Takvata sostojba ukazuva deka treba da posetis doktor. Prvo razgovaraj so maticniot sto ke ti preporaca, mozebi ako dosega ne si piela AD, ke ti pomogne nesto na prirodna baza vo kombinacija so vitamini od b grupata i magnesium. Jas iskreno probav so toa vitaminite, mene nisto ne mi pomognaa i terapija so AD mi pomogna so redovna poseta na psihijatar. Sekoj e individualen slucaj, razgovaraj so tvojot doktor sto ke ti preporaca
Што ми праи анксот на забар... Ај што општо имам страв, од болката, од процесот, туку секакви глупи мисли ми проаѓаат: "леле вилицата ме боли веќе, додека буши, нагло самата ќе ми се затвори!", "вилицата ќе ми се укочи и нема да можам да ја затворам устата!", "ми се голта, а не смеам да ја затворам устата, леле ќе голтнам и ќе измрдам сè!", "додека буши ќе кивнам и ќе ми го избуши јазикот!", "што ако за неколку денови кога пак ќе треба ми прави, до тогаш ми се разболи грлото и имам кашлица, тогаш нема да може да ми прави, ќе останам со недоправен заб!", "што ако повратам на сред правење?!", и реееед други работи. Ебате мозокот ебате...
Иста сум, иста. Од толку храбра станав ко мало дете. Јас се цела се истресив од страв... Буквално се тресев. И кажувам на заболекарката ми е страв, ми вика нема галје, опушти се и се чуди што ми е....
Jas odev kaj Vera Tipko i Aleksandar Markisikj. I dvajcata se dobri psihijatri. Imas info za niv na net, proguglaj. E sega jas ne znam dali si pravo za na psihijatar, zatoa te posovetuvav da porazgovaras so tvojot maticen doktor da vidis sto ke ti preporaca, sepak te poznava kako osoba, moze ke ti treba psiholog, mozebi psihijatar plus.....
Heleksot nema da ti treba voopsto,koga go pies ovoj lek,ednostavno cuvstvoto e kako da te anestezira i imas oset za pomalku bolka,ama glavno naspan si ,najtocno komiran,zimaj gi porano vo 9 na primer za da si napravis ciklus na spienje.Posle i da preskoknes slucajno ,teloto ti e naviknato na son vo 10 casot i toa e super.Jas ne otstapuvam od mojot son,za nisto i nikogo,.Za debeleenje prasa,ke si pripazuvas na hrana ,gram ne kaciv,ama pazam,Ti posakuvam zdravje i sreka.
Zdravo jas sum nova vo ovaa tema.. poslednite tri meseci se soocvam so mn tesha situacija anksioznost depresija i sama nez so e ama nemozam da izdrzam.. imav neubavi nastani pocina baba mi potoa moja poznanicka pocina od mozocen na 29g i od togash ne sum svoja… imav i jas nekoja silna i nagla glavobolka i rekov toa e gotovo odma na bolnica magnetna se vo red fala bogu potoa ispitav i drugite organi i toa se vo red no stravo i panikata ostana nemozam da bidam sama se plasham a vo toj moment bev so moeto dete vo kola si begav na kaj doma i se preplasiv i za nego od togash nostop placam panicam slnuvam neubaj raboti imam crni misli deka nesto ke mi se sluci koj ke mi go gleda deteto itn povremeno ke se napijam b6, dijazepamce so ima doma ke se opustam no dzabe pak i pak mi se vraka toj den toj moment i taa glavobolka i se plasam neznam kako da si pomognam a znam deka imam milion pricni da se raduvam no ete stravo me tera da placam sekoj den da ne sum sposobna za nisto da nemozam da dosedam na rabota …
Nema strav, napij se apce i odi,kolku cekas tolku poloso za tebe, na site ni e strav od zabolekar ama odime koga treba. .
Како сте дечки, добри ли сте? Јас еден ден супер два дена катастрофа после пет дена супер па по две недели катастрофа.
Хелп, нз веќе како да го пребродам тој страв од заболекар. И со апче се тресам цела а треба да вадам....... Се уплаши и заболекарот што ми е.... Терапијата веќе почнав совреме да ја земам
Stavi slusalki muzika slusaj zatvori gi ocite i ne gledaj duri trae,koga ke ti stavi inekcija i site zabi da ti gi izvadi nema da osetis, zemi nekoj so tebe da ne odis sama.
Завршиш работа САМА! Апче и плус бедоксин. Малку страв ме фати сум пребледила и ми дадоа алхохол. И со лесно беше
Луѓе, ПМС ме штрека до највисоко.... Олку лошо не ми било, убаво времево сите се радуваат јас не можам. Плачам, се осеќам како изгубена во себеси, не сакам да се дружам, имам болки во долен стомак, ми се чини ќе полудам секој миг, како да го губам разумот, лошо се осеќам. Нит спијам, секој ден ми е ист. Станувам на сабалје ко утепана се осеќам, енергијата 0. Се затварам во себе. ..
Не знам ама и мене денес лошо ми е , не сакам од соба да излезам , разочарана сум, и само приплачувам, чувствувам дека немам сила за понатака...немам никого , немам добри луѓе покрај себе,осамена сум многу.