И дишењето е знак на анскиозност. Море кога го немало терминов порано, сите биле здрави прави.Денес нерасположен, утре на нива со мотиката и алес гутес. Гадење одма поврзувате со бременост или анкс, Бог да чува, може и од храна да е.Свашта јадеме а лето е
Јас секое сабајле повраќав од анкс. И имав гадење. Не бев трудна. Ако не си осетила не коментирај. @Zokiccc да може да е. Смири се диши длабоко, земи мастика ќе помине.
Добро е. Сеа коа ќе почне секој да отвара темава и да чита за анкс пошо им се згадило, им да се напунат психолозите со работа На некои луѓе толку им треба, мала сугестија и отиде
може да ми кажете како ви делувапе сероксатот на почеток? Знам дека е тоа индивидуално , но малце се плашам да го почнам, како е дејството на лекот ако да кажам е погоден ад и ме плаши прекинувањето, дали е лесно ? Фала ви мн
Од почеток ме заспиваше, ми беше сува устата, ама ништо страшно. Памтам дека една недела спиев многу. Јас убаво го поднесов, сепак е индивидуално. За оставање не знам како е, јас сум на терапија уште.
Gadenjeto moze da e ama ne se opteretuvajte, gastrogard eden, mastika i teraj .. Јас веке 10 год имам сува уста , не ни обрнувам внимание на тоа , од стрес ми е, а ако не ви е приватно колку време го пиете?
4-5 години мислам... не ми е мене баук ни страв пиење апчиња. Битно ми е да функционирам, да терам живот. Здравје кога ќе треба да се остават ќе мислам на тоа.
Ti uste ne pocnata mislis za ostavanje,ne si ja svatila seriozno rabotata, ti dale apcinja, ne otrov.
Полека, ја напнувате. @Sandra91 сама ќе почувствуваш и што ида имаш ќе си го прашаш докторот. Батали тука. И не размислувај што би можело да се случи и како. Друго.. Вие што сте смениле психијатар и се чувствувате супер. Ве молам препрорака.
Дефинирај чувтсување супер? Денес сум за никаде. Од памет се извадив пред малку, си поплакав во вц, сега сум си на компјутер си работам со слушалки.
Здраво! Доколку може некој да препорача добар психолог што работи со плави картони, во Скопје. Итно ми е, благодарам однапред.
Па се осеќаш дека се е во ред. Не ти требаат повеќе апчиња. Можеш сама да менаџираш стрес и стресни ситуации. Не можи вака вечно да сме на апчиња. Кој е тој психијатар што ви ја погодил терапијата и со кој психолог сте работеле?
Апчиња ќе пијам додека треба, стрес ќе има секогаш, поентата е да можеш да живееш со стресот секогаш има стресови. Јас сум попладне на психијатар, ( во соодветна тема имам кажано каде одам ).
Ова и човек без анксиозност не го може, а не ние.. Нема да сме супер секогаш и нема да менаџираме стресни ситуации секогаш најдобро, мора да се прифати тоа.
Сестра ми имаше проблем, пиеше сероксат редовно и претерано многу спиеше, едноставно ништо не ја будеше.. наеднаш ги прекина, не сфатив ни јас.. Мислам поголем дел од времето поминував со работа и учење и не посветив време на тоа..
Јас го пијам на два пати на ден не цел наеднаш. Така ми е поубаво. Спиењето беше првите 2 недели кога бев и на боледување за да може да се стабилизирам. Сега немам проблем, напротив сега ми се тамам.
Епа веројатно кај сите различно делува.. Знам само дека како последица на тој период што го преживуваше стана понервозна, понетрпелива, не одбива никаква храна...Мислам тоа за храната, дечкото и е погоден, а и допринесува околу разговорот со неа, кога и е тешко , кога е разочарана буквално на него се потпира и со него си зборува...