Jas piev Elicea 8 meseci i gi ostaviv postepeno, veke godina ipol sum bez AD. Nemam iskustvo kako e so godini da pies, ali eve primer od mene. Ne sum mnogu iskusna so depresii, ali mojot doktor mi kaza deka Elicea e prv AD sto voobicaeno se uklucuva kaj pocetni fazi na depresija. Pak ke povtoram ne sum mnogu iskusna, kazuvam sto mi kazal doktor. Sekoj e razlicen sepak, sekoj organizam razlicno deluva.
Нема прв /втор /трет. Може да се каже дека Елицеата како понов АД "помалце" уништува организам а не дека е прв.Колку е понов АД толку е побезбеден.
Нема мислење кога се работи за лекови. Со тек на времето скоро секој лек мозокот го суши и дирекно го уништува цнс. Со уништен цнс тешко на нас.Ние што пиеме редовно лекови знаеме колку штета прават ама се тешиме дека не е така.
Ова е форум каде што може да се дискутира и за штетната страна на психијтриските лекови, а не само за позитивната ..Пиј те си ги лековите што ви ги дава докторот, сигурно има причина зошто ви ги дал.Секое добро
колку што знам тие се прилично јаки,мајками ги пие со години и неможе да ги откачи за да се префрли на други
Јас ги пијам со години и ги имам оставано, не е страшно. Страшно е ако не пиеш АД и ако ги прескокнуваш.
Jas veke dolgo.pijam asentra od 100mg i po potreba navecer heleks od 0.25 Da ve prasam sega periodov sum.mnogu bnapnata i voznemirena i sega js pijam od 0.5 sabajle i nekogas popladne isto od 0.5 a i navecer rastojanie 8casa
нели ти е многу таа доза 3 пати на ден по 0,5,мислам дека хелексот ги даваа сабајле вечер али сепак консултирај се со доктор за дозирањето