Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.384
    Да

2. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    да,нормално,крвната слика е показател за многу работи,смирено и тргај

3. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    472
    Jas vo najjakoto piev lorsilan tri pati po celo, i samo spiev, majka mi koga imase problem taka i prepisaa pola, pola pred spienje celo, pa piese nekoe vreme dodeka se potsmiri, ama isto samo pospana samo spiese

На Nena Jovanova му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    ти благодарам

5. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.615
    Допаѓања:
    43.248
    Можи не е за во оваа тема, се извинувам.
    Како се справувате со анксиозноста и стравот при барање работа?
    Пред некој месец додека работев и бев со луѓе имав некоја навика иако ми беше стресно, се снаоѓав. Е останав дома некое време и колку повеќе седам толку полошо ми е.

Сега пример ќе видам одличен оглас кој ми одговара, а ми е страв да пуштам CV.
    Прво претерано размислувам за се' однапред, 300 сценарија во глава. Ни аплицирано немам, а веќе размислувам како ќе ми оди со колегите. :wasntme:
    А второ мислам дека е џабе, дека не сум способна, па демек не ме чекаат мене со раширени раце, ќе се изрезилам, има многу паметни луѓе, а јас не сум една од нив и слично. Немам самодоверба ич!

Мислење од типот не си видела мака ве молам немојте. Нормално дека и мене не ми е убаво да седам дома, си имам желби и амбиции, ама нешто ме кочи.

:(

6. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    472
    Socijalna ankcioznost

На Ugly Duckling и Nena Jovanova им се допаѓа ова.
  7. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    јас имам самодоверба,но премногу размислувам што би било и така тргнав на пракса во градинка од понеделникот и не спиев цела вечер во неделата ноќта,така со оџагарени очи и тресење на телото ја поминав од како ќе биде итн..а не се плашам у смисла да одам напред,но многу ја тупам и ме фаќа голема возбуда,адреналин ми скака,исто ми се дешава и пред секое патување и кога влегувам во авионот веќе се ми мине и се така,али дефинитивно не е ок тој адреналин,а инаку сакам работа со луѓе,несакам монотони ствари и сум хиперактивна,дома дремење едноставно ме отепува

На Ugly Duckling му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    да,точно

9. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    имам прашање до тебе ако би сакала во порака да ми пишеш и однапред ти благодарам :f:

10. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    Знам дека сум ви досадна, само мене ме има на форумов, ви кажав погоре дека сега у сабота заминувам во странство, е сега од пред 5 дена од возбуда не знам што правам, како ќе биде што ќе биде, цела сум вжештена во фацава, пролив ме сокина, ми се гаде дури, се напив пробиотик не минува, абе не знам како да се смирам од возбуда ја чекам сабота да дојде и постојано ми се лоше и од тоа паничен напад добивам, еве моментално угреана сум во фаца 100ка.

11. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Мене ми е страв да не станам зависна од Лорсилан затоа што во некои ситуации повеќе зимам...

12. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    Едно прашање од мене што никогаш не сум била на психолог/психијатар и не сум пиела апчиња.
    Дали чувствувате потреба за апчиња, или со самото одење на психолог тој ви ги препишал сакале или неќеле?

13. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.041
    Фокусирај се на сегашноста, прави работи што те радуваат, забавуваат, релаксираат. Искористи го убавово време деновиве, шетај. Иди на изложба. Касни нешто надвор што одамна немаш јадено. Дома изгледај сезона од некоја лабава серија. Почни да пишуваш во дневник, ако веќе тоа не го правиш. Таман ќе ти помогне и за понатаму, општо за анкциозноста.

14. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    Ми иде од себе да кажам ВЕ САКАМ, ниту ве знам, ниту ништо ама таква некоја позитивна енергија ми ширите не сте можни. Да ве пратат здравје и среќа цел живот, да го надминеме сите заедно ова:l:

15. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Препишани ни се. Само психијатар може да препише значи психологот не пратил на психијатар и психијатрот ни препишал. Кај поблаги случаи може и психолог да помогне без апчиња.

На Blondie715 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    148
    I jas najubavo mi e doma, ne mozam da akam mnogu...me panici da ne mi se slosi, da ne mi otkazat nozete...nekoe glupo custvo. IMAM MAKA SO KICMA I MI PRAVI PROBLEM I TOA, BEV PO LEKAR magnet pravev I ISEA SUM NA FIZIKALNA. Ne znam kako da opisam nekoja nesigurnost vo dvizenje imam...strav

На Tarantulla му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    јас приметувам декс деметрин не ме смирува веќе,цело пијам и џабе ми е,неможам да се опуштам и да заспијам,незнам што ќе се прави,а ти колку зимаш од лорсиланот

18. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Sto e Lorsilan? AD li e? Cesto go citam na forumov....

19. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    472
    Sedativ, kako diazepam heleks demitrin ,samo ima i dejstvo dako antidepresiv

20. Ines5

Ines5 Активен член

Се зачлени на:
    10 септември 2022
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    6
    Дали некој има искуство со когнитивно бихејвионална терапија без ад за анксиозност и панични напади?