Хеллоооооо еве ме и мене знам ви недостигав нели? и вие мене ама бев премногу зафатена на работа втора смена и денес сум слободна па да ви пишам,на работа ми е супер срекавам разни луѓе се смејам зезам и можам конечно да кажам дека сум повторно старата јас .Па така да сите вие кои седите дома би ви порачала одма да барате работа и дружба и ке го отргнете стравот и паниката.Ве поздравувам сите
Дефинитивно презафатеноста и те како помага ... за разлика од претходното седење дома и располагањето со целото време , немањето работа , и мислење на глупости . Инаку не разбрав во постот на Ибанез, дали се сретнале со таци1 ???? ако да, баш убаво ... јас имам искуство со ткн пријателство од форумот и функционира ... тука можеш да најдеш некој кој ќе те разбере... таци1 се уште ли си на таа мисла дека нова година не е за тебе и дека треба да седеш дома???? Анушка уживај у колоквиумите тие се доказ дека си млад Друго, каде се адела, даника, и имаше и уште некој ама нека ми прости ... каде сте луѓе , зошто не пишувате ... Азура одамна крена раци од тука, а во последно време и Дуња ... Зеленко и тебе срам да ти е што не пишуваш веќе . Буцееее д бест , како е? ... Циело како си ти ?
zdravo na site , zdravo petra panka se uste sum na toa deka doma ce slavam nova godina , kako i poslednite 9 god..cerkami ima 9 god. i porano koga bese mala nemozevme da ideme nekade zaradi nea , bidejci nemase koj da ja cuva, a sega poslednive god. zaradi mojot anks i zaradi guzvite i komentarite za mojata tezina koja drasticno se promeni ( uste malce kon anoreksija ) ne daj boze site me prasuvaat sto mi e i od sto sum tolku oslabena ,a tie neznaat deka jas edvaj se hranam od taa gnasa anksot i napnatosta.. sakam nekoj da spodeli dali imal problemi so napnatosta i tezinata vo stomakot(zeludnikot) kako prejadena ...se plasam da ne oslabnam uste mnogu ,i neznam kako da go nadminam i resam toa..za mojata visina od 169 sm i 57 kg sum kako manekenka hehe ,a kako idat rabotite gledam deka uste slabeam,nemam apetit, i se custvuvam kako balon naduvana.... cekam odgovor a vie kako ste mi decki, se nadevam deka ste dobri ,pa da ni pomagate na nas ...pozdravce do site, i guski
Петра Панка како си мила? Да ти кажам јас деновиве сум крш ама баш крш, стално ве читам но имам ептен малку време за да ви пишам постојано сум зафатена де испити де сесии и се ми се собрано. Недела уназад пак ги имам старите симптоми ми се врти ужасно многу, ми се тресат раце нозе, ми се гади ми се повраќа ужас, ама јас не се давам се надевам ќе помина пак. Бев еден период подобра мора пак да бидам. КАј тебе како е што има ново? Вие девојки како сте ми? Сега нека ве фати празнично расположение може подобро ќе се осеќате. Поздрав
Taci i jas go imav istiot problem pred dve godini koga pocnav da se custvuvam anksiozno, ne jadev nisto, bev premnogu slaba, no kaj psihijatarot kaj sto odev togas mi posoci deka sum oslabena i deka treba da jadam, jas pocnav da jadam iako nemav apetit. I po nekoe vreme apetitot mi se vrati i sega sum podebela. Tolku sum zdebelena sega sto pocnuva da mi smeta Inaku bi sakala da gi prasam site na forumot sto mislenje imaat za psihijatrijata, zasto denovive gleam na http://www.cchr.org kako psihijatrijata e stetna i deka za sekoja sostojba vo zivotot na covekot tie imaat postaveno dijagnoza i spored niv sekoj covek e mentalno bolen. Pocnuvam da se somnevam vo niv. Pozdrav
срценцето ми чука 200 на саат , во стомак ми се превртува ,и навистина кога човек е зафатен нема време на глупости да мисли а мене се нешто ме боли де стомак, де мускул ме боцка , а ова времево еејјј ,овој месец па хаос ми е никако да ми се стабилизира психата од сабајле сум ваква ама од утре вечер кога ке падне снекче ке бидеме како нови , таци јади со зор или пиј б комплекс за апетит, пивски квассец мојата мајка пошто ептен се грижи ме одведе и на доктрор мислејки дека не јадам и ми дадоа б комплекс тој не штети а јас еден метаболизам што имам јади јади пусто не се зафака забе трошок правам и јадела и не јадела јас 51кг на 166 висина и убаво ми е вака после 30 тата секакко ке се здебелам и ако нема да ми е по кеф девојки имајте убав ден и кулиркајте повеке и не се замаркајте за ништооо
Здраво луѓенца мои,гледам доста сте се изнапишувале последниве ден-два,јас повеќе бев на шетање деновиве на кафенце,роденрени,имендени,куќни слави итн...важно најубаво си поминав. Таци1 и самантхаго да ви се надоврзам на муабетот за анксот и слабеењето и јас го имам истиот проблем,уффф колку се обидувам да ставам барем 4кг плус на мојата тежина ама пусто никако не ми оди Јас бев 55кг на висина 167цм,е потоа кога сум во оваа анкс состојба ама одма губам килограми, сега имам 51кг.Има врска и брзиот метаболизам и генетски малку влијае тоа,ама јас си велам да дојдам до некоја нормална тежина за мојата висина,е сега започнав со вежбање и мислам дека некако ми се отвори повеќе апетит,па се надевам за некое време ќе видам резултати на вагата. Само неможе преку ноќ мора да помине некој месец....Пробајте со физичка активност,побарајте на нет некои вежби можеби ќе помогнат за да се вратите на старата тежина пред овај грозен анкс. Анушка нестле, ПертаПанка,Ада21,анггелл,циело,ибанез поздрав до вас помалу замарање со анксот а повеќе дружење и љубов Поздрав Буцке твојата енергија не спојува сите
Таци, надуваноста што ја чувствуваш ти е само од анксот. Имам многу пишувано за тегобите во желудникот и да не се повторувам, еве тебе накратко ќе ти објаснам.. Анксиозноста е состојба која го провоцира секој дел од телото, буквално од главата до петите, внатрешно и надворешно. Сите нервни завршетоци се надразнети, посебно оние во желудникот. Тој како поставен во средината на човековото тело, најмногу чувствува промена, од гадење, надуеност, одбивност, страв, нагони за повраќање, до среќа, радост, благосостојба, љубов, нервос вагус (nervus vagus) итн. Стресовите што ги преживува тој(желудникот), праќаат информации до мозокот. А тој пак до психата и тогаш цело твое тело е предадено на неа. Психата е страшно моќно суштество кое може да не крене во најтешките моменти и да не спушти во најдобрите. Бидејќи си анксиозна, желудникот ти создава грчеви, ти се дуе и опушта и немаш апетит, а имаш чувство дека си изела вол, но сепак слабееш. Не се секирај, не е страшно, само мораш автосугестивно да си делуваш и да се убедуваш себеси дека си супер и дека ова е само состојба кој случајно се ‘‘закачила‘‘ на тебе. Верувај за краток период ќе имаш промени. Многу е битно да знаеш да го канализираш стравот и да сфатиш дека тој е само чиста прашина која со едно дување оди во неповрат. Точно, се создава пак, но ти откако ќе ја научиш лекцијата, секогаш ќе бидеш ‘‘чиста‘‘. Применувај ги вежбите на дишење, тие се добар двигател кон намалувањето на тегобите. Слушај музика и опуштај се, дади си време за себе и уште еднаш, никако не заборавај да се убедуваш дека ништо не ти е, затоа што навистина е така. Постепено ќе си внесуваш храна, почесто, по малку и ќе бидеш повторно старата ти... Еве и ќе ти откријам, додека го пишувам текстов, анксот ме помина, но ме помина само затоа што јас така сакав! И што е најбитно, јас веќе не го гледам ова како анкс, пред циклус сум и емоции се преплетуваат, хормониве ламбада играат, ама сепак јас им свирам .... Ајде секое добро и без нервози, ќе бидеш супер и ќе славиш Нова година . Пепито, јас арно сум, освен она старото добро познато, хронично уморна и ненаспана, па и не е ни чудо што имам преплет емоции .. .. Нестле, и да си тука и да не си, јас горе долу знам како си .. Сјело, ти си мое дете, не смееш да се предадеш, знаеш дека ќе биде се‘ во ред и дека ќе помине периодов на напнатости .. Те гушкам и бакнувам! Убава вечер дечки .. Јас излегувам ..
Taci- mene koga me fati anksot prv simptom mi bea jakite vrtoglavici i nagloto gubenje na tezina.Imam 1,65cm a togas imav tezina od 50kg.Nozete mi bea kako solenki ,se napraviv za nigde.Samodoverba-o;STRAV 105,5%,son nikakov...Odev kako duh po doma....Samata se mrzev a za drugite da ne zboruvam...Samata pocnav da zemam pivski kvasec(vo tableti)I so sila jadev iako mi se losese...Veruvaj mi obrok za cel den mi bese 1banana koja so sudni maki ja jadev...Ispiv baagi kutii pivskikvasec,i b6(gi zemav refus)i sega duri sum popravena(63kg)Ne panici Taci ne ti e nisto-ke ti pomine...Primer treba da ni bide Nenuska!!!!Si najde rabota i ozdrave Ako namignuvam toa e cista vistina...Jas koga odev na rabota bev SUPER!Ne zemav ni den boleduvanje!A sega se isto po doma,nema rabota,nema pari i ete mi anks i za izvoz Sanja barem ti setas i za nas...Me voshituva toa sto sekogas naogas vreme za da podades raka na toj sto mu e potrebno troska vnimanie....Jas uste sum vo g....raspolozenie...Se trudam se da ignor....UTRE MORA DA BIDE PODOBRO CAO MOI VREDNI ANKS_DEVOJKI
Ибанез, благодарам на убавите зборови ... И да, шетам, и тоа многу, ако сум буце, таква сум, хиперактивна, не ми седи ‘‘газево‘‘ на едно место ... Инаку, секогаш кога седнувам на компјутер, отварам фемина, кратко - кратко, ама отварам.. Мое мото е (покрај многуте други ), помогни му на оној на кој му е потребна помош секогаш кога можеш, а јас бидејќи сум паталец, знам колку боли и смета оваа состојба и не можам да останам рамнодушна на темава.... Искрено, мило ми е ако Ви помагаат моите искуства и совети, односно што читам дека е така. Јас сум ви на располагање онолку колку што можам. Навистина верувам дека сите овде сме посебни и сериозна сум кога велам да го направиме тоа анкс-кафе, голема корист ќе имате од него, ако не друго, барем стравот од излегување ќе го пробиете .. Но Вие сте последни, Вие и вашиот збор, а јас чекам .. ... А сега имајте ми убава вечер, исполнета со спокој и пријатни чувства .. Еве и една добра придружба во позадина .. http://www.youtube.com/watch?v=HWqKPWO5T4o Слатки сништа драги мои ... Ве гушкам и бакнувам ...
Šta sve mogu pozitivne misli? Svaki dan zamislimo nekoliko hiljada misli koje mogu promeniti našu stvarnost. Kako možemo privući ono što želimo? Vrlo jednostavno – uz pozitivno razmišljanje, naravno! Svaka naša misao se na neki način reflektuje u našoj stvarnosti. Sve stvari su napravljene od iste energije - univerzalne energije koja ispunjava čitav svemir. Kad oblikujete neku misao, povezujete se s tom univerzalnom energijom i zapravo sami stvarate ono o čemu mislite. Sopstvenim mislima stvaramo svoj život i sve što zamislimo stvara se unutar polja univerzalne energije. Ako želite da probate nešto novo, jednostavno stvorite u mislima sliku toga što želite. Želite li privući bogatstvo, primenite isti princip – jasno zamislite bogatstvo kojem se nadate. Zatim izrazite zahvalnost za to što vam to bogatstvo stiže. Morate verovati da će se to dogoditi! Naše misli, bez obzira da li su pozitivne ili negativne, sve ono o čemu razmišljamo, to i privlačimo. Taj prirodni zakon zove se zakon privlačnosti. Misli određuju naša iskustva i stvaraju našu stvarnost. Nauka pozitivnog razmišljanja je stvorena da bi izazvala naša negativna uverenja, uklonila ih i vremenom zamenila naš tok negativnih misli pozitivnim. Ako možemo pronaći inspirativne misli u teškim trenucima ili kad život stavi pred nas izazov, rezultat će biti uspeh i mi ćemo preuzeti kormilo u svoje ruke. Svaka naša misao koja se ponavlja je odraz onog što smatramo istinitim, u našoj podsvesti. Nije bitno radi li se o pozitivnoj ili negativnoj istini. Bitno je shvatiti da su negativne misli, kojih se pribojavamo kao i nekih situacija, samo privremene, ali su i one snažne „unutrašnje istine“. Sve ovo nas ne uče u školi, uglavnom učimo da je život borba i da teškim radom i trudom možemo da postignemo nešto. Prihvatite li saznanje da imate kontrolu nad vlastitim životom i da možete da vladate istinom, vaš će život biti obogaćen. Kad naučimo da pratimo svoje misli, zaista preuzimamo moć nad vlastitim životom. Možemo da imamo sve što poželimo, sva bogatstva o kojima sanjamo. Kad preradimo svoje unutrašnje razgovore, svoja skrivena uverenja, počinjemo da menjamo stare negativne podsvesne misli i uverenja sa pozitivnima. Život bi trebalo da bude pun lepih iskustava i mogućnosti, ispunjen zabavom, harmonijom, izobiljem i srećom. Odlučite da i vaš život bude ovakav i dozvolite da to bude vaša istina. Zaslužujete to.
Само да знаеш колку е сево ова точно драга моја .... Оптимизмот и позитивните мисли, се нешто за кое може деноноќно да се зборува, но треба и се научи да се применува .. Ако од овој позитивен текст не извлечете поука, погледнете го филмот ‘‘ The secret‘‘ , сето ова што е напишано, проследено е со вистинити примери ... Дава сила и моќ тој филм, како и текстов овде .. Благодарам Пепито за твојот труд и време за да ни олесниш .. .. Почит... ... цветче ( ) за уште еден ... Убав ден ..
дечкииии чекам снеекчеее сааакам снеееееегггг ,денес ми е убавко ја викам има и убави и лоши денови, лошите се од нашите црни мисли кои некогаш од досада не демнеат , а не дека животот не е убав ZIVOTOT E UBAV - NAJUBAV , како сте денес јас добричка малку пред новогодишна еуфорија, си уживкам на топличко чат пат ме мавне некоја паника од некоја непотребна брига ама тоа е од пмс што ме дрма :geek: , имајте убав ден ,бидете расположени , мислете позитивно и едноставно бидете опуштени и уживкајтее ве сакам ситеееееееееее
Опааа почна и љубов да фрчи на форумов .. ..Добро е тоа ... .. Само да Ве поздравам јас, и одам малку на прошетка по студов, но колку и да е студено, тoплината што извира од мене и за мене, ги топли сите што ме опкружуваат .. .. Убава вечер .. mwah!!!
znaci anksioznosta e naj odvratnata rabota,dolgo vreme ja nemav sega pred nekolku dena mi se pojavi toa grdo cuvstvo,nemir,mislev ke eksplodiram ke pocnam da vikam se napiv helex i zaspav.znam deka sama treba da go nadminam ova no zosto pak mi se pojavi???? se trudam da go trgnam umot koga mi ide takvo cuvstvo pocnav da vezbam a razmisluvam i za joga vezbi.imate nekoj sovet vo vrska so ova gadna stvar? fala odnapred pozz
Да , има милион искуства и начини на справување во претходните постови бај д веј кога еднаш ја снемало пак ќе ја снема ... поз
zdravo anks drustvo haha ..koj e meraklija za sneg neka dojde u berovo, go ima za izvoz grrrr skii sankii i antidepresivite u gjeb i na lizganje ludnica ke bide ..ke si pravime terapija na skoro pola metar sneg :geek: ..pozz i guskii do siteeeeeeeee