Здраво , веке две години се борам со анксиозност и панични напади ,дојдов до степен каде што е неподносливо , препишана ми е терапија елицеа 10 мг и диазепам од 2 мг , ве молам за искуство ,и дали има нус појави од истата?
Ne, eliceata ti e prv i najlesen AD, jas piev 8 meseci i veke 2 god skoro sum okey, so povremeni epizodi, ali konsumiram na prirodna baza poveke suplementi. So srekja
Прво мило ми е што си подобра, Е сега за болдот. Нема прв и најлесен АД. Јас Елицеата не ја поднесувам Сероксат пијам супер ми е. @Ines5 за сите нус појави ќе се консултираш со психијатарот кој ти ја дал терапијата, нема да се срамиш. Лековите треба да ти помогнат а не да ти одмогнат. Еве јас дијазепам не поднесувам, хелекс ми е супер, другарка ми обратно. Секој организам е различен. Не губи надеж, следи си го телото и комуникација со психијатарот кој те води. На форум за лекови не се дава совети особено не за АД и вакви специфични сосјтоби каде што 2+2 не е 4. Знам дека сакате да помогнете ама ве молам и апелирам не се правете психијатри и не давајте дијагнози и мислења. Темава е за да си помогнеме а не да се надмудруваме. Денес петок ајде малку поведро, ќе пребродиме се. Викенд е.
Abe sto tolku me ispuka vaka petocki? Elicea e navistina najlesen AD i vo najgolem broj na slucai kako prva terapija se dava toa. Jas samo toj go piev i super reagirav, si kazav moe iskustvo. Se slozuvam, sekoj e razlicen. Ubav esenski den da imate, tuka vo Swiss e zimo
Не бе срц не те испукав ама дека е најлесен не е . За некој Асентрата е најлесен, за некој Елицеа, за некој Сероксат..
Mene poveke mi odgovara psihijatar, od psiholog. Poveke me voznemiruvase psihologot, od muabetite ova ona vaka taka....barem mene ne mi godea muabetite ama ich, pa posle si odev samo na Psihijatar. Sega sama sebe sum si psiholog
Па тоа е целта со муабетите што не ти годат да се соочиш така се бара коренот на проблемот што те донесол до анксиозност, со избегнување на проблемот не се решава состојбата.
Јас имам сосем спротивно мислење. Јас со психолог кога зборувам ми олеснува, ми дава совети, нормално ако сакам да ги послушам и морам сама одлука да донесам. Ме насочува на себе. И пример нејзе ќе и кажам работи што ни насебе нема да си ги признам.
Dali od anksioznosta custvuvavte nestabilnost , vrtoglavici , zasemetenost i dali se podobruva ovaa sostojba so antidepresivi?