Повеќето не сакаат да признаат дека имаат проблем, па ете претпоставив дека и он е од оваа категорија. П
ме интересира дали ви се дешава да имате и по неколку панични напади во текот на денот,мене денес цел ден ме дрмаат
Mene mi se smirija panicnite napadi, ama sekoj den crni misli imam, strav mi e da spijam, cekam da se razdeni za da zaspijam, opteretena sum so srceto, postojano go meram pulsot. Ne znam do koga ke e vaka...
имам тахикардија кога имам паничен,а инаку како тежина и прескоци на срцето и тоа најлошо е пред да заспијам навечер
Класични симтоми на анксиозност, мој совет да си пиеш нешто на природна база за почеток, како лунерба на пример. Дружење, разговор со блиски, и батали го гугал, се ти е во мислите, сето тоа го имам поминато
Здраво на сите! Нова на форумот! Овој пат како некој кој е на пат и наоѓа решение, а не во улога на жртва, читач на искуства и тонење во моите негативни спирали. Сите што се чувствувате како жртви, океј е, дајте си време. Од понеделник нова, нема да профункционира. Во ред е, телото и душата да испратат сигнали, само кој ги слуша?! Така и јас, напред, гризи пред себе, учи 10 години, работа, бизнис, пари, пропаднат бизнис со дечкото, коцки, лихвари, нови љубови невозвратени, игнорирање.Семејни проблеми... Сите ги имаме од било кој вид. Кога се се стиши, во време на пандемија останав сама, имаше помалку работа и почна се да излегува на површина. Несоници 3 4 месеци со 30мин спиење, анксиозност со нагони на гадење, неможност да се погледнам во огледало, пад на самодоверба, социјална изолација. Не можев да излезам надвор. Секој стимул ме дразнеше до степен да мислам дека ќе побудалам. Почнав со терапија. Мали ситни чекорчиња ,гребење по бунар кон излез. Мислев дека ми нема спас... Да не должам - ОСВРНЕТЕ се кон СЕБЕ (претешко е за луѓе кои секогаш се ставаат на последно место и се грижат за сите ама полека) - НЕМА да паднете и умрете нити да пропаднете поради чувството на вртоглавица и нестабилност . ПРИФАТЕТЕ. Без ОТПОР. Ќе бидам добро. Нервниот систем е толку преплавен со вашите доживувања што се исклучува од секаков стимул. Се дисоцирате, дисконектирате , заштитен механизам е. - СЕДЕТЕ со чувствата какви да се. И лошите и добрите треба да се проживеат. Не потискајте лошо чувство, еј не треба вака да ми е , зошто мене. ТУКА си АНКСИОЗНОСТ еве дрмај ме !!! Кажи што имаш да кажеш и оди си. - за мене е претешко да не карастрофизирам за иднина поради претходните искуства ама како некој што минал 2 години во думање и во глава ќе речам само нема фајде! - ПРИФАќање на себе. Перфекционизмот на друго место... полека. Работете на себе и недостатоците. И ова е најважно Deep Rest ! Анксиозноста води до депресија ако не најдеме техники да ја менаџираме и да си самопомагаме. Shut Down на цел систем. Одмор, добра храна, љубена особа, нега, задоволување на основни потреби. Не сум веќе на терапија. Помина Година дена од тој хорор. Сочувство кон себе. Не се нервирајте и не се лутете на анксиозноста. Прашајте се што сака да ми каже, каде брзам, што грешам.. што да менувам... За полесно да мине патот , мое искуство. Подршка за сите и прифаќање дека животот е секојдневна борба дури и со самите себе. ♡
Ako moze da spodelite info, dali imate iskustvo so dr Dragomir Jankov? Se boram so anksioznosta od 2013ta, uspesno menadzirav se dodeka ne nastapija promeni preselba,brak rabota, uste nekolku stresovi i sostojbata mi se vlosi. Pokraj anksioznost razviv i depresija,po preporaka na drugarka otidov kaj doktorov , dosta dijagnosticki pristap ima mi dade terapija ama imam problem so lekovive, mi pravat pogolema anksioznost (medicinsko lice sum, site sides efekti gi znam i ne gi pocnav voopsto. Posle posledniot stres me udri jak after shok u koj veke pocnav zborovi da gresam, derealizacii uzasno mi bese... so meditacii mi se namalija ama pak lebdam vo misli i simptomi. Preporaka za psihijatar drug eventualno ? Posetuvav geshtald psihoterapevt dolgi godini i mnogu mi pomagase, Mi se razvi i fobija da se dvizam sama pa e dosta daleku i nemozam da odam. Nemam apetit voopsto, ne mi se zbori, a sum vo obid za zabremenuvanje pocnav da sakam da se preselam od ovde, pa dali maz mi e pravilniot, mirot go naogam samo so mojata familija. Ve molam za mislenje, fala vi <3
Сите сме поминале низ тие сајд ефектс и не може сигурно да ги имаш сите. Јас радо би почнала да пијам. И да ми кажеа порано дека требаше да идам на психијатар и психолог.... Одма ќе заминев, а не по бајачи и глуспоти.
Нема друг начин, освен директно низ анксиозноста и депресијата. Прифаќање, ама не како техника за да се осеќаме подобро, туку како начин да научиме да се осеќаме лошо. У истиот момент чувство на слобода.
Велат мн физичка активност Многу дружба со позитивни луѓе Имање хоби Да правиш нешто што те релаксира
Toa ti e od to so si postojano doma so decata. Jas go pominav ili moze da se kaze uste go pominuvam. Razgovaraj so psiholog. Ama ne e lesno d asi doma zatvorena so deca. Jas imam edno i edvaj cekam da najdam rabota oti mn mi bese polesno koga rabotav ednostavno ispolenet ti e denot. Za mene mozam da kazam deka mi se pojaca anksioznosta od koga sum doma. Iskreno ne sakam uste edno dete.super so imav moznost da si go izraznam deteto do 5 godini i Sega ke pocni gradinka.