Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Beauty.22

Beauty.22 Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2022
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    45
    Decki kako ste denes? Mene od vreme na vreme mi e ubavo, posle loso. Dali nekoj se custvuva vaka?

На gogimica му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Јас од Хелекс преминав на Лорсилан за да го откачам хелексот а 0.5 мг хелекс е еднакво на 1 мг лорсилан значи послаби се.
    Ги пијам месец ипол една членка ме праша погоре.

3. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    3.014
    Јас хелекс пиев три месеци наутро и навечер и Асентра наутро после една недела хелексот го пиев само навечер па го прекинав, не осетив зависност или некоја криза кога ги оставив, сега сум на асентра од 50 наутро, да напоменам имав преголема анксиозност пекол бев три месеци па поради симптомите од анксиоста можеби не осетив криза откако го оставив хелексот, мислам све ни е во главата полека секој може да ги остави.

На SnowWhite8 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    Дечки едно прашање до вас. Дали одите на работа или дали излевате ноќеска, дали шетнувате, дали имате обврски во денот, или некое хоби што ви го исполнува денот? Некни кога вадев крвна слика малку поразговарав со докторката, ми вика излеваш ли работиш ли имаш ли хоби и викам ништо од тоа, по цел ден дома седам, ми вика ај сега размисли од што може да ти идат црни мисли за смрт за болест и сето тоа, и сега си викам зар е можно од што немам никаква обврска и по цели денови лежам и мислам на болести.. До некаде мислам дека е така зошто до пред ковидот излевав шетав подработнував и дефинитивно немав никакви мисли во глава такви, а од ковидот па се до денес се затворив дома..

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    472
    Jas go pijam osum godini i ne znam kako da go ostavam epten sum zavisna

На SnowWhite8 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    472
    I jas sum pretezno doma mi e strav da uzleguvam, odam na rabota nekogas i ne doseduvam do kraj, i posle od doma ne izleguvam

На gogimica му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    дали некој пие деметрин и како го пие шематски за појачана анкциозност,јас не пиев со месеци,инаку пиев во пола кога ме фаќаше анксот,а сега ми е на високо ниво,несоница имам и ако знае некој нека каже како може да се пие додека се стабилизира организмот од паничниве и анксот

8. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Toa tvojot doktor ke ti ja dozira upotrebata na demetrin, ne e ich ednostaven lek.
    Jas piev vo kombinacija so Elicea, demetrin - 3po 1/2, po posle dve nedeli, 2 po 1/2, pa edna nedela samo polovina i posle edna cetvrtina i go ostaviv. Ali toa so doktor mila, sama ne.

На Nena Jovanova му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    472
    Pola pola celo, i mnogu ke ti se spie, taka se pie dir se smiris posle sama ke si namalis

10. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    овде докторот не ми дава такви лекарства,овие ми се одоздола дадени затоа и прашувам,а инаку колку што читам одат пола наутро,пола ричек и цело навечер али незнам баш и затоа и прашувам

На Blondie715 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    мене пред два дена цело мн малку ме смири и не ме кутна на спиење,а инаку не пијам ништо друго,а деметрин немав со месеци пиено и ми беше многу чудно зошто така али панични имав на максимум

12. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    ти го имаш пиено ?резултати,подобрување од него,намирување?јас вака никогаш не сум била во живот како сега со волку панични јаки и јака анкс и несоница,дали што бев нонстоп под стрес,а не пиев ништо и чашата собирала и прелеа веќе,не се трпи,страшно чуство,а физички сум активна и со обврски

13. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.041
    Шансите се огромни дека сите тие мисли и чувства ти се токму поради тоа што не излегуваш од дома, немаш хоби, немаш активности. За здрава психа, многу е важно какво ти е секојдневието. Што правиш што ти причинува задоволство, што правиш за да се опуштиш, колку саати спиеш, каква физичка активност имаш, каква храна јадеш, што гледаш на тв, што слушаш, што читаш, со какви луѓе си опколена... буквално сè е важно. Со што го храниш мозокот, кратко кажано.

На mKdevojce, Anie93, Tarantulla и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.768
    Допаѓања:
    40.514
    А зошто ти е таков денот?

15. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.965
    Допаѓања:
    4.039
    Mozno e, no ne mora da znaci. Jas so takvi misli sum postojano, iskacam so decava, setam, rabotam od doma, soping, dzabe mislite se tuka, pravam muabet so nekoj pak na toa mislam.
    Sega za sega se boram bez terapija so pomos na.psihoterapevt.
    Kaj mene e se ova predizvikano od odredeni zdravstveni problemi sto gi imam, kaj tebe dokolku iracionalen e stravot togas polesno bi trebalo da e, kako sto kazuva mojot psiholog.

16. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    исто сум и јас,а нонстоп сум активна али нонстоп ми се вртат исти ствари во глава и никако да ми излезат и ми прават внатрешен немир,несоници итн,а за здравствени проблеми сега за сега немам

На butterflysk му/ѝ се допаѓа ова.
  17. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.200
    Допаѓања:
    1.744
    Да не бидам сфатен погрешно ама како ти се доседува цело време дома?

18. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    Искрено во право сте и јас не знам како ми се доседува дома, сега почнувам работа во странство во сабота заминувам па ќе видам дали е до тоа, ако било само ради тоа ќе се убијам сериозно. Еве сега чист пример некни правев крвна слика се добро фала му на Господ, еве денес ми излезе модричка на раката а не памтам да сум се удрила и сега си викам еве докторитеја ја немаат убаво прегледано... Значи не дај боже да ми испадне модрица црвенило одма рак на кожа болест одма тоа ми се врти во глава.

19. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    нека ти е со среќа,среќно :f:

20. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    Фала ти многу:inlove:
    Уште нешто да ве прашам за мирна да ми е главата да се смирам, значи ако не дај боже имаш болест, покажува на крвна слика нели? Значи нешто ќе е многу покачено или ептен симнато или не знам ни ја што така?