Препорачајте ми нешто за моментално смирување. Дали има некои апчиња без рецепта? Валериана, чаеви, Б6 итн не ми помагаат.
седативи само,чак и тие некогаш не смируваат колку што требајас се пробав на природна база и џабе фрлени пари ми се
Samo sedativ, bilo kakov, ako ti treba itno pozajmi od komsiite ili rodnini, nema kukja sto ne drzi sedativi, ili odi na hitna ke ti dadat inekcija za smiruvanje
Примаше ли некаква терапија АД пошто ова ми трае веќе една година а не земам никаква терапија освен диазепам
пропранолол кога имам потреба и кога имам тахикардија,а последно време многу често ја имам,пропранолол од 10мг
Го знаете она чувство кога сте гладни и имате болки во желудник, дури и рацете ви се тресат за јадење, а не можете да јадете и ви се гади? Може ли да е симптом на анксиозност? Јас имам панични напади од време навреме, ама во последно време вака се чувствувам и не знам дали нешто не ми е во ред со желудникот ( имав хеликобактер пред многу години) или е поврзано со паничните напад.
Широк е спектарот симптоми на анксиозноста. Мене лично ова не ми се има случено. Види колку време ти трае, ако трае подолго од две недели три и ти влијае нешто врз секојдневниот живот тогаш ќе реагираш вака јас не би обрнувала внимание. Провери прво хеликобактер мада ќе имаше и други симптоми од него.... Пиј си чајче, пробиотик, полесна храна и ќе видиш
Така е, велат дека и зависност ствараат. Јас во бременоста пиев дијазапам поради висок притисок, ама одма ги оставив кога се породив.
Дали се чувствувате и покрај испиен хелекс и апче за притисок, пак вознемореност на моменти на градите
Uzivaj nema da ti stetat, jas gi piev i gi prekinav koga ostanav bremena. Mnogu mi pomognaa. Koga ke se napiev super bev ne mi bese nisto. Kratko gi piev ama mi pomognaa. Pisi gi slobodno.
Ne se grizi se ti e toa od ankcioznosta. Nemas nisto na zeludnikot. Koga ke se sluci da se pocustvuvas taka, smeni gi mislite i podobro ke ti e. Jas se custvuvav taka i mi rekoa deka e na psihicka baza.
Јас сум Метеопат, левел Про. Веќе една недела очигледно ме тепа анксиозност, почнав да имам и панични напади, што до сега не ми се случило. Притисокот константно ми е 140/80, притоа не го сеќавам воопшто, почнав да си правам филмови 300, па цела недела одам по доктори, имунитетот ми е малку намален, апетит скоро и да немам. Некогаш заборавам некој збор, скрос сум slow motion, немам желба за ништо. Гледам колку што можам да извлечам максимум од мене во овие моменти, почнав да одам на јога, земам витамини, ама не користам никакви други апчиња. Некој дополнителен совет од вас? П.С. Пијте чај од липа, има смирувачко дејство