, треба време за неа. Не знам ти колку време ја пиеш, ако е кратко, стрпи се да го добиеш саканиот ефект, после ќе бидеш како нова ;).

Пепито, сонце мое :), знам дека ти да си овде веднаш ќе дојдеш со мене на кафе, нели?! :)
    И Пепито, ми испадна 33 .. ти викам јас дека сум спешл .. :D

Ај добра ноќ девојки, Ви посакувам слатки сни ...

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Miss.Bass

Miss.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    206
    женски ве читам на оваа тема, али не сум сигурна дали и мојот „проблем„ спаѓа во анкциозност, имам 22 години а еве неколку пати во текот на годината а и претходниве доживувам чувство на гушење , недоволно воздух, како треперење во градите,несоница, моменти ме факат стравови дека нешто опасно ми се случува во организмот,сум била пред 2 години на матичен , општ лекар, ми вика ништо не ти е, али еве се повторуваат тие чувства, веке два дена со ред како се јавуваат овие горенаведени симптоми, пиев Б6 како демек за смирување, али ке ме смират, се до следниот пат на гушење, млада сум немам многу искуство со вакви проблеми, па затоа реков да пишам за совет, препорака, еве баш вчера и денес, веке не се трпи , ми се плачи, немам убаво спиено , фала ви на одвоеното време , поздрав и имајте си убава вечер.

12. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366

хмм можно е да од анксиозност, чим ништо не ти наоѓаат кога одиш на лекар. Овие симптоми најверојатно ти се случуваат кога си под стрес? Така пробај да не се замараш со глупости и со глупи луге, што те вознемируваат, стај ги на игнор. Добрата вест е што доколку ги игнорираш симптомите-брзо и ке исчезнат- се е до нашата психа.
    Ти посакувам добра нок и се најдобро!:)

13. taci1

taci1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    65
    zdravo Miss.Bass..i jas go imam denovive ovoj problem ,procitaj pred poslednata strana i ke vidis deka i jas gi imam opisano ovie simptomi , a jas sum i pod terapija ama ne biva , psihata ni raboti :envy: i jas nemozam da spijam , se si mislam na disenjeto mozbi i zatoa ne ne napusta... ne si edinstvenata site sme ovde so nekoi simptomi ama po sovet na nekoi sto go prebrodile ova custvo treba da gi ignorirame tia misli...i jas se se muvam po doktori , a tia nisto ne ti e se e vo glavata..no ovde sme da spodeluvame i da si pomagame , i da ne sovetuvaat onie koi ja nadminale ovaa sostojba..pozdrav i se nadevam deka sledniot pat ce pisuvame kolku ni e ubavo :rock:

14. PetraPanka3

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    Буцо - 33 кои имаат посебно значење и се наречени master numbers - цело време ти викам дека си мастер.

МиссБасс најверојатно си дел од клубот ;) не се секирај , живеј ја младоста :)

На SanjaBucka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. bllakce

bllakce Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    28
    вази буце те цекам да организирас.со тек на време сите ке прифатат

16. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.456
    Допаѓања:
    12.615
    дечки мислам дека е одлична идејата да се собереме сите и да си поразговараме јас иако сум нова на форумот ми требаат вашите разговори само што гледам повекето сте од бт ја сум од кочани, не ни требаат психијатри тие само со апчиња не клукаат :rofl: а ние сме си здрави и прави :D а за емотивки како нас апчиња не помагаат освен да се потрудиме самите ние, буцка алал да ти е за позитивноста што ја имаш и покрај тоа што со чудово не се дружиш ти сеуште не храбриш, ве поздравувам сите имајте убав ден :* :* :* :*

17. PetraPanka3

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    Така е Анггелл , Буца е најпозитивната фацка , затоа и ја предложив за претседател на нашето друштво ...
    инаку сакам да прашам , какво име би му дале на друштвото за анксиозни ? ајде чекам предлози

18. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    ко книгата panic away!:D:D:D

На PetraPanka3 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ibanez

ibanez Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    102
    Sanja i na mene mi izleze brojot33-znacii jas sum edna od mnogute_special -personi :rofl: I da znaes taka si se cuvstvuvam!!!Go drzam celoto semejstvo na kupce,se grizam(i premnogu za site) i mnogu cesto vo lutina im se zakanuvam deka bez mene ni kucinjata so mast ne bi gi jadele :P Ama sekoe cudo za 3 dena...Site si teraat po svoe a jas dzabe gi arcam zborovite!!!!Vazno ke im :zgrmam" :lol: i vazno sum special(iskreno ne veruvam vo vakvi raboti no dobri se za zabava) TACI_prati mi ja preku lporaka tvojata e-mail adresa da ti pisam.Ovie moi lp ne pristigaat do vas..Ne znam sto se slucuva????Se nadevam deka ke se cueme :inlove: :* ZOCE-KAJ si???? Mozebi i ti kako Nenuska najde rabota i fati magla???? ;) Velat deka od utre ke imame sneg!Bi sakala toj da ni gi iscisti site maki i da ni dade cist list za pisuvanje na ubavi nesta!!!POZDRAV DO SITE ANKS_GIRLS(BOYS) :hai: :hai:

На PetraPanka3 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. PetraPanka3

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    Па би можело , паник авеј компани , извоз на негативна енергија и увоз на позитивна :lol:

На ibanez, taci1 и SparkyAngel им се допаѓа ова.