Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Napravi si krvna slika i ke vidis dali e virus ili bakterisko i nema potreba od paniki, sekoj nastinuva na ova vreme :)

На Zokiccc му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    599
    Допаѓања:
    483
    Eh, jas imam zacrtano deka imam rak na grlo

3. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    116
    Ти благодарам, настината сум.
    Оооооо најдов некој како мене, пиши мииии.

Инаку пак јас цел ден како мравки да ме лазат на главата аман што е тоа нормално ли е? И мн сум нервозна денеска ми се иде човек да отепам.

4. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.045
    Какво ти е секојдневието? Имаш ли некаква физичка активност, велосипед, пешачење, некој спорт? Каква ти е исхраната, претежно избалансирана или не баш? Колку саати навечер спиеш, дали барем 7-8? Што правиш секој ден за да се опуштиш? Читаш ли книги? Дали можеби црташ или се занимаваш со некое друго креативно хоби? Какви се луѓето со кои најмногу поминуваш време? Позитивни, негативни, пријателски настроени или обратно? Искачаш ли надвор редовно, да те фаќа воздух? Пиеш ли вода редовно?

На Panicarka21 и SekojDen_poseben им се допаѓа ова.
  5. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    дали некој за време на оставањето и по оставањето на антидепресивите имал вртоглавици и чудни сензации ,во смисла во видот

6. Caramell

Caramell Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2021
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    379
    После вирусот ми остана голем страв од вртоглавици, лошење, толку многу што психички ми влијае...Од страв не можам на раат да седнам во ресторан, почнува да имам вртоглавици, чувство како во сон, ми се затнуваат ушите, како да ќе се онесвестам..Чувствувам треперење по цело тело, читав дека од стрес се активирале мускулите. Матичната ми рече дека е на психичка база. Поради тоа чувствувам леснотија во телото, нестабилност...ми влијае сето тоа на сонот... пулсот ми е во ред па не знам дали станува збор за анксиозност...тестови секакви направив се е во ред..кога почнувам да мислам повеќе, уште толку чувствувам треперење по телото..

Некој поискусен да ме упати?? Дали психолог, дали психијатар..како сама да си помогнам??

7. Beauty.22

Beauty.22 Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2022
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    45
    Zdravo na site jas sum nova na forumov. Ovie dena se custvuvam kako da imam nesto vo glavata ne ja osekam kako da ne e moja. Osekam trpneenje, bolki, vrtoglavici, kocenje na nozete zatnuvanje na usite, bolka vo useto kako polno da mi e nesto, kako da ne sum ziva. Imav i porano problemi piev elicea ama sega imam bebe malecko go dojam i ne smejam nisto. Mi se losi i mnogu se custvuvam neubo. Si mislam deka imam tumur vo glavata i samo neubaj misli imam deka ke umram i kerkickata kebostane sama. Mi se zamagluva vo ocite. Bev kaj maticniot mi vika nisto nemas, a mene pak mi e loso. Dali nekoj se custvuval vaka ili samo jas? I dokolku znaete psiholog vo Ohrid da mi kazete nekoj? Kako da si pomognam? Pozdrav

Последна измена: 15 октомври 2022
  8. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    599
    Допаѓања:
    483
    Psiholog Svetlana Iloska, vo opsta bolnica Ohrid

9. steela.honey

steela.honey Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    1.660
    Денес е ден ,после долго мачење со сама себе, анксиозност и депресија, и работа со психотерапевт,да сфатам дека јас цело време сум била ок, тоа низ што сум минала е мое најболно и најосвестувачко искуство, после кое не сме така наивни и немаме доверба во никој освен себе си, бидете внимателни со какви личности сте опкружени, фамилија, пријатели,колеги ништо не е повредно од вас, дистснцирајте се од токсичност. Поставувајте јасни граници,до каде може. Никому не му е гајле додека тонете, ниту можат да разберат што сте минале, и на погрешни личности колку и да вредите џабе е да се докажувате, ако они сами тоа не го ценат и гледаат. Затоа чувајте се, не се откажувајте од себе си никогаш, верувајте во себе и во Бог и ќе биде се во ред.

На Tinaaa, Anie93, Yellow456 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Beauty.22

Beauty.22 Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2022
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    45
    Dali raboti sekoj den? Dali treba so uput?

11. senjorita-v

senjorita-v Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    10.843
    А некој добар психијатар во Скопје ?

12. Beauty.22

Beauty.22 Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2022
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    45
    Decki pomagajte mene mi e mnogu loso. Dali znaete nekoj Psiholog denes sto raboti online?

13. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    599
    Допаѓања:
    483
    Bi trebalo so uput, raboti sekoj den mislam

Последна измена: 15 октомври 2022
  14. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    599
    Допаѓања:
    483
    IMG_20221015_210726.jpg
    Ima mnogu psiholozi on line ,instaliraj razgovori mk, baraj ja ovaa ikona

На Beauty.22 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Beauty.22

Beauty.22 Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2022
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    45
  16. bibiiii

bibiiii Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.081
    Sovet dobronameren za site vas.Ispitajte si tsh i ako vi e nad 2.5 pijte terapija.Jas imav anksioznost cek zivot,a rezultatite mi bea vo granica,4 ili 5.No toa e gorna granica ,vo Amerika optimalno e 1 do 2.Od koga ja spustiv na 2 ,nemam napadi na panika i nikakva anksioznost.A imav i napadi vo spienje i pulsot mi se krevase mn.pzd

17. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.837
    Др Владимир Ортаков Систина (државно не знам)

На senjorita-v му/ѝ се допаѓа ова.
  18. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.837
    Разговарај со психолог но мислам може да пиеш и бедоксин за време на доење ако колку толку те смирува. И пробај да ја гледаш светлата страна на животот, не се затварак дома со бебето. Шетај повеќе и со него но и сама, дозволи си бар 1 саат во денот за себе немој да дозволиш да се изгубиш себеси.

19. Caramell

Caramell Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2021
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    379
    Психички ти е, поради лошите мисли..истото и мене ми се случи, психата била чудна работа. Мораш да ги пренасочиш мислите, се е во ред, ништо нема да ти се случи..јас гледам да излегувам повеќе, да мислам на позитивни работи..не се затворај дома и уживај со бебчето, нека ти е извор на позитивна енергија

На steela.honey му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Beauty.22

Beauty.22 Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2022
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    45
    Ti blagodaram :l: Denes sum mnogu podobro :)

На supergirlmb му/ѝ се допаѓа ова.