Ne plasi se i mene mi e taka i jas treba da dobijam i isto sum. Ne znam sto me boli, mi se vrti, nozete i racete mi se kocat i tresat, mi se cini deka srceto ke mi izleze.
Zdravo clenki! Jas sum nova forumot.Patam od aksioznost vejke podolgo vreme pijam Heleks,elicea bloksan za usporuvajne na srceto I ko-prenesa za pritisok a voeno sum I vo menopauza eve vejke edna nedela pulsot mi e Nad 100 I dolniot pritisok isto Nad 100 toa mi se slucuva na sabajle I custvuvam nekoj strav ako ostanam sama da ne mi se sluci nesto I vejke toj strav vejke I Me gusi denes proverbs tiroidna se e ok doktorot mi ja zgolemi dozata na bloksanot dali nekoj se soocil so vakov problem izvinete na dolgiot post.Mn vi blagodaram
добре дојдејас сум лесто со тахикардија и аритмија и пијам пропранолол од 10мг по потреба ,мислам дека тие се пропратни симптоми на анксот и паничните,меѓутоа има и чести низок притисок,немам висок
Ne krvniot pritisok odnosno gorniot najmnogu e do 130 posto pijam koprenesa za visok pritisok mene me plasat otkucaite na srceto so se visoki pr sabajle bea 123 I togas me vajka srtav I mn sum voznemirena posle cel den sum omalaksana toa mi se slucuva od odma pri stanuvajne od krevet.
тоа е мн честа појава на анкс,колку повеќе паничиш пулсот иде нагоре,еве и јас спаѓам во тие,али пробувам да не обрнувам внимание,инаку во принцип и мене наутро кога станувам од спиење ми се високи откуцаите
точно така,јас затоа и носам класик саат на мене,а не смарт,за да не гледам секогаш колку ми е пулсот
Смарт саат за анксиозни не ! И јас што сум фрик по техника немам такво нешто зашто ќе се тригирам само.
баш сега сум во секој момент треба да добијам и сум крш. Не мисли ќе помине, хормони се. Да бев дома ќе си лежев и ќе си спиев ама еве ме си куцам на работа си работам. Напи се магнезиум директ нешто и друга кје бидеш.
Dobar den I sekoe vi dobro.Kako sve denes.Jas posabajle dobra da se reci posle otidov na kafe me vikna komsivkata odvaj sum dosedila race mi se resat I cusvo nekoe kako da mi se ukocuvaat glavata nazat me stega koj znsj so mi se slucuva I jazikot go cusvuvam kako zdraven uzas! Se native edno Heleks I legnav da se opustam mn mi e strav od ovie simptomi so gi imam sekoj den razlicno
Здраво. Доколку си испитала се' и ги исклучила можностите за физичка причина на симптомите, тогаш е анксиозност. Како што ти напоменале и погоре, за жал тешко е да се справиме со тие симптоми. Пробај да не паничиш, да не мислиш на тоа. Знам дека е најглуп совет, бидејќи е невозможно да не се мисли на лошо. Релаксирај се, прави го тоа што го сакаш. Пример гледај филм, читај книга, прави лесни вежби по дома. Зборувај со некој близок како се чувствуваш, потребна ти е поддршка. Се надевам дека сега си подобра и дека си се смирила од хелексот. Инаку може да се напиеш и чај, има еден Calm по маркетите од различни тревки. Мене ми се допаѓа и некогаш ми помага.
ако во него содржи валеријана и кантарион не смее да се пие заедно со хелекс или деуги бензодизапами/седативи