Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. avtomobil

avtomobil Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    60
    Zdravo na site dal od vremevo ili ne znam odvratno napnatno anksiozno a pijam asentra od 100mg i potreba heleks posto mi se zacesti anksioznosta dal nekoj pie asentra od 150 mg da mi ja zgolemi doktorkata posto ne se izdrzuva ova

2. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    472
    Denot super,site si setaat, i jas go pominav cel den v krevet, ne sakam nikogo da gledam

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.180
    Допаѓања:
    16.413
    Џабе ќе ти е.
    Мене еднаш така ми рече ајде од 150 мг, Занфекса.
    Од страв, почнав да се потресував и не ни почнав...
    Го испив првото апче и лошо цел ден.

Дур не пробаш не знаеш

4. avtomobil

avtomobil Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    60
    Zosto da se potresuvas zosto loso veke organizmot e naviknat

5. Meoww11

Meoww11 Активен член

Се зачлени на:
    24 септември 2022
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    19
    Дали некој бил во иста состојба...Кога го фаќа носталгија за домот, буквално одредени моменти сум анксиозна, плачам, сите ми одат на живци, се лутам без причина... И многу ми е тешко на самата помисла што не сум дома, не знам како ке се навикнам...Иначе бев тип што не излага од дома..

6. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    472
    Zato sho ne pies kako so ti veli zatoa ne si podobra, ke si pies kako sho ti veli doktorot

На GirlLove и Anie93 им се допаѓа ова.
  7. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Me drma panicen, vcera na rabota me fati, deneska sega, pocna da me boli nogata me mavaat filmovi I od kolk pa nadolu I kako mravki da mi pominuvaat, treba da dobijam ama ova so nogava se isfilmav, pomisluvam na najlosoto. I plus ovaa nedela cela stresna mi e, do vcera kavgi deneska po bolnici so malava so bronhopneumonija, mozi premnogu mi dojde, I ova vremevo ziva katastrofa.

8. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.086
    Допаѓања:
    14.878
    Мора да се сфати дека животот брзо проаѓа и од страв дека нешто ќе ни се случи да си пропуштиме дел од него. Помош од близок, од доктор доколку не иде ни така очигледно треба да се промени нешто од нашиот живот. Анксиозност без причина не постои. Најверојатно имаме проблеми што сами не сакаме да си ги прифатиме. Тенка е граница од анксиозност до себесожалување и прифаќање на вечна жртва улога. Јас сфатив дека станав второто и стварно почнав да го проенувам тоа.
    Што помалку жалење, повеќе фокус и работа на себе, тоа подобро.
    Кога се плашам дека нешто ќе ми се случи си викам па што ако дојде до тоа со страв ќе сменам нешто? Не. Нит прв нит последен човек на свет. Клише е ама освен терапија со лекови треба и со разговор, хоби, физичка активност, здрава исхрана, добар сон, позитивни луѓе, работа и ТНТ....

На Mamamami и Tarantulla им се допаѓа ова.
  9. Anksioznaa234

Anksioznaa234 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2022
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    41
    Zdravo. Sakam da prasam dali na nekoj mu se slucilo da ima bolki vo zeludnik posle jadenje? Mene mi se slucuva poslednite 2 dena i citav na internet moze da e cir na zeludnik i me faka panika. Toa cuvstvo ne trae dolgo, nekolku minuti, a posle toa mi se cini kako celoto telo da mi e stegnato i deka ke se onesvestam vo sekoj moment.

10. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    До некаде си во право до некаде не,имам пишувано да не се повторувам од кој степен имам почнато до кое дно имам стасано и каде сум сега,и знаеме дека ако е речено ќе биде,ни први ни последни,ама ете тоа е паничниот и анксиозноста,затоа и сме во групава.Знае да здрма и тоа јако,па ти вели си што сакаш во тој момент,некогаш ќе помине така некогаш ќе се тресеш.позз

На Anie93, LUCI 99 и Tarantulla им се допаѓа ова.
  11. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.086
    Допаѓања:
    14.878
    Сум била на дно, знам како е но колку повеќе се фокусираш на самите симптоми а не на прифаќање и на живеење друг живот надвор од анксиозноста да кажеме толку полошо ќе е. И според мене откако ќе пројде паничен, лош момент, лош ден подобро е да не го анализираш да не го мислиш долго.

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    ме интересира дали имте по цели денови тахикардија од самата анкс и паничните напади,јас еве цело утро и сеште сум со тахикардија и исплашена сум

13. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    472
    Ponekogas imam, poveke imam preskoci po nekolku dena ako sum nesto voznemirena

14. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.519
    Допаѓања:
    38.731
    Со се можам да се справам ама тие прескоците ме полудуваат.
    Цел ден ми е расипан ко ќе се случи .
    Дали ти отрпнуваат рацете после ?
    Докторката вели од стравот ми е, од адреналинот.

15. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    989
    До каде стигнав луѓе ова веќе не се издржува ќе ја изгубам работата, само зимам денови од одмор или боледувања, немам лице веќе ни кај докторката да одам секој месец јас на испитувања сум, со панични сум скоро секој ден на работа и после секој паничен телото ми се омалаксува како да не можам да се движам и барам да си одам дома..немам никаква поддршка од домашните, татко ми се бори со депресија веќе 8 години на антидепресиви е и не е во работен однос..мајка ми ми вели го имитираш ли татко ти мора да работиш кој ќе те издржува..ве молам за совет дали да се обратам на психолог или психијатар, стварно се плашам од лековите да не ме бутнат уште повеќе и да ми ја влошат состојбата

16. badem4e

badem4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    178
    Jas samo lezam nemam volja za nisto..Skoro sum vo vakva situacija i mislam deka poluduvam.Pred 3 dena izlegov na kafe edvaj dosedov vo guzva.Mi dojde takva nervoza sto nesum kako porano sto mi se uvrtea misli da ne pocnam da stanuvam agresivna..Cela sum zgrcena race noze nemam sila..Nemam koncentracija so lugje koga zboram..Sega mislam da pesacam zosto sum mnogu nervozna ama strav mi e da izlezam i pak tie misli deka ke bidam agresivna deka poluduvam..Losoo e ova

На Ani45 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. LanaDelReyQueen

LanaDelReyQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2016
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    296
    Zdravo devojki dali kje moze nekoj da mi objasni kako polesno da se spravam so opsesivno kompulsivno narushuvanje? Jas imam 22 godini i imam sinche koe ima dve ipol godinki,najgolem problem mi e toa sto po cel den sme sami i on go kopira moeto odnesuvanje. Plus na se toa sum i control freak pr.soprugot go namestil krevetot mene ne mi se svigja kako i go mestam od pochetok,pernicite sekogash sakam da mi se namesteni ubavo,site predmeti sakam da mi se sredeni pod agol od obuvki i obleka pa do hrana i kujnski pribor,koga nesto ne se koristi sakam da e raskrenato duri i ako treba toj predmet da se koristi posle pet minuti..Mnogu e iritirachki osekjam pritisok kako da mora se da bide pod konec,mislam deka ako neso ne e na svoe mesto se kje mi se poremeti..Da napomenam soprugot ne mi stvara pritisok i nikogash ne mi rekol neso ako ne e sredeno duri i toj samiot mi vika ostavi utre kje sredish ama jas samata na sebe si stvaram pritisok. Ova pochna da mi se sluchuva otkako napraviv soobrakjajka,prethodno voopshto ne sum se zamarala.

18. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    излези и оди колку што можеш,пешачи,кај мене кога седам долг период дома имам приметено дека најмногу ме дрма анксот и кога немам обврски,денес шетав се убив од шетање колку да ми минат лошите мисли ,а пулсов мска,тахикардија лол

19. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    472
    Ne mi trpnat ama dolgi godini gi imam ednas bev na pregledi se bese vo red pa sega gi ignoriram si vikam neka skoka.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    472
    Moras lekarstva za da funkcioniras i jas sum takva so rabotata, ama me znaat i me toleriraat fala bogu imam i dima i na rabota razbiranje i poddrska