Јас од Хелекс преминав на Лорсилан за да го откачам хелексот а 0.5 мг хелекс е еднакво на 1 мг лорсилан значи послаби се. Ги пијам месец ипол една членка ме праша погоре.
Јас хелекс пиев три месеци наутро и навечер и Асентра наутро после една недела хелексот го пиев само навечер па го прекинав, не осетив зависност или некоја криза кога ги оставив, сега сум на асентра од 50 наутро, да напоменам имав преголема анксиозност пекол бев три месеци па поради симптомите од анксиоста можеби не осетив криза откако го оставив хелексот, мислам све ни е во главата полека секој може да ги остави.
Дечки едно прашање до вас. Дали одите на работа или дали излевате ноќеска, дали шетнувате, дали имате обврски во денот, или некое хоби што ви го исполнува денот? Некни кога вадев крвна слика малку поразговарав со докторката, ми вика излеваш ли работиш ли имаш ли хоби и викам ништо од тоа, по цел ден дома седам, ми вика ај сега размисли од што може да ти идат црни мисли за смрт за болест и сето тоа, и сега си викам зар е можно од што немам никаква обврска и по цели денови лежам и мислам на болести.. До некаде мислам дека е така зошто до пред ковидот излевав шетав подработнував и дефинитивно немав никакви мисли во глава такви, а од ковидот па се до денес се затворив дома..
I jas sum pretezno doma mi e strav da uzleguvam, odam na rabota nekogas i ne doseduvam do kraj, i posle od doma ne izleguvam
дали некој пие деметрин и како го пие шематски за појачана анкциозност,јас не пиев со месеци,инаку пиев во пола кога ме фаќаше анксот,а сега ми е на високо ниво,несоница имам и ако знае некој нека каже како може да се пие додека се стабилизира организмот од паничниве и анксот
Toa tvojot doktor ke ti ja dozira upotrebata na demetrin, ne e ich ednostaven lek. Jas piev vo kombinacija so Elicea, demetrin - 3po 1/2, po posle dve nedeli, 2 po 1/2, pa edna nedela samo polovina i posle edna cetvrtina i go ostaviv. Ali toa so doktor mila, sama ne.
овде докторот не ми дава такви лекарства,овие ми се одоздола дадени затоа и прашувам,а инаку колку што читам одат пола наутро,пола ричек и цело навечер али незнам баш и затоа и прашувам
мене пред два дена цело мн малку ме смири и не ме кутна на спиење,а инаку не пијам ништо друго,а деметрин немав со месеци пиено и ми беше многу чудно зошто така али панични имав на максимум
ти го имаш пиено ?резултати,подобрување од него,намирување?јас вака никогаш не сум била во живот како сега со волку панични јаки и јака анкс и несоница,дали што бев нонстоп под стрес,а не пиев ништо и чашата собирала и прелеа веќе,не се трпи,страшно чуство,а физички сум активна и со обврски
Шансите се огромни дека сите тие мисли и чувства ти се токму поради тоа што не излегуваш од дома, немаш хоби, немаш активности. За здрава психа, многу е важно какво ти е секојдневието. Што правиш што ти причинува задоволство, што правиш за да се опуштиш, колку саати спиеш, каква физичка активност имаш, каква храна јадеш, што гледаш на тв, што слушаш, што читаш, со какви луѓе си опколена... буквално сè е важно. Со што го храниш мозокот, кратко кажано.
Mozno e, no ne mora da znaci. Jas so takvi misli sum postojano, iskacam so decava, setam, rabotam od doma, soping, dzabe mislite se tuka, pravam muabet so nekoj pak na toa mislam. Sega za sega se boram bez terapija so pomos na.psihoterapevt. Kaj mene e se ova predizvikano od odredeni zdravstveni problemi sto gi imam, kaj tebe dokolku iracionalen e stravot togas polesno bi trebalo da e, kako sto kazuva mojot psiholog.
исто сум и јас,а нонстоп сум активна али нонстоп ми се вртат исти ствари во глава и никако да ми излезат и ми прават внатрешен немир,несоници итн,а за здравствени проблеми сега за сега немам
Искрено во право сте и јас не знам како ми се доседува дома, сега почнувам работа во странство во сабота заминувам па ќе видам дали е до тоа, ако било само ради тоа ќе се убијам сериозно. Еве сега чист пример некни правев крвна слика се добро фала му на Господ, еве денес ми излезе модричка на раката а не памтам да сум се удрила и сега си викам еве докторитеја ја немаат убаво прегледано... Значи не дај боже да ми испадне модрица црвенило одма рак на кожа болест одма тоа ми се врти во глава.
Фала ти многу Уште нешто да ве прашам за мирна да ми е главата да се смирам, значи ако не дај боже имаш болест, покажува на крвна слика нели? Значи нешто ќе е многу покачено или ептен симнато или не знам ни ја што така?