Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    дали што ми откажаа ад хаотична сум,нонстоп сум со панични и црни мисли,ако е нус појава од откажувањето ќе им речам друго да ми дадат зашто не се трпи

2. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    472
    Ako ti e od ad ne trebalo da gi otkazis, jas ednas gi otkazav posle edna godina lecenje, ama bev super, nemav potreba da gi pijam poveke duri i zaboravav da se napijam, posle edna godina doziveav golem stres i ne mozev da funkcioniram bez terapija, taka da pak pocnav i eve osum godini pijam i ne sum sto po sto kako sto trebit, i nemam namera da otkazam zosto znam deka ke bidam uste poloso, znaci ti ne si bila vo period za da ja otkazis terapijata,ako bese sama ke osetese deka nema potreba poveke da pies, razgovaraj so doktorot sigurna sum deka ke te vrati na antidepresivi, jas koga gi otkazav edna godina nemav potreba od nikakvo apce, letav, a ne da se macam kako tebe, ama stresot si go napravi svoeto pa sega sum pak mozam da recam posle deset godini, isto kako na pocetok.

3. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    имав нус појави,од ноќно обилно потење,тремор,тресење на телото,аритмија и затоа ми скратија,понеделник имам закажано за на лекар ,ќе барам елицеа или нешто слично да ми дадат,не ја бива ваа и на срце почна да ми мава ,да ми прави тежини,рака да ми трпне

На Tarantulla му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ognennn

ognennn Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2022
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    Јас одбивам да прифатам дека сум анксиозен а се приметувам дека не сум во ред. Сменив неколку работи и еве најдов нова работа работам таму околу 2 месеци и премногу се гушам, имам недостаток на воздух бидејки сега во 22-часот треба да работам трета смена и незнам што ме чека таму, возбуден сум и испаничен. А да напоменам дека 3тата смена ми ја влошува состојбата.

5. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    472
    Bogami ankciozni tesko so treta smena, gospod neka ti pomozit

6. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    2.397
    Се' е возможно кога се сака. Јас работев трета смена. Не ми поминуваше времето воопшто, имав црни мисли, но се навикнав. Прво ќе ја сработев работата, па имав час-два и за добра книга. Кафе не пиев бидејќи ми ствараше тежина на стомакот. Земав цедевита и лесна храна. Скоцкај се прво физички да си во ред, а потоа и психички. Со лесно и мирна смена ти посакувам.

7. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.760
    Допаѓања:
    40.482
    Да, анксиозност е. Ова што си го поминал е многу голем стрес, ти треба психолог.

8. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    Eve me pak mene, dva dena me treskaat panicni na najjako, vchera se lafeshe za rak na gradi, jas od vcera simptomi imam, pa so sila kashlam da vidam krv da ne imam, pa plukam plunka da vidam kakva e, ne mozham vishe seriozno.

9. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    472
    Ne odi do takvi krajnosti, ako se somnevas na nesto odi na doktor, vo sprotivno se e vo tvojata glava.

10. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    ти си со јака анкс и панични како јас што имам и затоа ти треба можда медикаменти и психотерапија

11. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.298
    Допаѓања:
    4.097
    Јас ги пиев деметрин, пола, пола и цело пред спиење. Така ги даваат изгледа на сите, Инаку мене ми помогнаа,ама треба да помине време како и секоја терапија за да сетиш промена.
    Јас имав слушнато од повеќе души дека им е подобар деметрин од дијазапам.

12. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    колку што знам повеќе така тераписки од месец не се земаат,незнам ни јас што да правам веќе

13. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    Fala vi dechki mnogu shto mi odgovarate, imam primeteno deka posle korona site stanaa depresivni i anksiozni, gi imashe i pred toa vo broj no od tie prokleti dve godini site sme napraveni katastrofa..

На Tarantulla му/ѝ се допаѓа ова.
  14. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.298
    Допаѓања:
    4.097
    Јас кратко ги зимав.Мислам дека и подолго може не знам.Нека пише некој кој ги зимал подолго.

15. Bobiiiii

Bobiiiii Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2022
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    9
    Здраво,дали некој се соочува со константна тахикардија практично и најмала физичка работа неможам да завршам веднаш се уморувам.Направено Екг Холтер ултразвук се е во ред освен што имам тахикардија пулс 90-100 притисок нормален матичниот вика на нервна база е имав и несоница ми препиша диазепам 2 мг тоа се реши но срцебиењето сеуште не.

На AnksPill му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    989
    Јас порано го имав тој симптом. Цело време кога требаше да извршам некоја физичка работа или пример по скали да се качувам си викав еве сега ќе се уморам ќе се гушам ќе ми бие срце и стварно така ми се случуваше. Исто и јас сите испитувања на срце ги направив се беше во ред и со тек на време помина..чим се е во ред си исклучил болести значи е до анксиозноста не се плаши

17. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    мене ми се дешава и при чиста мира или прескоци често и баш тоа го кажаа дека е од анкс и тахикардија не е 90,него пулс над 100 во мирување

18. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    472
    Koj kako e naviknat, na moja tetka posle dolgi godini pienje diazepam i smenia na demitrin, ne izdrza ni eden den, pukna duri ne se napi diazepam,drugi znam sto ne mozat bez helex, jas evo ne mozam bez lorsilan,sve e do navikata na organizmot

На tanjita му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    472
    Jas piev demitrin poveke od deset godini, poslednive osum godini sum na lorsilan

20. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    472
    Isto i jas