Ненче колку убаво го извади ова,баш тоа е коренот на анксот и депрата ,на психолог го работев ова,семејно стебло.Тешко се излегува од матрицата,ама не и невоможно.Профилнава со КЕЈТИ е супер,принцеза за пример,ама има влезено ептен добро во улогат асвоја,само машконо дете не можат уште да го припитомат.
Незнам дали е за овде ама помагајте. Прво да кажам дека кога спијам звуци од мојата соба не ми сметаат ама надвор од неа многу ми пречат. Моментално сум на одмор и еве веќе втора вечер има силен ветар и мн се слуша. Синоќа око не склопив. И како дете ветар неможев да слушам ама олку силен прв пат и се чувствувам премногу вознемирено со преголем страв. Како да си помогнам ??
И мене ме вознемирува звук на силен ветар тоа не е анксиозност. Стави тапони, или пушто нешто музика, тв серија во позадина да ублажи звук.
Bev dobra okolu eden mesec i sega pak mi se vlosi sostojbata, bez nikakva pricina. Naednas dodeka si sedev mi dojdoa crni misli, si mislev u sekoj moment ke se onesvestam, samo crni scenarija mi se vrtat u glava, nemozam da se smiram...
Здраво. Поради оток пијам Во 09 00 таблета Серапептазе Околу 11 00 Вибрамицин По него Ефридол или Оки Е сега ова трае веќе 4 дена, а јас терапијата ја анкс ја прекинав... Пошто ми е страв дека ќе се измешаат апчињата и ќе умрам... Од докторката не добив никаков одговор дали смеам да пијам... И сега немам панични, но депресија и лоши мисли имам. Лош сон. Дали ќе ми биде подобро откако ќе почнам пак да земам. Ум немам веќе... Нз дали да почнам пак да пијам. Инаку си закажав кај нов психотерапевт и планирам да ми сугерира психијатар и заедно да работам со нив
Ad ne smejs naednas da gi prekinia, taa terapija nema vrska so drugata,prodolzi da zemas i ne prekinvi,toa odi postepeno ke napravis nekoj sok vo organizmot,prodolzi so antidepredivite odma
So terapija si ili ne? Mene taka mi se vrakjaat otkako prekinav, mi se slucuva na najmala nervoza poburno da reagiram, ali se smiruvam poleka so magnesium, b6 i ponekogas diazepam od 2 mg, ama retko e toa. Toa e taka zosto organizmot od apcinjata e naucen vestacki so apcinja da se prevzema serotoninot i po prekin na terapija dodeka se navikne sam da go prevzema se slucuvaat takvi epizodi. E sega zavisno vo koja faza si ti.
Нема да умреш, терапијата за анксиозност не се коси со сераптетазе и антибиотик. Ако е така Јас пијам Еутирокс па терапија па после уште други лекови. Јас не знам какви доктори те лечат да не ти кажат ова може ова неможе.
убаво кажа за докториве,а јас се чудам за млади,едуцирани луѓе,не ретко ,,академски образовани,,кога веќе знаат тука да пишат и да дремат по социјални мрежи,нека прогуглаат бе,има на нет мн убаво дадено табели за кој кој со кој медикамент не оди и тоа со генерички имиња и нус појави ако веќе не одат заедно,барем сега се ни е достапно околу тие работи,а и btw и мене така ќе ме средеа овдешниве,незнаејќи дека никако не оди во комбинација пароксетин со метрополол -бетаблокатор,сама ги прашав и да си отворат во компјутер да видат,инаку на девојката се најдобро и посакувам и да не се плаши,заб ко заб загнојува,боли,ретки се фатални исходи од тоа,ќе и се смири се со антибиотикот,тоа му е намената
Јас кога одам на лекар прашувам се. Ама буквално се. Кога одам на психијатар имам белешка за што сакам да зборувам, буквално си правам концепт за се што сакам да разговарам што ме мачи и тн. Зашто во моментот забораваш. Кога ми дадоа Еутирокс прашав: Дали треба да внимавам со терапијата, ми кажа нема врска. Кога ми дадоа Еутирокс и кажав што се земам, докторкава ми кажа се убаво кога да земам суплементи после колку часа кои и што итн.. Еднаш добив алеегија морав да пијам Лоратадин, одма кај матичната и кажав за Хелексот и Сероксатот ми кажа на кој размак да пијам со лоратадинот.. И ред други ситуации.. Нема срамење од забар дека пиеш апчиња за состојби, нема срамота пред лекар. Како ќе знае што да ти даде ако не знае што пиеш.. Кријат и после доктори криви зашто препишале терапија компликации што ќе направи.
Се има случено на моја блиска мајка и не кажала дека пие лекови од психијатар дека нели е срамота, и дадоа апчиња што се косат со нив, и се оспоремети се.. одвја се стабилизира. Ама важно срамота е бе да се каже!!
јас знам за фатален исход од употреба на два медикамента кои не одат заедно,срам нема апсолутно па ич за болест дали е физичка или психичка ,а тие доктори се затоа и затоа идеме кај нив
и јас пробав пет-шест дена без пароксетин али и циклус баш добив и тоа веше страшно,а и на темава најактивна бев и сега по четврт Пароксетин појам и ок е,али немој и ти сама да ги прекинуваш зашто е ужасно,мора постепено со намалување на дозата